malelifestyle

Heteromiehen näkökulma tissiflashmobeihin

Tervehdys toverit!

Viime aikoina on järjestetty pitkin maatamme niin sanottuja ”tissiflashmobeja”, jossa joukko naisia (ja ymmärtääkseni joitain miehiä) ovat paljastaneet yhdessä rintansa julkisella paikalla tarkoituksenaan ajaa sukupuolten tasa-arvoasiaa.

Järjestäjien mukaan työ asian parissa on tehty, kun paljaat naisen rinnat eivät aiheuta shokkireaktioita tai oikeastaan minkäänlaisia reaktioita. Asia on valmis, kun (suora sitaatti): ” Naisten paljaat rinnat eivät enää herätä kummeksuntaa missään, voimme jatkaa seuraavaan aiheeseen”.

Mitä olen heteromiehenä mieltä tissiflashmobeista?

Ensinnäkin, hyvä homma! Suomalaista miestä eivät paljaat rinnat pelota saatikka aiheuta paheksuntaa. Samoin koen myös minä. Olen aina ollutkin niitä miehiä, jotka eivät niinkään ole kokenut rintoja sen kummemmin ihmeellisimpinä naisessa kuin muitakaan kehonosia.

Lantion alue on sitten asia erikseen allekirjoittaneelle. Pyllymies on aina pyllymies. Siksi tämä tissikonflikti onkin meille berberimiehille helppoa, koska rinnat eivät ennenkään ole herättäneet meissä sen kummempaa reaktiota.

Naisen rinnat vs. miestisut?

Ymmärrän ideologian tissiflashmobien takana. Naisen rinnat ovat selkeästi eri asemassa kuin miehen manboobsit. Olen ehdottomsati sitä mieltä, että naisen (tai kenen tahansa) pitäisi saada kävellä kadulla ilman suurempaa nännien ihmettelyä, kun rintaliivit on jätetty kotiin.

Jos oikein ymmärrän, tässäkin on yksi iso tavoite kitkeä ihmisiä pois _huonosta käytöksestä kanssaihmisiä kohtaan_ ? Tähän lukeutuu kaikki läähpuuh- huutelu, kommentointi ynnä muu. Oli sitten mies tai nainen ja oli huutelu suuntaan tai toiseen.

Ymmärtääkseni myös esimerkiksi isot sosiaalisen median alustat blokkaavat esimerkiksi naisten imetyskuvia, koska automatisoitu algoritmi tunnistaa naisen rinnan ja jos vähänkin näkyy nänni, kuva lähtee. Ymmärrän turhautumisenne asiaan, koska suurimmassa osassa kuvista, jotka vaikkapa Facebook tai Instagram poistaa, on 0% mitään seksuaalista.

Suhtautuminen naisen rintoihin

Sitten erääseen asiaan, joka herättää miehissä ja itsessänikin ristiriitaa. Eli halutaanko miesten suhtautuminen naisten rintoihin ajaa samaan asemaan kuin suhtautuminen esimerkiksi korvaan? Eli melko lailla neutraaliksi? Tämähän ei tule onnistumaan.

Olemme evoluution seurauksena edelleen vahvasti viettieläimiä, yritimme sitä kieltää tai emme. Suurelle osalle heteromiehistä (paitsi ”persemiehille”) naisen rinnat tulevat aina olemaan viettiä herättävä kiihoke, ellei heille tehdä lobotomiaa.

Mutta jospa tässä ei sitä yritetääkään kieltää sitä, vaan pikemminkin, miten tämän sisäisen vietin heräämisen kanssa toimitaan, vai? Kritisoiko tissiflashmobit ennemmän naisten paljasta rintaa koskevaa paheksuntaa vai seksualisointia? Vai molempia? Järjestäjät please kommentoikaa kommenttikenttään!

Onko väärin, jos rintojen huomioimisesta jää naiselle hyvä mieli?

Miehiä myös usein hämmentää se, että osa naisista liittää naiseuteensa ja myös seksuaalisuuteensa rinnat. Olen kuullut isoilta pojilta, että rinnat ovat hyvin erogeeninen alue ja miesten täytyy huomioida ne hyvin tarkasti esimerkiksi intiimissä kanssakäymisessä.

Entäpä jos osa naisista jopa pitää siitä, kun ”kaksoset” saavat huomioita. Ei sikailua, vaan herrasmiesmäistä huomionosoitusta. Onko väärin, jos rintojen huomioimisesta jää naiselle hyvä mieli?

Eli osa haluaa, että suhtautuminen olisi täysin neutraali ja osa taas saattaisi jopa närkästyä, jos rintoihin suhtautuminen olisi sama kuin korvaan. Suomalainen mies menee nyt hämmennyksen valtaan.

Sosiaalinen pelisilmä etusijalla?

Kaikkihan me olemme tunnetusti erilaisia mutta samalla niin samanlaisia, kun asioita ruvetaan raapimaan pintaa syvemmältä. Uskon, että yksikään nainen ei halua tulla arvotetuksi rintojensa tai muunkaan ulkonäköön liittyvän seikan mukaan. Tämä on hyvä lähtökohta ymmärtää.

Kuten sanottua, kiinnostus omaan ja muiden kehoihin on meille evoluution toimesta sisäänrakennettu systeemi, joten sitäkään ei voida täysin skipata.

Mielestäni tärkeimpään rooliin nousee sosiaalinen pelisilmä. Tällä tarkoitan sitä, että on hyvä selvittää vastapuolen suhtautuminen vaikkapa niihin omiin rintoihinsa, ennen kuin suukki aukeaa suuntaan tai toiseen. Pätee hyvin myös muihin elämän osa-alueisiin.

Huutelu syytäkin pysyä tuomittavana

Todistetusti, kun tuntemattomien suhtautumista omaan kehoonsa ei voi tietää, niin silloin esimerkiksi oman libidon noususta ilmoittava huutelu/tuijottaminen vastaan kävelevälle ei vaan sovi, vaikka kuinka miellyttäisi silmää. Sama pätee paheksuntaan.

Vaikka itseään ei häiritsisi muiden ”Hyvä perse” huutelu, se ei tarkoita, että vierustoveri tuntisi samoin. Joten älkäämme olettako, ennen kuin tiedämme. Tällä ohjenuoralla aion itse pyrkiä eteenpäin.

 

Rakkaudella,

Veli_K

Ps. Nämä ”ei-perinteiset” seikat naisessa iskevät miehen sieluun syvälle! Olen melko varma, ettet tiennyt näitä. 😉

 

Mitä mieltä sinä olet tissiflasmobeista? Onko niille tarvetta? Koetko, että elämme tissien suhteen edelleen epätasa-arvon aikaa? Kommentoi ja kerro ajatuksesi!

6 thoughts on “Heteromiehen näkökulma tissiflashmobeihin

 1. lääh tyllykkä tuhero ei näy mutta tissivako uuuhh kutsuu kuutani, huutaa kasvavan salkoni huomiota, odottaa puristeluani ja aina paljaana kiihottaa korvaani(makkara ruotsiksi). Kannatan tätä tissiflashmobia kaikesta sielustani ja tisseille tulee aina runkata paikan päällä kun sellaiset näkee, tasa-arvoisesti niin pienille kuin suurille, vanhoille tai nuorille, miksei myös miesten tisseille! On tärkeintä olla reilu kaikille osapuolille, joten myös minä, likainen runkkari, haluan täyden häiriöttömän kohtelun vapauteni esiinmarssissa! Pitkät peittävät takit ovat historiaa! Paljastelu on parasta!

  1. Moi,

   Vaikka kommentti on luultavasti trollausta, voin sen verran tuumata, että itsensäpaljastelusta tässä hommassa ei ole kyse. Julkinen masturbaatio lienee kielletty
   laissakin, ja hyvästä syystä.

 2. Kannatan naisena sitä, että nainenkin voisi olla uimarannalla ja muissa rennoissa ympäristöissä yläosattomissa ilman sen kummempaa häslinkiä. Kaupunkikuvassa sen sijaan toivon että jokainen osoittaisi kunnioitusta toista kohtaan peittämällä niin ala- kuin yläosansakin riittävästi sukupuolesta riippumatta. Onneksi asumme kylmässä maassa niin tämä aihe on ajankohtainen lähinnä vain kesäkuukausina.

  1. Periaatteessa asia on yksinkertainen: julkisilla paikoilla (pois lukien uimarannat ja uimahallit) kaikkien tissit piiloon ja toista on kohdeltava arvostavasti ja kunnioittaen. Ei kähmintää, kourimista, sopimattomia katseita tai huutelua. Kun imetin vauvaa harso tissin päällä, mua ällötti miesten tuijotus ja huulien nuolenta. Aikuiset ihmiset!

   Mulla on aina ollut näyttävät tissit ja hyvä perse. Varsinkin nuorempana oli hämmentävää, kun miehet eivät katsoneet koskaan silmiin vaan tuijottivat aina joko tissejä tai persettä tai katse seilasi silmien ja tissien väliä. Se ahdisti. Varsinkin sen jälkeen, kun minuun ihastunut nuori mies raiskasi minut väkivaltaisesti. Sen jälkeen teki mieli kirkua ja lyödä jokaista katselijaa. Lujaa. Muotoja kun ei saanut piiloon, vaikka pukeuduin säkkiin. Kokeilin.

   Sitten tapasin nykyisen aviomieheni, joka osasi peittää tuijotuksensa. Hän katsoi silmiin ja se katse saa yhä, 10 vuoden jälkeenkin, polveni veteliksi ja poskeni punehtumaan. Vaikka näiden vuosien aikana olemme menettäneet kaksi lasta, saaneet pitää yhden ja olen sairastanut vakavan sairauden, hän katsoo minua yhä samalla tavoin niin kuin sinä yönä Hesburgerissa. Se katse on täynnä uteliaisuutta, lämpöä, naurua ja ihailua. Vieläkin. Olen kuulemma yhä hänelle arvoitus. Hän on opettanut minua ottamaan muiden miesten katseet kohteliaisuutena ja suhtautumaan niihin huumorilla. Hän on kuulemma ylpeä siitä, että vaimo kääntää muidenkin päät. Mustien vuosien jälkeen tuntemattomien miesten katseet toki myös piristävät ja nostavat itsetuntoa, vaikka tiedän heidän katselevan kaikkia niin. Silti sen oman rakkaan katse on yhä ainoa, joka saa minut hehkumaan ja säteilemään. Se on ainoa, jolla on väliä. Sen katseen alla tunnen olevani turvassa sekä arvostettu, ihailtu ja rakastettu. Jos jonkun katse viivähtää minussa hetken, mitä väliä? Katsoa saa, mutta ei koskea ja elehtiä. Pervoilut ja härskit katseet ja eleet kannattaa säästää omalle kumppanille. Hän arvostaa niitä, muut ei. Niin meillä tehdään ja suhde voi paremmin kuin koskaan!

   1. Moikka!

    Ja kiitos rohkeasta kommentista! Todella ikävää kuulla, että olet joutunut käymään läpi noin traumaattisen kokemuksen 🙁 . En ihmettele, että etenkin sen jälkeen kaikki kyseiseen teemaan liittyvä epäasiallinen käytös on
    nostanut sinussa vahvoja reaktioita. Onneksi olet löytänyt arvostavan kumppanin, kuka saa sinut hehkumaan! Ja tosiaan, on hienoa, että miehesi on ylpeä kun vaimo kääntää muidenkin päät eikä turhaa mustasukkaisuutta ole ilmassa! Erittäin viisaasti summattu lauseesi: ”. Pervoilut ja härskit katseet ja eleet kannattaa säästää omalle kumppanille. Hän arvostaa niitä, muut ei.”. Sillä näinhän se pääasiassa menee!

  2. Moikka! Niin kyllä se olisi suotavaa, että heti ei siveyspoliisit olisivat kimpussa yläosattomien johdosta esim rannalla. Kaupunkialueella toki kaikille samat säännöt, poislukien rintaruokinta mielestäni. Lastaan täytyy saada ruokkia. Ja tosiaan, ei näillä leveyspiireillä näitä asioita tarvitse tuumailla kuin muutamana kuukautena vuodesta!

Vastaa