malelifestyle

Arvosteletko kumppanisi ulkonäköä? Näistä syistä sietäisit hävetä!

Tervehdys toverit!

Viime vuosina yleiseen keskusteluun on noussut kovalla rytinällä se, kuinka suhtaudumme omaamme tai kanssaeläjien kehoihin. Mielestäni on ollut enemmän kuin paikallaan, että pinttyneitä uskomuksia ja toimintamalleja voidaan ravistella tässäkin asiassa.

Törmään usein etenkin eri nettialustojen kommenttikentissä ja joskus tosielämässäkin siihen, että ihmiset kertovat, kuinka pahasuinen oma kumppani on heidän kehonsa/tyylinsä tai esimerkiksi meikkaamisen suhteen. Mielestäni mikään ei oikeuta loukkaamaan toista asian tiimoilta, piti itseään sitten miten ”rehellisen suorapuheisena” tahansa.

Listasin omasta mielestäni pätevät syyt, miksi heidän, ketkä arvostelevat kumppaninsa ulkonäköä, sietäisi hävetä!

1. Kumppanin kuuluisi olla tuki ja turva

Fakta on se, että maailma on usein kylmä ja veemäinen paikka. Ihmisiä ei läheskään aina kiinnosta toisten tunteet ja usein omia traumatakaumia puretaan muihin, tietoisesti tai tiedostamatta.
Oman kodin kuulusi olla edes se YKSI ja ainoa turvasatama ulkonäköön liittyviltä loukkauksilta.

Tiedän, monella ei näin ole ja se on surullista ja väärin. Kumppanin olettaisi olevan viimeinen henkilö, joka sivaltaa asian tiimoilta. Ole siis tuki ja turva sen sijaan, että olisit yksi tuskaturbiini muiden lisäksi.

2. Kehorauha kuuluu (etenkin) parisuhteeseenkin

On luonnollista, että parisuhde on lähisuhteista se, jossa henkilökohtaiset möröt puskevat esiin puolin ja toisin. Pointti on mielestäni siinä, kuinka näitä mörköjä työstetään mahdollisimman vähällä tuskalla vastapuolelle.

Jos kumppanisi nykyinen habitus ei miellytä sinua, mieti tarkkaan, kuinka haluat asiasta keskustella. Näissä asioissa liikutaan melkein aina äärimmäisen herkällä alueella. Oma keho on kuitenkin se, johon liittyy paljon syviä tunteita äärilaidasta toiseen. Muista aina kunnioittaa kumppanisi oikeutta omaan kehoonsa.

3. ”En tilannut tätä”

Yleisin tuskailun aihe on se, että kumppanin ulkomuoto on päässyt ”repsahtamaan”. Tätä voivottelua saa kuulla kaikista ”leireistä”. Parisuhteessa totta kai fyysisen vetovoiman olisi hyvä pysyä elossa, mutta itse näen asian näin: Mikäli vetovoima loppuu siihen, että toinen ei näytä samalta kuin kaksikymppisenä, on jotain muutakin isosti pielessä.
Jos syytät toisen muuttunutta ulkonäköä kaikesta, on aika vilkaista syvälle peiliin. Mitä itse voisit tehdä sammuneen vetovoiman eteen toisen vatsamakkaroiden syyttämisen sijaan?

4. Asia ei loppupeleissä kuulu sinulle

Yksi asia menee mielestäni monilla pariskunnilla metsään ja se on symbioosiajattelu. Kun pariskunta alkaa peilaamaan kaikessa mahdollisessa itseään toisen kautta ja ei ole enää minä ja sinä vaan ME, homma saa epäterveitä piirteitä.

Parisuhde on mielestäni kahden erillisen aikuisen yksilön omasta halustaan tekemä sopimus, jossa sitoudutaan parisuhteeseen ja sen yhdessä luotuihin periaatteisiin.
Kumppanisi on kuitenkin erillinen yksilö ja päättää täten omasta tyylistään ja muistakin ulkonäköön liittyvistä asioistaan, jotka eivät loppupeleissä kuulu sinulle. Jos hän kohteliaisuuttaan haluaa kysyä mielipidettäsi, on tämä asia erikseen. Velvollisuutta tähän ei ole.

5. Loukkaus läheiseltä pahempi kuin tuntemattomalta

Viitaten hiemaan kohtaan 1., loukkaus siltä lähimmältä tuntuu aina monin verroin syvemmältä ja pahemmalta kuin random häiskältä somessa. Kun kumppanisi toivoo saavansa sinulta tukea ja boostausta epävarmuuksiensa kanssa ja pahennat vain tilannetta, on jälleen syytä mennä hetkeksi nurkkaan häpeämään.

Jos sinulla on pakollinen tarve puuttua kumppanisi ulkonäköön negatiivisesti, oletko sinut oman kehosi kanssa? Usein moinen käytös kielii siitä, että et ole. Ehkä avoin, mutta hyvässä hengessä käyty keskustelu kumppanin kanssa olisi enemmän kuin paikallaan?

6. Ilmaiset avoimesti kunnioituksen puutteesi

Itse koen, että arvostellessasi kumppanisi ulkonäköä ilmaiset avoimesti seuraavaa: ”En kunnioita sinua.” Ja tämän kaltainen tilannehan vavisuttelee jo parisuhteen peruspilareita, eikö? Its all about respect. Epäkunnioituslauseita voi antaa monessakin tilanteessa, tämä on vain yksi selkeimmistä.

Joten kun seuraavan kerran olet avaamassa suutasi kumppanisi takapuolen roikkumisesta tai mielestäsi tyylittömästä uudesta rotsista, kysy itseltäsi: ”Kunnioitanko tätä henkilöä vieressäni?”

7. Saatat sohaista muurahaispesään

Jossain tutkimuksessa luki joskus, että toista ihmistä alkaa pikkuhiljaa tuntemaan parisuhteessa kolmen vuoden yhdessäolon jälkeen. Ja täysin kokonaisvaltaisesti ei koskaan, ja hyvä niin. Mutta etenkin suhteen alkumetreillä, kun oikeasti ei tunneta toista vielä YHTÄÄN vaikka näin naiivisti luullaankin, saatat sohaista törkypuheellasi sellaiseen muurahaispesään, että homma leviää täysin käsiin.

Kumppanillasi voi olla taustalla todella syviä haavoja kehokokemuksensa tai siihen liittyvien asioiden suhteen. Kannattaa arvioida, haluatko pelata upporikasta vai rutiköyhää asialla?

 

Annetaan siis toisillemme tilaa hengittää kehoissamme parisuhteissakin. Asioista voidaan keskustella, mutta miten se tehdään, ratkaisee kuten aina. Kunnioita ja tule kunnioitetuksi.

Rakkaudella,

Veli_K

Onko sinulla kokemuksia kehorauhan rikkomisesta parisuhteessa? Miten se vaikutti sinuun? Kerro kokemuksesi rohkeasti kommenttikenttään!

 

Ps. Näistä kymmenestä merkistä tiedät, että elät parisuhteessa ”aikuislapsen” kanssa.

8 thoughts on “Arvosteletko kumppanisi ulkonäköä? Näistä syistä sietäisit hävetä!

 1. Kyllä, tosin vasta raskaana ollessani nykyinen ex-mieheni sanoi ettei voi lähteä kanssani julkisiin tapahtumiin, kun olen niin läski. Satutti ja omin sanaton.

  1. Moi!

   Todella ikävä kuulla, että olet joutunut kokemaan noin asiatonta käytöstä lähimmäseltäsi! Hän on syystäkin siis ex-mies.

 2. Todella hyvä kirjoitus ja voin allekirjoittaa lähes kaiken mitä kirjoitit! Muistelen itse kuulleeni mm. pariskunnasta joka allekirjoitti naimisiin mennessään sopimuksen siitä että kumpikaan ei saa lihoa avioliiton aikana. Jos jompikumpi lihoo, hän on tavallaan pettänyt puolisoaan ja avioliiton voi purkaa. Toki sekin on huono jos on täysin välinpitämätön kumppanin toiveille ja sanomisille, mutta silti tämä nykyajan ulkonäkökeskeisyys surettaa.

  1. Moikka!

   Kiitos kovin, mukavaa jos pidit tekstistä! Niin tosiaan täyden välinpitämättömyyden ja lihosmissopimusten välissä on onneksi hyvin suuri tila välimalleille asian suhteen!

 3. Järkyttävää miten ulkonäkö keskeistä. Rakkaudella ei ole kyllä mitään tekemistä tuollaisessa suhteessa. Itse rakastan kumppaniani ihan sellaisenaan. Hänellä on itsellään paineita painon suhteen, painoa on kertynyt. Rakastuin häneen tuollaisenaan. Koska hän on ihana ja mahtava tyyppi. Minua ei häiritse paino, eikä muukaan. Minusta hän on komea ja seksikäs. Ja seksiä Kyllä riittää ja se upeaa. Ulkonäköä tuijottamalla todennäköisesti kävelee elämänsä rakkauden ohi. Kun me tavattiin, en nähnyt mitään muuta kun sen katseen ja silmät. Rakastuin heti persoonaan. Hän on PALJON muutakin, kun painonsa.

  1. Moikka!

   Mahtavaa kuulla, että olette löytäneet syvemmän tason yhteyden parisuhteenne jokaisella tasolla! Olen onnellinen puolestanne. Kumppanillasi on kanssasi varmasti hyvä olla. 🙂

 4. Exäni tiesi, että olin sairastanut anoreksiaa teini- iässä, se ei estänyt häntä kutsumasta hulluksi ja arvostelemasta ulkonäköä parisuhteessa. Hän itse lihoi melkoisesti alkoholin käytön ollessa melko reilua, mutta rakastin häntä sellaisenaan. Itse laihduin suhteessa, koska väsyin yrittäessäni tasoittaa hänelle kaiken kodinhoidosta ruoanlaittoon ja kaupassakäyntiin. Sain kuulla, kuinka oikea nainen on muodokas, minkä jälkeen kuulin että oikealla naisella sydän on kultaa ulkonäöstä huolimatta. Kun innostuin salilla käymisestä, sain kuulla kuinka olin narsisti. Pukeutumiseni ei ollut tarpeeksi naisellista, hiusten väri oli väärä ja rinnatkin olisi vitsin varjolla pitänyt käydä hakemassa Virosta. Olin tarpeeksi kaunis vain kun hänellä oli hyvä päivä tai en ollut pyytänyt häneltä apua mihinkään.

  1. Hello!

   En ihmettele, että hän on nykyään ex. Olet joutunut sietämään todella asiatonta ja haavoittavaa käytöstä, jota kenenkään ei pitäisi joutua kokemaan. Toivottavasti tilanne on kohentunut tällä saralla, koska ansaitset kunnioittavaa kohtelua ympärilläolijoilta, aivan kuten meistä jokainen.

   Voimaa viikkoosi!

Vastaa