malelifestyle

6 syytä, miksi mies voi pettää hyvässäkin parisuhteessa

Tervehdys taas kerran ystäväiseni! Olen käsitellyt tällä sivustolla kattavasti parisuhteita ja miesten käytösteen liittyviä “ongelmia”, ja tälläkin kertaa pääsemme kyseisten aiheiden
pariin. Näkökulma ei tosin ole naisten kannalta se kaikkein miellyttävin. Jokainen varmasti tietää ne tukipilarit, joilla hyvä parisuhde rakennetaan kahden ihmisen
välille. Mikäli kyseiset pilarit eivät ole täysin kunnossa, ei suhteestakaan ole välttämättä tulossa vuosisadan rakkaustarinaa.

Mitä jos kertoisin sinulle, että vahvatkaan tukipilarit tai esimerkiksi äärimmäinen onnellisuus eivät estä parisuhdetta ajautumasta karille. Tiesitkö, että mies voi pettää hyvässäkin parisuhteessa, jota hän ei välttämättä halua edes lopettaa? Vaikka pettämisen syynä ei voi esimerkiksi olla se, että miehen nettikasino -sivustolla pelaamista ei katsota hyvällä, voi mies joka tapauksessa keksiä hyvinkin luovia ja omituisia syitä tapahtuneelle.

Miksi näin käy? Miksi miehet pettävät, vaikka suhteessa ei näyttäisi olevan mitään vikaa?
Näitä syitä käsittelen tarkemmin seuraavaksi.

Miksi mies pettää, vaikka on onnellisesti suhteessa? – 6 syytä

1) Halu lopettaa suhde

Tämä on kenties kaikkein yleisin syy siihen, miksi mies pettää. Jos suhde halutaan päättää
pettämällä, on siihen yleensä kaksi syytä:

● Mies ei halua/uskalla jättää nykyistä kumppaniaan ja toivoo, että pettämisen jälkeen kumppani jättää hänet.

● Mies haluaa varmistaa, että hänelle löytyy jonoon jo seuraava kumppani nykyisen suhteen kariutumisen varalle.

2) Mies ei ole kypsä

Uskottomuus voi joissakin tapauksissa johtua siitä, ettei mieheltä löydy kokemusta pitkäaikaisista parisuhteista, joissa toiseen sitoudutaan täysin. Tällöin hän ei välttämättä
myöskään ymmärrä omien tekojensa seurauksia. Epäkypsä mies voi ajatella, että on hyväksyttyä olla välillä muiden kanssa ja toisena päivänä taas sitoutunut omaan parisuhteeseen.

3) Hetken mielijohde

Joskus mies, joka ei ole ikinä ajatellutkaan pettävänsä omaa kumppania, voi yllättäen ajautua tilanteeseen, jossa niin tapahtuu. Se voi olla vain hetken päähänpisto, jolloin ei
myöskään ajattele, miten se tulee vaikuttamaan omaan suhteeseen. Tämä ei kuitenkaan tapahdu täysin sattumanvaraisesti esimerkiksi ruokakaupassa asioidessa, vaan siihen tarvitaan oikeanlaiset olosuhteet.

4) Riippuvuus ja muut ongelmat

Jos on esimerkiksi humalassa, on järkevien ja fiksujen valintojen tekeminen huomattavasti haastavampaa. Monille esimerkiksi päihdeongelmat ovat syy pettämiseen, vaikkakaan ne eivät siihen oikeuta. Joku voi olla myös esimerkiksi seksiriippuvainen, jolloin seksin avulla pyritään turruttamaan tunteita ja välttämään muuta elämää sekä sen haasteita.

5) Epävarmuus

Jokainen ihminen tämän maan päällä haluaa tuntea olonsa arvostetuksi ja halutuksi. Mikäli miehellä on epävarmuuksia tämän asian suhteen, saattaa hän testata omaa
viehätysvoimaansa sinkkujen avulla. Ja jos tilanteessa saa vastakaikua, voi mies hyvinkin päätyä pettämään. Iso osa tällaisista tilanteista liittyy keski-iän kriisiin, jolloin miehet alkavat tekemään toinen toistaan kummallisempia asioita. Tällöin voidaan olla epävarmoja esimerkiksi ulkonäön tai oman iän suhteen.

6) Epärealiset odotukset & ystävien vähäisyys

Oma puoliso nähdään hyvässä suhteessa maailman ihanimpana ja parhaimpana ihmisenä, mutta fakta on se, ettei hän pysty täyttämään kaikkia tarpeitasi. Mikäli miehen ainoa ystävä on oma kumppani, voivat emotionaaliset ja sosiaaliset tarpeet jäädä tyydyttämättä. Tämä ei sinänsä ole kumppanin syy, koska hän ei yksinkertaisesti voi taipua kaikkiin siihen, mikä toista kiinnostaa.
Tämä voi kuitenkin johtaa siihen, että mies kokee tarpeelliseksi lähteä etsimään tyydytystä näihin tunteisiin jostain muualta.

Samaan lopputulokseen päätyy useimmiten myös silloin, kun mies kuvittelee, että hänen kumppaninsa täytyy olla valmis tyydyttämään hänen kaikki tarpeensa vuorokauden ympäri mielialasta ja tilanteesta riippumatta.

Vastaa