malelifestyle

Seitsemän varmaa merkkiä – Mistä tiedät, että mies on kiinnostunut?

Teksti sisältää kaupallisia linkkejä.

Kerrot ystävillesi turhautuneena jälleen kerran, kuinka et ota selvää uuden miestuttavuutesi signaaleista. Mietit, onko mies kiinnostunut sinusta tosissaan, semisti vai ei ollenkaan. Olet analysoinut tilannetta illat pitkät, yrittänyt lukea lehdistä ja netistä vinkkejä sekä kysellyt miespuolisilta ystäviltäsi vihjeitä ja lopputulos on aina sama…et tiedä yhtään missä mennään!

Kuulostaako tutulta? Uskallan väittää, että ikävän moni puntaroi tätä dilemmaa varsinkin nyt ystävänpäivän jälkeen. Päätin tarttua tähän ikuisuuskysymykseen ja keräsin seitsemän kohdan vinkkilistan Sinulle! Tietoni perustuu omaan kokemukseeni sekä saunailloissa keräämääni dataan.

 

Mistä siis tietää, että mies on kiinnostunut?

1. Viestiä pukkaa vaikka ydinsodan keskeltä

Yksi perusvarma ja luotettava signaali miehen toimesta on se, että viestiä pukkaa. Sinusta kiinnostunut sinkkumies laittaa viestiä vaikka ydinsodan keskeltä poterostaan yhdellä kädellä. Jos kädet räjähtävät, sitten käytetään varpaita.
Itse opettelin aikanaan ulkoa, milloin nykyinen avopuolisoni oli silloisessa MSN Messengerissä linjoilla. En ole varma, meneekö se jo surullisen stalkkauksen puolelle, mutta miehen on tehtävä mitä miehen on tehtävä!

Hekuman vallassa puhelinlangat laulaa!

2. Valmiina kuin partiopoika

Liittyy hieman kohtaan yksi, mutta nyt puhutaan face-to-face tasolla. Jos mies on oikeasti kiinnostunut, hän raivaa kaikki muut menot tieltä päästäkseen treffeille kanssasi. Olipa kyseessä sitten poikien perinteinen, pyhäksi julistettu pokeri-ilta tai pubin tikkakisan pudotuspelit, mies rynnii sarvikuonon vimmalla paikalle lyhyelläkin varoitusajalla.

Voin samaistua myös tähän. Aikanaan kun sain hyvän ”kyläilymoodin” päälle, roikuin uuden ihastukseni oven pielessä harva se ilta, milloin milläkin verukkeella. Piti tulla vaikkapa korjaamaan täysin toimivaa digiboxia. Minulla oli aina niin tärkeää asiaa, että sitä ei missään tapauksessa voinut kertoa puhelimitse.

Kirjasuosituksia aiheeseen:

Rakkauden (r)evoluutio – Kati Niemi, 2019

Kun kumppani on löytynyt:
Rakas parisuhde – Tony Dunderfelt, 2014

3. Kaverizonen katkeruus

Sinkkumies odottaa kohtaamista jälleen suurella innolla. Mies miettii, kuinka iiihanaa on päästä halaamaan häntä, tuoksuttelemaan hänen hiuksiaan ja tuntemaan hänet lähellään. Päällimmäisenä pyörii ajatus: ”Olisiko tänään THE onnen ilta, kun suhteemme syvenee uudelle tasolle?”

Sitten hän saapuu ja sinkkumies kuulee kauhua nostattavan lauseen: ”Totaa…pitäiskö jutella…et oltaisko vaan kavereita?” Näiden sanojen jälkeen sinkkumiehen valtaa tunne, kuin joku nylkisi hänet voiveitsellä elävältä. Torvet soittavat hänen päässään mollivoittoista sävelmää ja sydän valahtaa paksusuoleen.

Sinkkumies ei etsi kavereita, koska hänellä on jo Stigu, Jaba, Eki, Julle, Paananen ja Pörtsi. Hänellä on jo siis kavereita, kenen kanssa mennä oluelle tai salille. Sinkkumiehelle ”friendzonelle” joutuminen tai pienet merkitkään siitä nostavat jo karvat pystyyn ja on aika ottaa jalat alle. Jos sinkkumies väittää, että on ihan okei, että ollaan vaan kavereita, hän juksuttaa sinua.

4. Tärisevin käsin hikikarpalot otsalla

Yksi ja erittäin tärkeä huomio on miehen hermostuneisuus treffeillä. Suu kuivuu, kädet tärisee, sanat takeltelevat, yliannos partavettä dunkkaa, hikikarpalot vierivät pitkin miehen otsaa ja mietit: ”Onkohan toi ihan okei?” Sinkkumies tuntee sykkeensä aataminomenassaan asti ja pelkää, näkyykö aataminomenan hytkyminen vastapuolelle saakka.

Mitä enemmän tapaaminen merkitsee, sitä hermostuneempi miehestä tulee. Toiset osaavat peittää sen paremmin kuin toiset. Nyrkkisääntönä on tämä: Mitä enemmän kiinnostaa, sitä enemmän hermostuttaa ja jännittää.

Kyseisen jännitysmomentin koin itsekin erittäin vahvasti, varsinkin kun joutui laktoosi-intoleranssin takia pinnistelemään, kuten kerroin eräässä aiemmassa julkaisussani. Myös kaikki ”vahinkojöpötykset” ja muut nykyään jo arkipäivää olevat kehon automaatiotoiminnot laukaisivat pahanlaatuisia hermostuneisuuskohtauksia.

5. Ota minut!

Olen kuullut sanottavan, että me miehet olemme putkiaivoja. Sinkkumiehet eivät leiki ”Catch me if you can”-leikkejä. Me miehet emme ymmärrä, miksi pitäisi leikkiä vaikeasti tavoiteltavaa, koska jo helposti tavoiteltavanakin on tarpeeksi iso savotta löytää seuraa. Me emme testaile markkina-arvoamme enää tutustumisvaiheessa siinä kohtaa, kun ensijää on saatu murrettua. Se on joko IN or OUT.

Kuten jo mainitsinkin, itse tein aikanaan hyvin selväksi ”Messenger-väijytyksilläni”, että olen IN.
Jos mies kuitenkin rupeaa tällaiseen testailuun ja esimerkiksi viestittely vähenee ja muutenkin ilmenee epämääräistä venkoilua, on tämä yleensä merkki kiinnostuksen lopahtamisesta tai siitä, että hänellä on useampi rauta tulessa. Brutaalia, mutta totta.

6. Lahjoilla Lovee

Perinteinen tunteiden osoituskeino sinkkumiehelle on muistaa kiinnostuksen kohdettaan jollain kivalla lahjalla tai tarjoutua esimerkiksi herrasmiehenä maksamaan laskun ravintolassa. Jos saat kukkia ja suklaata, se on yhtä kuin ”Olen kiinnostunut sinusta ”.

Sitä on vaan niin pirun vaikea sanoa ääneen suoraan päin näköä. Minäkin aikanaan vein sipsiä ja pakastepitsoja leffailtoihin, koska ajatushan se on tärkein? Sinkkumiehen tarkoitus ei ole pröystäillä lahjoillaan, ainoastaan osoittaa kiinnostuksensa ja toteuttaa isältään ja isoisältään saamiaan oppeja.

Ruusut, tämä perinteinen ässä hihasta…vieläkö toimii?

7. Hekuma heiluttaa moppia

Mies tuijottaa juuri ostamiaan siivousvälineitä pelonsekaisin tuntein. Hänellä on hämärä muistikuva miten niitä käytetään. Hän vilkaisee kelloa: ”Oh shit, unelmieni daami on täällä tunnin päästä!” Epätoivon valtaama paniikkisiivous osana hänen hurmausta alkakoon.

Sinkkumies harvoin kutsuu sinua kylään kotiinsa, koska todellisuus oman poikamiesboxin ”charmikkuudesta” velloo takaraivossa. Ja se siivouskin kun on niin työlästä. Mutta jos sinkkumies kutsuu sinut kotiinsa ja on siivonnut, tämä on suuri kiinnostuksen ele sinua kohtaan!

Joskus tämä ”ensikäynti” poikamiesboxissa napsahtaa eteen lyhyellä varoitusajalla ankaran juhlaillan jäljiltä. Tämä on yhtälönä sykettä nostattava, varsinkin jos sinkkumies näkee uuden hekuman kohteensa istuvan sohvallaan samalla havaiten, että puolet pitkin kämppää lojuvista oluttölkeistä jäi siivoamatta. Been there, done that

 

Siinäpä olisi tärkeimmät vinkit listattuna! Usein me miehet luulemme olevamme ovelia ja oletamme, että peliliikkeemme suuntaan tai toiseen jää huomaamatta. Elämä on opettanut, että te naiset olette aina askeleen edellä. Toivottavasti sait näistä vinkeistä jotain extrakosketuspintaa meistä kaksilahkeisista, millä surffata sinkkumarkkinoiden villeissä aallokoissa. Onnea matkaan! 🙂

PS. Lisää tästä ja muistakin aiheista löydät Instagramistani, kuvien kera 🙂

KESÄN 2020 ETU LUKIJOILLENI: Kuukauden ilmaiset äänikirjat Nextorysta, lunasta etusi tästä!
Rakkaudella,

Veli_K

29 thoughts on “Seitsemän varmaa merkkiä – Mistä tiedät, että mies on kiinnostunut?

 1. Miten voi tehdä noin ylsinkertaisesta asiasta kun rakastuminen noin vaikeeta.Helepommalla pääsis jos sanois sen päin näköä ja kysyis sitten mitä oot mieltä asiasta.

 2. Tuo kyllä helpottaa kun tietää missä ja mikä on taikka mennyt pieleen suhteen alussa ja lopussa

 3. Osa 8: Hän alkaa seuraamaan sinua somessa: tykkää päivityksistäsi/kuvistasi ja saattaa jopa kommentoida niitä. Vaikka ei olisikaan aktiivinen somen käyttäjä.

  (Nykyinen aviomieheni perusti mun vuoksi fb- ja instagram-tilit, vain jotta pääsi stalkkaamaan mua ja tarkistamaan oliko mulla kiikarissa joku muu. Silloin mua ei löytynyt sieltä helposti, mutta hän käytti kaksi tuntia löytääkseen mut ja mietti kuulemma kolme tuntia, mitä kirjoittaisi yksityisviestiin, jonka lähetti kaveripyynnön liitteenä. Kannatti miettiä. Hän sai minut! Nyt hän on unohtanut molempien tilien salasanat. Hän ei oikeasti pidä somesta lainkaan vaan on hyvin somevastainen ihminen! :D)

  1. Moikka,

   Heh kyllä tämä on kyllä erittäinkin tärkeä pointti varsinkin nykyään! Niin ne vaan antisomemiehetkin taipuu kun pitää salapoliisityötä rueta
   tekemään 😉 Kiitos viimeisestä muttei todellakaan vähäisimmästä osasta listaan!

 4. Itseni, ystävieni ja siskojeni kohdalla on käynyt aina näin, kun mies on ollut aidosti kiinnostunut: Yhtäkkiä kaveripyyntöjä alkaa tulla ihmisiltä joista ei ole koskaan kuullutkaan ja sitä miettii, että kuka kumma on Junnu, Julle, Partanen tai Rahikainen… Kun kysyy niistä mieheltä, se suuttuu ja vannoo (vihaisena, mutta selvästi mielissään), kavereidensa saavan kuulla kunniansa. Samoihin kavereihin törmätään milloin missäkin yllättäen. Jopa treffeillä. ”Oho! Ei tiedetty, että ootte täällä. Sori. Hauskaa iltaa!” Näin käy joka ikinen kerta. Siitä viimeistään tietää, että nyt tuo on tosissaan.

  1. Moikka!
   Eli haetko tässä nyt sitä, että miehet valjastaisivat kaverinsa ”stalkkaamaan” kiinnostuksensa ja hekumansa kohdetta vai käsitinkö väärin? 😀 Eli laitetaan
   kaverit seuraamaan somea yms ettei itse olisi niin läpinäkyvä? Hmm tämä oli minulle uusi toimintamalli..jos siis käsitin oikein! 🙂

   1. muutama näistä on testattukkin muutamalla miehellä… mutta haluaisin tietää että onko sivustolla ketään joka sanoo suoraan pitävänsä naisesta/rakastavansa naista… Monet tykkää siitä ja silloin saa varmemman otteen naisesta jos hänellä on edes vähän kiinnostusta.

 5. En aivan vaan sitä, että yhtäkkiä myös ihastuneen miehen kaverit haluavat tutustua kaverinsa ihastuksen kohteeseen ja alkavat stalkkaamaan missä mennään. Yleensä tämä liittyy siihen vaiheeseen, kun aletaan viettään tiiviisti aikaa ihastuksen kohteen kanssa ja laiminlyödään kaverisuhteita.

 6. Itse en koskaan esitä vaikeasti tavoiteltavaa, mutta tuntuu, että naiset sitä toivoisivat. Sanon kyllä heti, kun olen ihastunut/rakastunut, ja luulen, että se on monesti säikyttänyt naisen pois.. 🙁

  1. Moikka!

   Hmm niin tosiaan vahvojen tunteiden ilmaisu suoraan pöytään voi monelle olla tilanne, johon ei osaa suorilta käsin valmistautua ja
   tulee karkuunjaäkkiä-defenssi esiin. Tai sitten tuot sen esiin teoilla, ei niinkään sanoilla 😉 Mutta rehellisyys on aina parempi ratkaisu
   kuin pelailu!

   Mukavaa viikkoa Sinulle!

 7. Ilmankos olenkin ollut sinkku tahtomattani kymmenen vuotta.

  En todellakaan lähettele kenellekään viestejä väkisin, saatika sitten ala stalkkaamaan ketään. Enkä todellakaan omia menojani ala muuttamaan kenenkään vuoksi. Persaukisena ei ole ollut koskaan kenellekään edes varaa kukkia ostaa, joten lahjoja ei ole kukaan saanut. Eikä edes maksaa mitään ravintolalaskua. Siivotakaan en toisen takia viitsi, en halua esittää mitään sellaista mitä en ole.

  1. Terve Pekka!

   Ja kiitos tyhjentävästä vastauksesta.
   Tästä ei jäänyt juurikaan kysyttävää. Onnea ja menestystä valitsemallesi polulle!

 8. Kaikki nuo kohdat kuulostavat hyvin tunnistettavilta vuosien takaa, aikana, jolloin itse ja kaveripiiri yksi toisensa jälkeen useamman harhapolun kautta löydettiin ”ne oikeat”. Erityisen vaikea naisille on tuo kohta 1 – tai siis ymmärtää sitä kautta ne tilanteet, jolloin sitä kiinnostusta ei ole. Naisten peliin kuuluu viivyttää vastaamista (”kun onhan mulla nyt muutakin elämää”), kiinnostunut mies ei sitä tee, vaan jos pistät viestin, vastaus tulee yleensä alle kahdessa minuutissa, sitä on turha odotella kahta vuorokautta. Kun kiinnostunut mies eroaa sinusta illalla treffeillä, hän pistää viestin vielä ennen kuin pääsee kotiin tai ihan viimeistään aamulla ensimmäiseksi. Naiset säästäisivät itsensä monelta sydänsurulta, kun hyväksyisivät faktan, että jos viestejä ei tule, toinen ei vaan ole kiinnostunut. Piinaava puhelimentuijottelu ja erilaisten selitysten keksiminen mielessä sille, että toisesta ei kuulu mitään, kannattaisi unohtaa kokonaan. Mutta kun itse on ihastunut (tai haluaa oikein kovasti löytää parisuhteen) on hyvin vaikea hyväksyä sitä, että tunne ei ole molemminpuolinen.

  1. Moikka!

   Kertomasi on kyllä täysin totta. Näin miehenä ei tulisi mieleenkään viivyttää kiinnostukseni osoittamista, vaan heti kun mahdollista niin tuoda asia esiin.
   Varmaan poikkeuksiakin on, mutta melko harvassa väittäisin. Niin ymmärtäähän sen miksi sitä luuri jää helposti vahtaamaan. Ja voihan olla oikeakin syy välillä, että ei ole
   laittanut viestiä. Mutta usein kyllä kuten tekstissä sanoinkin, jos kipinä syttyy niin kyllä se ”Miten menee?”-viesti tulee vaikka nenänpäällä kirjoittaen. 🙂

   Mahtavaa loppuaviikkoa ja kiitos antoisasta näkökulmasta!

 9. Ei vitsi kuinka mahtava teksti! Nämäkin on jollain tasolla ollu aina takaraivossa tiedossa, mutta oli mahtava kuulla ne miehen suusta. Tälle sinkkunaiselle tuli tällä hetkellä todellakin vinkit tarpeeseen! Nyt alanki lukemaan sinun muita tekstejä, lovee

  Veera

  1. Moikka!

   Minulle on suuri ilo ja kunnia kuulla, että olet saanut tekstistäni irti ehkäpä jotain
   konkreettistakin hyötyä. Toivotan sinut lämpimästi tervetulleeksi linjoille Veera!

   Mahtavaa loventäyteistä kesää Sinulle!

 10. Tapasin yli vuosikymmenen tauon jälkeen miehen, joka on exäni ystävä. En ollut oikein selvillä siitä, mitä on meneillään. Tapaaminen oli erilainen kuin osasin odottaa. Mies näytti hieman jännittyneeltä, hän katsoi minua pitkään silmiin, kertoi että on ollut kiva pitää yhteyttä, kysyi voidaanko edelleen pitää yhteyttä, antoi lahjan ja halasi. Kauan sitten hän ei edes hipaissut minua.

  Dear Eki eiku siis Veli_K, olen ihan pihalla siitä mitä nyt on meneillään. Pitäisikö ajatella jotain tai tehdä jokin muuvi?

  1. Iltoja!

   Hmm..Olitteko ollut yhteyksissä ennen tapaamista? Se on mielestäni melko ratkaisevaa, että mikä oli tapaamisenne ”sosiaalinen tarkoitus”? Vanhat toverit tapaavat jälleen
   vai pilke silmäkulmassa treffin tynkää? Nämä tiedot selventäisivät asiaa paljon! 😀

   1. Treffeistä ei oltu sovittu, kunhan vaan kohdattiin pitkän yhteydenpidon jälkeen yhteisen harrastuksen tiimoilta… kuvaamani käytös tuli ihan puskista.

    1. Moikka,

     Hmm no kyllähän siinä ehkä sitten pientä pilkettä on syntynyt silmäkulmaan! Jatko ja miten tapaamiset etenee valottaa varmasti suunnan 🙂

 11. Jos juurikin mies tuntee noin, mutta miten sanon ”nätisti” et minua ei kiinnosta pätkääkään. T. Wilma

  1. Moikka,

   Kohteliaasti asian suoraan sanominen luultavasti paras ratkaisu 🙂 Löysään hirteen jättäminen
   ei ole kenenkään etu.

   Valoa viikonloppuusi!

 12. Hei Veli😍
  Hieno kirjoitus, mutta pieni varoituksen sana… Kahden narsisti avioliiton jälkeen olen itse alkanut pelätä miehissä tässä sinun mainitsemia piirteitä… Kaikki on aluksi ihan täydellistä, mutta kun huomaat olevasi hänen kanssaan kihloissa/naimisissa/raskaana… Kaikki muuttuu… Narsisti on saalistanut sinut ja irti on vaikea päästä😣

  1. Moikka!
   Ja lämmin kiitos! Ikävä kuulla, että olet joutunut kokemaan kovia tällä saralla. Ymmärrän, että tietyt käytösmallit ovat varmasti
   alkaneet heilutella punaista lippua sinulle. Ei meistä kaikki kuitenkaan ole paatuneita narsisteja, vaikka osa
   näistä kiinnostuksen osoittamisen merkeistä näkyisivätkin. Itseasiassa varmasti hyvin pieni osa.
   Sen voin sinulle käsi sydämellä luvata 🙂

 13. Sori vaan täällä on niin kaamee siivo et täällä kyllä joutuu emäntä heiluttamaan moppia ihan uudella innolla:D

Vastaa