malelifestyle

Mistä tietää, että mies ei ole oikeasti kiinnostunut ?

Teksti sisältää mainoslinkkejä.

Tervehdys toverit!

Kirjoitin noin vuosi sitten julkaisun, jossa paljastin sisäpiirin tietoa siitä, mistä tietää, kun mies on kiinnostunut sinusta romanttisesti? Julkaisu oli hyvin luettu, mutta jo pian sen jälkeen tuli ensimmäiset tiedustelut siitä, voisiko asian vastapuolta myös valottaa, eli mistä tietää, kun mies ei ole oikeasti kiinnostunut romanttisesti?

Mistä siis tietää, että mies ei ole kiinnostunut?

Näin vuoden jälkeen aiemmasta julkaisustani koskien kyseistä aihetta olkoon aika valottaa tätä niin sanottua ”Not gonna happen”-puolta. Joten korvat auki, tässä seitsemän yleisintä merkkiä, mistä mahdollisesti tiedät, että mies ei ole oikeasti kiinnostunut sinusta romanttisesti:

1. Haamuilu eli ghostaus

Tämä on sinänsä itsestäänselvyys, mutta merkeistä selvin. Kyseinen termi on vilahdellut viime aikoina useasti mediassa.

Kyse on siis nimensä mukaisesti siitä, että mies muuttuu ilmaksi eli haamuksi.Luin jokunen viikko takaperin valtamediasta jutun, jossa pääkaupunkiseudun naiset tuskailivat, kuinka miehet tuppaavat häviämään kesken alkaneen tapailun tai jopa seurustelun kuin tuhkatuuleen ilman sen kummempia varoitusmerkkejä saatikka keskustelua.

Haamuilija ei usko todennäköisesti itse omiin kykyihinsä kohdata hankalia tilanteita, ja päättää täten livahtaa takaportin kautta karkuun. Reilua? Ei. Aikuismaista? Ei, mutta harmittavan arkipäivää.
Joten jos uudesta deittipartneristasi ei yhtäkkiä kuulu enää mitään, olet joutunut ghostauksen kohteeksi. Tällöin on parempi tuumata, että moisen tempun jälkeen hän ei olisi ansainnut aikaasi kuitenkaan, joten win-win kaikille.

2. Galleristit

Jälleen liikutaan perusstrategioiden äärellä. Jos mies pyytää sinusta kuvia jo muutaman keskustelun jälkeen, on kyseessä luultavasti ns. ”galleristi”. Hänen päätavoitteensa on kerätä mukava galleria joskus odottavaa vanhainkotia varten iltoja viihdyttämään. Galleristi ei juurikaan innostu mukavista ja näteistä kasvoselfieistä, vaan sielua lämmittävät enemmän takapuoli ja rintavarustuskuvat .

Galleristi voi kohteliaisuuden vuoksi pyytää muutaman kasvoselfien ja kehua niitä vuolaasti, mutta luultavasti pian tulee pyyntö suunnata kameraa hieman alemmaksi. Nyrkkisääntönä olkoon tämä: Mitä aiemmin sinulta pyydetään takapuolikuvia, sitä vähemmän miehellä on aikomusta rakentaa kanssasi pitkäkestoista parisuhdetta.

Ole tarkkana kuvien kanssa. Jos galleristi huomaa, että tämähän käy kun tanssi ja kamera laulaa, ruokit hänen harrastustaan ja mitä luultavimmin tuhlaat vain omaa aikaasi isossa kuvassa.

3. ”Olen liian heikko”

Kun tuot ensimmäistä kertaa esille asioita, joista et välttämättä pidä uuden tuttavuutesi toiminnassa, voi hän vetää esiin ”Olen liian heikko”-kortin. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että mies tekeytyy tietoisesti henkiseltä iältään sekä toimintakyvyiltään 14-vuotiaan tasolle.

Tarkoitus on välittää sinulle viesti: ”Mun kanssa ei kannata edes yrittää”, jolloin alat epäileväiseksi ja teet irtaantumispäätöksen hänen puolestaan. Mikäli olet sinnikäs ja annat tilaisuuksia, tulet huomaamaan, että avuttomaksi heittäytyminen vain syvenee.

4. ”Sori unohtu!”

Kuten aiemmassa tekstissäni toin ilmi, tosissaan oleva mies tekee kaikkensa, jotta saa järjestettyä aikaa uuden ihastuksensa kanssa. Kun taas mies ei ole kovinkaan tosissaan, alkaa tapaamisille tulla viime hetken peruutuksia.

Joskus hän perustelee ne hyvillä tekosyillä, joskus huonoilla. Tärkein pointti on toistuvuus. Mikäli huomaat kyseisen pikku ”unohtelun” ja ”Nyt ei pääsekään” olevan jatkuvaa, viesti on selvä.

5. Hankalaksi heittäytyminen

Oletko koskaan ihmetellyt, miksi aluksi niin mukavan oloinen mies heittäytyi yhtäkkiä niin m*lkuksi? Joko hän näyttää todellisen luoteensa tai sitten kyseessä on taas tietoinen toiminta. Tämä strategia tottelee samaa logiikkaa kuin kohta 3. ”Olen liian heikko”.

Hankalaksi heittäytymisellä halutaan nainen tekemään päätös, että tämä oli tässä. Se kun on niin kovin vaikeaa saada itse sanotuksi suoraan, etenkin naamatusten. Ei herranen aika sentäs! Joten jos huomaat kyseisen efektin, pidä tämä kohta mielessäsi.

Kyse voi olla oikeistakin huolista ja huonoista päivistä, mutta tässäkin jälleen avainsana on toistuvuus ja miten jyrkästi käytös muuttuu. Mitä jyrkemmin, sitä nihkeämpi on ennuste.

6. Lekkeriksi heitto

Tapailunne on jatkunut jo jonkun aikaa ja otat ensimmäistä kertaa puheeksi suhdetta mahdollisesti syventävät toiminnot, kuten esimerkiksi keskustelu seurustelun ”virallistamisesta”. Ja vastapuoli heittää keskustelun lekkeriksi.
Joko hän yrittää lyödä keskustelun läpän heitoksi omalta osaltaan, tai sitten hän ahdistuksen kourissa yrittää kaikin keinoin vaihtaa aihetta.

Yksi keino on kimpaantua aiheesta ja kertoa, kuinka tällainen aihe riistää vielä tässä vaiheessa syvällä rintakehässä ja selkäydinkanavassa asti. Näin saadaan pelattua lisää ”pallotteluaikaa”. Tämä toki voi kertoa myös siitä, että hän ei ole vielä valmis syventämään suhdetta. Asia on hieman fifty-sixty kummasta on kyse.

7. Vikojen etsiminen sinusta

Tämä voi liittyä hieman kohtaan viisi. Jos uusi kiinnostuksesi kohde alkaa tuoda aktiivisesti esiin, mitkä asiat sinussa tai tavassasi elää eivät miellytä häntä, voi kyseessä olla jälleen yksi irtautumistaktiikka. Mies luottaa vakaasti siihen, että otat arvosteluista takuuvarmasti itseesi niin, että puhallat pelin poikki.

 

Arvostelun kohteeksi valikoituvat yleensä asiayhteydestä irrotetut lauseet, jotka olet sanonut ääneen, ulkonäköasiat, harrastuksesi, katsomasi TV-sarjat ( hän ei voi ymmärtää, miksi katsot moista höttöä) tai mahdollisesti ystäväsi.

Miehen kiinnostus lopahti?

Noniin, siinäpä oli mieltä piristävät seitsemän hylkäyksen askelta. Kuten sanottua, nämähän toimivat varmasti myös toisinpäin, mutta minä kirjoitan kuten aina siitä, mitä itse olen nähnyt, tehnyt ja kokenut nimenomaan miehenä ja ”miesten maailmasta”.

Jos näet jonkun näistä merkeistä hieman vilahtavan, älä vielä tee hätäisiä johtopäätöksiä. Itse en usko, että monikaan tekee asioita pahuuttaan. Osa ihmisistä on enemmän keskeneräinen itsensä kanssa kuin toinen ja näin ollen toiminta/selviytymismekanismit eroavat ja näin syntyy konflikteja. Ikävä fakta, mutta hei, näistäkin on selvitty ja tullaan jatkossakin selviämään!

Pääasia, että emme ala kyynisiksi toisiamme kohtaan.

PS. Tästä, ja muistakin aiheista lisää kuvien kera löydät Instagramistani!

Kirjasuosituksia aiheeseen:

Kukoistava parisuhde – Jouni Luukkala, 2015

Deeper Dating – Ken Page, 2015.

 

 

Rakkaudella,

Veli_K

Millaisia kokemuksia Sinulla on deittailun varjopuolista?

7 thoughts on “Mistä tietää, että mies ei ole oikeasti kiinnostunut ?

 1. Olen törmännyt deittaillessani ghostaajaan. Tyypistä ei koskaan kuulunut mitään deittimielessä muutaman kerran jälkeen, mutta hän lähettää minulle joka vuosi hyvän joulun toivotukset tekstarilla. Lisäksi kyseinen mies ilmaantui ihan tyhjästä seuraajakseni Instagramiin, vaikka minua ei niin vain löydä sieltä. En ole omalla nimelläni instassa. Tyyppi seuraa itse noin 30 ihmistä instassa, eli mistään sattumasta tuskin on kyse.

  Mistä ihmeestä on kyse?

  1. Moikka!

   Kyllähän tässä jonkun tason kiinnostusta sinua ja elämääsi kohtaan selvästi on. Ikävä vain, että asiaa täytyy syystä tai toisesta piilotella. Tällaiset asiat usein selviävät vasta, kun kerran kysyä täräytät ja avoimesti, miksi hän lähettää edelleen joulukortin jne.

   Voimaa viikkoosi!

 2. Miksi helvetissä en lukenut tätä aikaisemmin?! 😭💔 Ollaan me ihastuneet naiset kyllä tyhmiä 🤦🏻‍♀️

  1. Moikka!

   Mukava kun nyt törmäsit tekstiini! Yhtälailla meitä miehiä voi rakkaudenhuumissaan viedä suuntaan jos toiseen mikäli näin tahtoo. Sen voin tunnustaa suorilta käsin 😀

 3. Mun mielestä asia on yleisesti ottaen niin, että viriili heteromies hakee vaan seksipartneria, ja lajittelee heidät sen mukaan, kuinka haluttavana ko. naista pitää. Prioriteetti voi joskus muuttua parittelun jälkeen. Mutta yleensä mies pitää ensilajittelunsa, joka on tapahtunut vaistomaisesti hänessä. Jos et ole eka sijalla tässä vaistomaisessa lajittelussa, mies EI halua pitempiaikaista/vakavampaa suhdetta kanssasi.

  1. Moikka!

   Pakko sanoa näin viriilinä heteromiehenä, että en pysty allekirjoittamaan kyseistä väitettä. Moni varmasti pystyy kuitenkin. Evoluution luomat vietit liikuttaa meitä kaikkia edelleen jonkinverran, mutta en usko, että ihan näin radikaalisti enää tätä nykyä. 🙂

   Iloa viikkoosi!

 4. Hei, niin, minulla mies ghostasi 23 vuoden yhdessäolon jälkeen kun jäi eläkkeelle. Samantien otti minua aika paljon vanhemman naisen, ihan isoäidin itseasiassa uudeksi naisekseen. Ei suostu puhumaan minulle lankaan, todella ghostasi. En tule koskaan tietämään mitä tapahtui, mikä oli huonosti ja minulla on kova työ kerätä itseni tästä kaikesta. Eli jopa eläkeukot nykyään ghostaa. Minust olisi ollut kohtuullista että olisi minullekin edes kertonut että aikoo erota.

Vastaa