malelifestyle

Miksi en palauta itse pullojani vaan Canitan ne?

Kaupallinen yhteistyö Canit-sovelluksen kanssa.

Tervehdys ystävät!

Tiedättekö tunteen, kun kohdallesi osuu jokin uusi juttu, jota olet kaipaillut aikanaan useampaan otteeseen? Uskon, että jokainen tietää sen kuuluisan ”Vihdoinkin!” fiiliksen.

Omalle kohdalleni tällainen osui viime aikoina, kun törmäsin palveluun nimeltä Canit. Kyseessä on siis mobiilisovelluksella tapahtuva palvelu, jossa voi myydä omalta oveltaan omat tyhjät pullot&tölkit ostajalle, joka palauttaa ne kauppaan. Eli itse säästyy vaivalta sekä saa pulloista kuitenkin korvauksen ja kaupan päälle tulee hyvä mieli ostajan puolesta.

Mikä ihmeen Canit?

Otetaan heti kärkeen suora lainaus Canitin nettisivuilta:

” Canit-mobiilisovellus tarjoaa uudenlaisen tavan palauttaa ja kerätä tyhjiä pulloja. Se tuo yhteen pantillisten tölkkien ja pullojen omistajat sekä heidät, jotka ovat ansaintamielessä valmiita viemään juomapakkaukset kauppaan toisten puolesta.”

Canitin sivuilla käy myös ilmi, että vaikka Suomessa pullojenkierrätys on maailmantasolla huippuluokkaa, silti ikävän paljon kierrätettävistä pulloista päätyy sinne, minne ei pitäisi, pahimmassa tapauksessa luontoon.

Näin peruslaiskana möllikkänä epäilen vahvasti, että syynä tähän ovat arjen melskeessä tapahtuvat ”Ihan sama, ei kerkeä hoitaa paremmin”-hetket.

Miten päädyin Canittamaan pulloni?

Kaavoihinsa helposti kangistuvana olen myös hieman kankea opettelemaan uusia tapoja toimia, vaikka tietäisin sen olevan parempi ratkaisu. Pyrin kuitenkin jatkuvasti haastamaan itseäni asian kanssa. Canitin kanssa oli sama homma.

Aluksi tuntui, että eikö helpompi ole vain kärrätä pullosäkit itse kauppaan? Päätin kuitenkin kokeilla. Kun tajusin, että sovelluksen lataamisen jälkeen ei oikeasti tarvitse omalta puolelta kuin muutaman napinpainalluksen siihen, että joku hakee pullot oveltani, palvelun suuri kysyntä valkeni minullekin.

Aluksi mietin, että täytyykö tässä rueta laskemaan pullot yksi kerrallaan. Onneksi Canitissa riittää myynti-ilmoitukseen pelkkä pullo/tölkkipussien lukumäärä.

Peruskaavan Canituksen toteuttamiseen löydät täältä.

Case kotibileet vol. 20403293

Puhuin aluksi fiiliksestä, kun toivoisi jonkun palvelun löytyvän tiettyinä hetkinä. Mieleeni juolahtaa jokunen vuosi takaperin avovaimoni kanssa pitämät kotikinkerit (yhdet monista), jonka jälkeisenä dagen efter- päivänä olisin tehnyt mitä vain siitä, että joku olisi käynyt hakemassa pullot oveltamme.

Kun hikikarpalot otsalla kädet vaimeasti täristen lappasin pulloja jätesäkkeihin hieman oksennusta pidätellen, ei ajatus siitä, että näiden kanssa pitää vielä TÄNÄÄN raahautua kauppaan, juurikaan oloa helpottanut. Koska pois ne on kämpästä bileiden jälkeen saatava, ei niitä kestä katsella…tai haistella!

Voin vaan kuvitella, että kotibileet ovat vielä mieto rasti verrattuna häiden jälkeiseen pulloralliin…

Arjen helpotus

Tottahan toki pulloralli ei myöskään rajoitu pelkästään juhlailtoihin. Ei ole yksi eikä kaksi kertaa, kun pullot kerääntyvät pikkuhiljaa keittiötason alle kaappiin pullokassiin, josta ne lopulta alkavat tippua yksitellen ulos, kun kaapista jotain muuta hamuan.

Tämähän on siis suorastaan raivostuttavaa, etenkin kun siitä ei voi syyttää hetkellisesti kuin omaa laiskuuttaan. Kun lopulta saan pullokassit vietyä kauppaan, tekisi mieli palkita itsensä mitalilla.
Nykyään itse toimin niin, että laitan Canitiin myynti-ilmoituksen, rupean tietokoneelle töihin ja kohta pullokassit ovatkin poissa silmistä&poissa mielestä ja olen saanut niistä pienen korvauksen.

Toimii!

Näky, jonka haluaa mahdollisimman äkkiä pois silmistään!

Nuorille oiva tienesti

Omien pullojen Canituksessa ainakin itselleni yksi hienoin vaihe on, kun pullokassin tulee hakemaan teini-ikäinen lisätienestin kiilto silmissään. Mielestäni tämä on huomattavasti parempi ja turvallisempi tapa nuorille kerätä pullorahoja kuin lauantai-iltaisin kaduilla tai örveltävän festarikansan keskellä leirintäalueilla.

Myös pullojen myyjänä Canit-sovelluksessa on hyvä toiminto se, että ostopyyntöjen yhteydessä voi tsekata ostajaehdokkaiden aikaisemmista kaupoista saamat arvostelut. Lisäksi saa arvion siitä, kuinka nopeasti kukin ehdokas on valmis tulemaan ovelle clousaamaan diilin eli hakemaan pullot.

Mielestäni turvallisuutta lisää aina, kun kaupanhieronnasta jää aina jälki bittiavaruuteen. Hyvää on myös, että ostaja ja myyjä voi hieman vaihtaa sanaa ennen kuin ovelle mennään pulloja hakemaan. Tässä toteutuu hieman sama kaava kuin Uber-takseissa, kauppaa alustetaan hyvin jo sovelluksen puolella.

Nuori innostui Canituksesta, mitä olisi hyvä ottaa huomioon?

Vinkkasit jo perheesi teini-ikäiselle Canitin helposta tavasta tienata? Hyvä! Tässä vielä muutama asia, jotka kannattaa ottaa huomioon!

”-Canittaminen on kivaa puuhaa ja siinä saa myös liikuntaa. Kannattaa siis lähteä canittamaan huollettavan kanssa. Näin myös sinä saat selville, miten homma toimii.

-Pimeällä ja myöhään illalla ei kannata lähteä liikkeelle varsinkaan yksin.

-Sinun on hyvä tietää, missä päin lapset liikkuvat ja mistä osoitteesta juomapakkauksia lähdetään milloinkin hakemaan.

-Canitille on tärkeää, että canittaminen on kaikille osapuolille turvallinen sekä mukava kokemus ja tätä varten olemme koonneet muutamia turvallisuuteen liittyviä vinkkejä. Kannattaa siis tutustua myös niihin.”

Lisää ohjeita turvalliseen Canitukseen löydät täältä huoltajille suunnatusta linkistä.

Isompi kuva

Vaikka iso osa kansasta pitääkin nykyistä ilmastopuhetta yliampuvana hössötyksenä, itse koen, että vaikka meillä on maassamme asiat hyvällä mallilla tämän(kin) asian suhteen, pienistä teoista syntyy isoja aaltoja.

En kuitenkaan halua jeesustella. Jos Canitin kautta ei itse saisi pennin jeniä pulloista luovuttuaan, en käyttäisi sitä. Niin varakas en ole (lue: Kaukana siitä). MUTTA koska pullojen Canituksesta saa myös rahaa hyvän fiiliksen lisäksi, pidän tätä yksinkertaisesti win-win diilinä!

HUOM!

Kun lataat Canit-sovelluksen ja haluat tukea blogini ylläpitoa ja toimintaa, syötä Campanja-kohtaan koodi: VELIKOO

Koodin avulla voit halutessasi tukea minua ja blogini ylläpitokustannuksia. Palauttaessasi pullot sovelluksen kautta, Canit tukee toimintaani. Koodi ei vaikuta millään tavalla sinun myyntipalkkioosi.

Kiitos!

Rakkaudella,

Veli_K

Vastaa