malelifestyle

Mitä miesten pukuhuoneissa oikeasti puhutaan?

Tervehdys toverit!

Olen viime aikoina seuraillut keskustelua liittyen miehuuteen ja sen monien mielestä haitallisiin ilmiöihin. Eräs termi, joka usein pongahtaa esiin etenkin englanninkielisissä julkaisuissa on niin sanottu miesten pukuhuonepuhe eli ”the locker room talk”. Termi viittaa siis siihen, että miehet jauhavat keskenään ankaran treenin tai saunomisen päätteeksi yhteiskuntakelvotonta törkyä, jossa miehet etenkin alentavat sekä seksuaalisesti objektisoivat naisia.

Noniin, nyt sitten etenkin teille naisille karmivia totuuden siemeniä: Me emme jaksa jauhaa teistä pukukopeissamme. Se pukukoppimeininki mitä näet jenkkisarjoissa, missä jenkkifudiksen pelaajat katselevat kännyköistään kilpaa naisten kuvia ja höröttävät kovaan ääneen, että voi kun tuota pääsisi tuikkaamaan, ei päde täällä peräpohjolassa.

The real locker room talk

Olen ollut vuosia sekä töissä että viettänyt tuhansia tunteja vapaa-ajallani eri salien yms. pukukopeissa, joten minulle on muodostunut haisu miten tämä menee.
Kuvaan nyt yleisimmän skenaarion suomalaisten miesten pukuhuonetilanteesta:

Tulen pukukoppiin. Ensimmäiset kolme minuuttia on täysin hiljaista. Tilassa on yleensä itseni lisäksi muutama muu mies. Hiljaisuuden aikana jokainen ähisten ja puhisten väsää itselleen palautusjuomaa tai tuijottaa muuten vaan tyhjyyteen. Ainoa kuulemani ääni on protskupirtelösheikkerin vispausääni, kun jauhetta sekoitetaan veteen ja siitä yritetään saada juomakelpoista litkua.

Pukuhuoneen ikäjakauma on noin 30-60 ikävuotta. Nuoremmat eivät halua jäädä istuskelemaan hetkeksikään pukkarin puolelle huokaisemaan kun on niin kiire ja energiaa löytyy. Kaksi noin 45 -vuotiasta kaverusta keskustelevat. On vuorossa the locker room talk…

Jape: ”….Mitenkäs töissä?…”
Erppa: ” Nooh, siinähän se menee, ei ihmeitä.”
Jape: ”Onko vielä polvi kipeenä sählyreeneistä?”
Erppa: ”Vähän juili tuossa kyykyssä, laitettava kotona Mobilaattia”
Jape: ” Niinii, kyllä kyllä, ne on v*ttumaisia..nuo tuommoset…vaivat”
Erppa: ”On nämä, on on…perkele.”

Kun protskupirtelöt on hörpätty ja itsensä kuivattu, on aika pistää kledjut niskaan. Lähtiessä käydään vielä perinteinen hyvästelyseremonia

Jape: ” Mutta ei siinä, katellaan taas! Hyvä reeni!”
Erppa: ”Joo ei oikeen lähteny tänään, ei tässä enää kaksikymppinen ole, mutta kattellaan kattellaan taas! Perjantaina sit kiekkovuorolle!”
Jape: ”Ei olla ei…pitää kattoa, on perjantaina kaikenlaista. Palataan!”

Ja näin päättyy perinteinen locker room talk. Suosittuja aiheita ovat muun muassa myös autohuolet, lapsihuolet,työhuolet, oma painonnousu ja/tai kunnon huononeminen, sään päivittely, teiden liukkauden kyräily, viimeisten päivien urheilumaailman tapahtumien kertaus (etenkin MM-hiihtojen/lätkän aikoihin), nauraminen omille, edelleen käytössä oleville 90-luvulla ostetuille perunaverkkareille tai renkaanvaihtoaikoihin tuumailu siitä, miten tappavaa hommaa se on alaselälle.

Ketään ei kiinnosta jauhaa naisista

Olen ollut aikanaan myös kolme vuotta jenkkifutisjoukkueen pukukopeissa, eli paperilla irstaan ja sikamaisen pukuhuonepuheen kehdossa. Siellä ennen treenejä kaikilla oli niin täysi työ äheltää kaikki tarvittavat vermeet niskaan, joten ei siinä joutanut juurikaan jutustella.

Pelien jälkeen pukukoppiosuus meni yleensä siihen, että jenkeistä kotoisin oleva koutsi huusi miten paskoja tai hyviä olemme, riippuen matsin lopputulemasta. Kun istut hiestä läpimärissä vermeissä aivan rättipoikki ja et saa omin voimin edes hartiasuojia päältäsi ilman apua, viimeinen asia joka tulee mieleen, olisi alkaa keskustella naisista tai heidän takapuoliensa muodoista tai ketä haluaisi bylsiä irstaasti.

Ketään pukkarin jätkistä ei voisi asia vähempää kiinnostaa. Kaikki haluavat vaan suihkun kautta kotiin.

Don`t believe the hype

Totta kai aina löytyy poikkeuksia, mutta sen verran olen ollut läsnä kyseisessä tilanteessa, että uskon jokseenkin tietäväni mistä puhun. Miesten pukuhuonepuhe on alkanut saamaan mainetta, jota se ei mielestäni ansaitse ja joka ei suurimmaksi osin ole totuudenmukainen.

Joten legendaarisen hiphop- yhtye Public Enemyn sanoin: ”Don`t believe the hype.”

Rakkaudella,
Veli_K

Mitä mieltä Sinä olet asiasta?

Vastaa