malelifestyle

Mitkä kymmenen asiaa ovat muuttuneet parisuhteessa kymmenen vuoden aikana?

Tervehdys toverit!

Tämän vuoden ystävänpäivänä eli juurikin tänään, minulla ja armahalla avovaimollani on ensimmäiset pyöreät täynnä. Hypättiin siis kymmenen vuotta sitten nuorina ja innokkaina samaan veneeseen.
Kuten sanottua, parisuhteen ”olomuoto” muuttuu sen osapuolten muuttumisen/kasvamisen myötä. Istahdin alas ja listasin kymmenen asiaa, jotka mielestäni on muuttunut parisuhteessamme vuosien varrella!

10 vuotta, 10 muuttunutta asiaa

1. Yhteisillä lomareissuilla panostetaan enemmän lepoon/chillailuun kuin juhlimiseen. En myöskään käy enää baarissa ennen laivan buffet-illallista.

2. Nykyään toisen naamasta näkee millisekunnissa sanatarkasti, mitä toinen aikoo sanoa, etenkin minun naamastani. Näin minulle on kerrottu ja en tiedä miten tämä on mahdollista, mutta aina osuu oikeaan.

3. Nykyään minua ei tarvitse erikseen kehottaa joka kerta pesemään mustia, valkoisia ja värikkäitä pyykkejä eri satsissa. Osaan jo itse!

4. Nykyään sovimme hiljaisuustunnit, jolloin emme sano sanaakaan toisillemme, vaikka olisimme samassa tilassa. Ainoa poikkeus on välitön hengenvaara, esimerkiksi tulipalo tai sydänkohtaus. Tämä on kahdelle paljon samassa tilassa aikaa viettävälle parille elinehto.

5. Kaikki rippeetkin vieraskoreudesta ovat rapisseet jo viidennen vuoden kohdalla. On keskustelun alla, josko palauttaisimme osan tästä vieraskoreudesta takaisin edes muutamana päivänä vuodessa. Olemme palauttaneet jo osion, jossa pissillä käydessäni laitan vessan oven kiinni

6. Nykyään osaa arvostaa niitä piirteitä toisessa, mitkä joskus ärsyttivät suunnattomasti. Niin siinä tuppaa käymään, kun alkaa selvittää itseltään syvemmin, miksi nämä piirteet ärsyttivät alun perinkään.

7. Rakkaus on kasvanut aikuiseksi samalla kuin mekin. Vaaleanpunainen naiivius on muuttunut realismiksi. Moni yhdistää tämän tylsyyteen, mutta eihän se näin tarvitse olla, päinvastoin. Turhat leikit on nyt leikitty.

8. Okei myönnän synnin, treffi-iltoja on noin 80% vähemmän kuin joskus vuosia sitten. Asia on otettava kymmenvuotisrajapyykin kunniaksi uudelleen työstöön. Treffi-illat ovat kuitenkin mukavia ja tekevät molemmille hyvää. Sekä omaa että toisen pääkoppaa virkistää vaihtaa välillä moodi arkisesta ”koti-minästä” herrasmiesmäiseen treffipartnerin moodiin.

9. Usein lauantai-illan kohokohta on entisen vinkkupullon avaamisen ja yhdessä kylille säntäämisen sijaan tehdä hyvä ruoka (lue= tilaus Woltista), katsoa tarkasti valikoidut yhteiset sarjat telsusta ja ostaa kaupasta ”parempaa limpskaa” (lauantain kunniaksi ostettu 1,5 litran pullo muuta kuin vettä, mieluiten makuvissyä.)

10. Kunnioitus toista kohtaan on lisääntynyt huomattavasti. Kun elämä keinuttaa venettä, mutta toinen kestää silti kyydissä ja heittää itsensä lisäksi partnerillekin pelastusliivit, alkaa ymmärtää toisen arvoa kumppanina paremmin ja syvemmin. Ikävän usein tähän vaaditaan sitä veneen keinumista, ainakin omalta osaltani.

 

Sen ei kuulukaan olla helppoa

Kuten huomasitte, lista sisältää paljon arkea ja hieman myös syvempiä kerroksia. Kuten sanottua ainoa asia mikä elämässä on varmaa, on muutos. Valitkaamme itse, mihin suuntaan muutos meitä kuljettaa. Me olemme valinneet ja tehneet hartiavoimin töitä sen eteen, että suunta olisi toivomamme.

Helppoa se ei ole ollut, eikä mielestäni sen kuulukaan olla. Kun perustuksia on vavisutettu oikein kunnolla ja ne ovat siitäkin huolimatta vielä pystyssä, silloin tietää rakentaneensa yhdessä jotain pysyvää.

 

Rakkaudella,

Veli_K

 

Ps. Kumman valitsen mieluummin, alkuhuuman vai arkisen arjen? Kirjoitin siitä aiemmin, lue lisää tästä!

Miten Sinun parisuhteesi on muuttunut vuosien myötä? Valjasta ajatuksesi rohkeasti kommenttikenttään!

 

PPs. Kurkkaa kommenttien alta lukijoideni kuukauden VIP-alekoodit! 🙂

6 thoughts on “Mitkä kymmenen asiaa ovat muuttuneet parisuhteessa kymmenen vuoden aikana?

 1. Allekirjoitan aika pitkälle tuon listauksen…. Seuraava kynnys onkin sitten 15/20/25-vuotta tai niillä main.
  Itselleni osui tuo 25-vuotta eroamisen kohteeksi, kun exäni löysi itsenäni nuoremman (meillä oli 10 vuoden ikäero).
  En syytä, enkä edes tuomitse, mutta näillä mennään… Parisuhdetta pitää vaalia kaikin keinoin, mutta lapaseksi
  ei pidä miehen ryhtymän… Itse sorruin tuohon ”mies tuo palkan kotiin”-moodiin ….

  1. Morjens!

   Niin tosiaan, monen mittapuulla tämä kymmenen vuotta on vasta alkulämmittelyä! Ei voi muuta kuin tehdä parhaansa kukin tahollaan ja katsoa, mitä tulevaisuus
   kantaa mukanaan. Ikävä kuulla, että teille kävi noin. On varmasti ollut kovat paikka, jos itse olisit halunnut vielä jatkaa. Uskon kuitenkin, että joskus (ellei jo nyt) toteat,
   että juuri näinhän tämän kuuluikin mennä, vaikka kirpoikin aikansa. Voimaa tulevaan ja kiitos kommentistasi!

 2. Hyvä kirjoitus ja suhteenne selvästi toimii kuin koneisto. Tosin tekstistä ei löytynyt esim. Seksipuolen muutoksista mitään ja oletan että sekin puoli on muuttunut. Tai toivon että ei. Ja jos on niin parempaan tehokkaampaan suuntaan niin sanotusti ja ne toiveet ja tarpeet oikeasti huomioon ottaen.

  1. Morjens!

   Ja kiitos kommentistanne. Koneisto toimii välillä paremmin välillä huonommin, mutta pääasia että kone edelleen käy!Intiimipuolen asioihin palaan vielä joskus omassa artikkelissaan, joten kannattaa pysyä linjoilla! 🙂

   Mahtavaa viikonloppua!

 3. Mukavaa luettavaa! Tosin tuo wc-juttu on aina ollut totaali privaattijuttu. Edes hammaspesujen aikaan en tykkää, että joku tuhtaa vieressä.
  Mutta niinkun sanoit, leikkiminen on jäänyt (vitsailut ja naurut lisääntyneet), vällyjen välissä tietää jo mistä toinen nauttii ja sanomattakin tietää milloin joku vaivaa toista. Vaikka välillä miten yrittäisikin olla suupielet hymyssä kun on suru päällä, niin kyllä toinen sen surun sieltä näkee.
  Jatkoa odotellessa 😀

  1. Moikka!

   Kiva kuulla jos sait tekstistä jotain irti! Heh joo ei muuten mekään enää mahduta hampaita pesemään yhtäaikaa, vaikka isompi wc-tila kuin aikanaan. Oman tilan tarve taitaa kasvaa vuosien varrella, näin olen kuullut monen muunkin kertovan 😀 Pystyn samaistumaan myös muilta osin kommenttiisi, joten kiitos siitä!

   Jatkoa varmasti seuraa 😉 Voimaa viikkoosi!

Vastaa