malelifestyle

Parhaat metsästyspelit kauden ulkopuolelle

Talven saapuessa ja metsästyssesongin päättyessä moni metsästäjä kantaa aseensa säilytykseen ensi vuotta varten. Moni varmasti huokaisee, sillä metsästys jää vain muistoksi ja toiveeksi ensi vuodelle pitkän ja kylmän talven edessä. Onneksi innokkaimmat metsästäjät pääsevät hiomaan taitojaan tai rakkaan harrastuksen pariin videopelien parissa. Päätimme listata kaikista hauskimmat metsästyspelit, joilla pääset siihen oikeaan jahdin tuomaan fiilikseen.

Hunting Simulator VR

On aika nostattaa metsästyskuumetta Hunting Simulator VR:n parissa! Pääset hiomaan metsästystaitojasi sen tarjoamassa ”open world”-konseptissa eri eläinlajien kanssa. Peli on saatavilla Steam -palvelusta PC-pelaajille, kunhan omistat VR-setin. Virtuaalimaailma onkin koko pelin parasta
antia, sillä aidontuntuiset pelimekaniikat tempaisevat mukanaan kovimmankin konkarin. Aivan helppoa metsästäminen Hunting Simulator VR -pelissä ei ole, sillä joudut pitämään varasi nälkäisten susien ja karhujen varalta. Pedot saattavat käydä kimppuusi, mikäli et ole varuillasi ja hereillä koko ajan!

Wild Turkey Hunter VR

Kalkkunat eivät ehkä ole Suomen luonnossa mikään yleinen näky, mutta Wild Turkey Hunter VR tuo kalkkunanmetsästyksen huuman kotisohvallesi. Kyseessä on myöskin VR eli virtual reality -peli, tällä kertaa PlayStation 4 -konsolille. Pelin parhaimpia puolia ovat sen kalkkunoiden realistinen käyttäytyminen, sekä niiden tekoäly, jotka mukailevat villikalkkunoiden käyttäytymistä luonnossa. Pelissä on myös kaikki neljä vuodenaikaa, jotka tarjoavat yhteensä seitsemän eri vaikeustasoa pelaajalleen.

Duck Hunt

Duck Hunt ei valitettavasti ole enää pelattavissa nykyaikaisilla televisioilla, mutta emme voineet listata parhaita metsästyspelejä ilman mainintaa legendaarisesta Duck Hunt -pelistä. Tämä peli julkaistiin alun perin pelihalliversiona vuonna 1984 ja myöhemmin Nintendo Entertainment System – pelikonsolille. Duck Huntissa pelin tavoitteena oli saada lentäviä ankkoja ampumalla mahdollisimman pisteitä. Pelissä metsästyskoira käy noukkimassa pelaajan ampumat ankat talteen. Jos ankkaan ei osunut, metsästyskoira ilmestyy hihittelemään pelaajalle. Vähemmästäkin suututtaa!

Hunting Party

Suomalaisille suunnatut pikakasinot tunnetaan kolikkopeleistään, mutta harvemmin metsästysteemaisista peleistä. Pelinvalmistaja Booongon tarjoama Hunting Party-videokolikkopelissä metsästysaika on aina käynnissä 20 voittolinjan voimin. Peli tarjoaa niin hauskan bonuspelin, ilmaiskierroksia kuin 96,7 prosentin palautusprosentin.

Cabela’s Big Game Hunter

Jos sinulla on nurkissasi pölyttymässä PlayStation 2 -pelikonsoli, on aikaa kaivaa se esiin! Cabela’s Big Game Hunter oli kiistatta ehkä kyseisen pelikonsolin kaikista parhain metsästyspeli, eikä se välttämättä jää kärkijoukosta edes uusimpien konsoleiden myötä. Pelissä on kolme vaikeustasoa, jotka vaikuttavat pelaamiseen aika paljon. Helpoimmalla vaikeustasolla pystyt näkemään eläinten olinpaikat punaisina pisteinä. Keskitasoisella punaiset
pisteet häviävät, mutta sen sijaan eläinten tekoäly on hyvin matala. Vaikeimmalla vaikeustasolla tekoäly kasvaa, mutta sinun on myös otettava huomioon tuulen suunta ja kuinka lähestyt eläimiä – aivan kuten oikeassa elämässä. Cabela’s Big Game Hunterissa on kahdeksan eri metsästysaluetta, aina Alaskasta Teksasiin. Myös
eläimet muuttuvat eri alueilla, mutta pelissä pääset metsästämään muun muassa jääkarhuja, kojootteja ja peuroja.
Tämä videopeli on ansainnut maineensa suoranaisena klassikkona, sillä aikoinaan tämä peli oli se, joka asetti muille metsästyspeleille riman korkeaksi. Tänä päivänä se ehkä on hieman vanhahtava peli, mutta nostalgiannälkäisille erinomainen pläjäys.

Hunting Simulator 2

PlayStation 4 -konsolille ja PC:lle julkaistu Hunting Simulator 2 on kutkuttavan hyvä metsästyspeli. Pelin ehkä hauskin erikoisuus on, että voit metsästää koirien kanssa – ja jopa rapsuttaa ensimmäistä beagleasi. Hunting Simulator 2 ei jätä koiria pelkään beagleihin, vaan voit hankkia kenneliisi
useampia erilaisia koiria: pointtereista aina noutajiin. Koirat eivät ole ainoa mielenkiintoinen osuus pelissä, vaan voit ostaa myös metsästystarvikkeita, uusia aseita ja jopa jousia metsästäjällesi. Etenkin aseiden määrä on valtava, sillä peli on hankkinut lisenssin esimerkiksi Winchesteriltä sen aseiden käyttöön. Metsästysalaa on kuuden erilaisen ympäristön muodossa. Kaksi niistä ovat Coloradossa, kaksi Texasissa, sekä päästäänpä kahdessa kentässä jopa Euroopan mantereelle. Jokaisessa ympäristössä on omat metsästettävät eläimensä. Koska tämä peli ei ole periaatteessa perinteinen videopeli vaan simulaattori, on itse metsästys hyvin todentuntuisesti toteutettu. Et voi esimerkiksi räiskiä minkä tahansa kaliiberin aseella eläimiä ja sinun on oikeasti hiivittävä hiljaa eläinten luokse. Se vaatii kärsivällisyyttä.

Vastaa