malelifestyle

Voiko maksamalla laskuja tienata rahaa?

Kaupallinen yhteistyö Clark.fi kanssa.

Tervehdys toverit!

Talousasiat tällaiselle intuitiiviselle haahuilijasielulle ovat tylsiä ja pakollinen paha hoidettavaksi. Koska ajattelumallini ei luontaisesti ole niin strukturoitu ja järjestelmällinen kuten useilla, minun on pakko käyttää asiaan apukeinoja, jotta välttyisin karhukirjeiltä. Jo muutama kyseinen omista virheistä muistuttava kirje viimeisen puolen vuoden sisään riitti.

Onneksi nykytekniikka päästi minut tästä kurimuksesta. Minulle ehdottoman tärkeää on, että oli asia mikä hyvänsä, se on keskitetty ja löytyy yhdestä paikasta, oli kyseessä sukat, kauluspaidat tai laskut. Onneksi laskujenkin saralla tämä on viimein mahdollista.

Mikä on Clark?

Clark on kuluttajalle suunniteltu palvelu, jonka avulla pystyn näppärästi hallinnoimaan omia talousasioitani tietokoneella, tabletilla ja luurillani. Kuin pieni talousassistentti taskussani siis! Eli juuri sitä, mitä tällainen ”höpsäntuusa” tarvitsee.

Olin aluksi skeptinen sovelluksen sekä koko homman suhteen. Kyse on kuitenkin raha-asioista ja mieleeni tulvi heti miljoona eri riskiä, miten homma voi liruttaa omille nilkoilleen. Mutta kun tutustuin palveluun paremmin, mieleni rauhoittui. Luottoni kotimaiseen yritykseen ja sen takaamaan turvallisuuteen on vakaa.

Etenkin kun Clarkin sivuillaan mainitaan asiasta erikseen näin:

” Clarkin turvallisuutta voi verrata verkkopankkisi turvallisuuteen. Turvallisuus on meille suomalaisena yrityksenä ensiarvoisen tärkeää, ja siksi kaikki liikenne palvelussamme tapahtuu suojattuja SSL-yhteyksiä käyttäen. Clark ei koskaan tallenna korttitietojasi. Korttitiedot tallentuvat PCI DSS –sertifioidun yhteistyökumppanimme järjestelmään.”

Miten palvelu toimii?

Palvelun käyttöönotto oli helppoa. Ensiksi latasin sovelluksen, jonka jälkeen rekisteröidyin palveluun. Rekisteröityminen oli nopeaa, perustietojentäyttö, oman päätilin pankkikortin lisääminen ja lopuksi tein laskutusvaltuutuksen käyttäen omia verkkopankkitunnuksiani. Kun rekisteröidyt, huomaa, että sisäänkirjautessa ”Käyttäjänimi” on sinun palveluun antamasi sähköpostiosoitteesi.

Olin ladannut sovelluksen sekä tehnyt tarvittavat askeleet palvelun käyttöönottoon kymmenessä minuutissa. Sitten vain odottelen, kunhan laskuja alkaa ilmestyä. Ja mikä tärkeintä, sovellus ilmoittaa saapuvista laskuista ja etenkin ERÄPÄIVISTÄ! Eräpäivämuistutuksen voi laittaa rinkuttamaan ennen ja jälkeen laskun eräpäivän. Itselleni moinen tuplavarmistus sopii kuin lohi voileipäkakkuun.

Minkä yritysten laskut saan liitettyä Clarkiin?

Itse mietin alussa, miten saan kaikki laskutustahoni keskitettyä Clarkiin. Funtsin, että ei ole mitenkään mahdollista, että heillä olisi yhteistyösopimus kaikkien tahojen kanssa.
Lähtökohtaisesti laskuvaltuutuksen piiriin kuuluu yli 20 tuhatta suomalaista yritystä.

Ja jos jokin ei siihen kuulu, laskun lisääminen Clarkiin käy kätevästi henkilökohtaista laskutusosoitetta käyttämällä, joka löytyy omasta profiilista. Paperilaskut pystyn lisäämään mobiilisovelluksen kameran ja viivakoodinlukijan avulla. Itse pidän aina siitä, kun homma rullaa ilman ylimääräistä kikkailua.

Sovellukseen saa lisättyä myös muita dokumentteja, kuten takuukuitteja yms. Ei ole yksi eikä kaksi kertaa, kun takuukuitista ei ole saanut enää sanaakaan selvää ja rikkoutuneen kotiteatterijärjestelmän takuusta saa enää vain haaveilla. Nyt nappaan takuukuitista kuvan ja lisään Clarkiin joten takuu varmasti on ja pysyy niin kauan kuin luvattu.

Laskun lisäys käy esimerkiksi viivakoodilla kymmenssä sekunnissa!

Rahankäytön seuranta

Itselleni tarkka budjetointi, mikä on usein hyvinkin tarpeen, on suorastaan piinaavan hankalaa. Onneksi sovelluksesta löytyy osio, jossa voi seurata omia menojaan hyvin selkeässä näkymässä. Tästä saa osviittaa, paljon kyhnyä on mennyt mihinkin missäkin kuussa.

Tämähän ei ole uusi ominaisuus sovelluksissa, mutta itse pidän näkymää huomattavan selkeämpänä kuin monissa muissa sovelluksissa, joiden kautta olen yrittänyt hahmottaa omia rahareikiäni.

Helppolukuinen tilastointi tekee budjettiriihestä helpompaa.

Minä tienaan rahaa omista laskuistani?

En uskonut aluksi, että rahaa voi tienata maksamalla omia laskujaan. Olin varma, että tässä on jokin koira haudattuna. Vaan eipä ollut, kun tutustuin asiaan syvemmin.
Kun maksan laskun palvelussa, Clark tarjoaa minulle 0,3 % maksutapaedun jokaisen laskun loppusummasta.

Tämä on esimerkiksi tyyriistä autovakuutuslaskuista tai vuokrasta mukava bonari. Bonukset voi nostaa suoraan omalle pankkitililleen ja käyttää kuten parhaaksi näkee.

Suosittelemalla Clarkia lähipiiriin tai kelle vaan, voit tienata myöskin tienata mukavasti. Jakamalla henkilökohtaista suosittelukoodiani muille, Clark maksaa minulle jokaisesta suositteluni kautta tulleesta uudesta käyttäjästä 5 euron bonuksen. Joka kymmenennestä suosittelusta saa vielä 10 euron lisäbonuksen. Eli kymmenestä onnistuneesta suosittelusta olen räpsäyttänyt itselleni ilmaiset 60 euroa.

Ei voi kun voittaa

Olen usein laiska perehtymään mihinkään uuteen ETENKÄÄN talousasioissa. Myönnän, olen saamaton perehtymään asioihin mitkä ei herätä suurta tunteenpaloa ja sielun säkenöintiä. Mutta kun ymmärsin, että Clarkin kanssa en voi kun voittaa ja voin tehdä elämästäni helpompaa, oli päätös helppo.

Aiemmin merkitsin laskut manuaalisesti puhelimen kalenteriin ja jos se muistutus meni kiireessä ohi tai tuli pyyhkäistyä pois, jäi lasku pahimmassa tapauksessa hoitamatta. Voisin jopa maksaa Clarkin kaltaisesta palvelusta.
Mutta kaiken lisäksi he maksavat siitä minulle. Tätä en voi kuin suositella täydestä sydämestäni kaikille teille, jotka jaatte aiemman tuskani laskujen kanssa puljauksesta.

 

Ps. Muista, että jokaisesta kymmenestä lisätystä ystävästä, jotka käyttävät palvelua, saat 10 euron lisäbonuksen! Käytännössä tienaat rahaa tyhjästä. En itsekään meinannut uskoa, ennen kuin kokeilin palvelua.

 

Millaiset asiat Sinä olet kokenut haastavaksi omassa taloudenhallinnassasi? Kerro ajatuksesi kommenttikenttään!

 

Rakkaudella,

Veli_K

6 thoughts on “Voiko maksamalla laskuja tienata rahaa?

 1. ihana samalla lailla esim. Danskebankin sivuilla näkee pylväsdiagrammista mihin rahat menee. JA laskut voi makssa ihan helposti omassa pankissa. En ymmärrä mitä hyödyt tästä tai tai mitä toi firma siitä hyötyy

  1. Moikka!

   Hyödyn tästä siten, että palvelu maksaa minulle rahaa jokaisesta laskusta, jonka heidän kauttaan ”kierrätän”. Clark kertoo heidän strategiastaan enemmän muun muassa täällä:

   https://clark.fi/fi/ukk

   Aurinkoista sunnuntaina sinne!

 2. Mutta lasketaanpa, kuinka paljon pitää laskuja tämän kautta maksaa, että saat vaikka sen 10e täyteen, jonka voit nostaa tilillesi.
  N. 3333€.
  Nyt jos vaikka asumisen vastikkeet ovat 4500€/vuosi ja vakuutukset 1000€/vuosi. (Isoimmat kokonaisuudet mitä keksin.) Näistä saat bonusta 16,5€. Tähän lisätään muut laskut mitä tulee.. arviolta vaikka n.2000€/vuosi. Vuoden bonuskertymä on 22,5€ josta saat nostettua tilillesi 20€.

  Kokeilin itsekin sovellusta ja en toistaiseksi ole innoissani. Laskujen lisääminen ei aina tahdo toimia manuaalisesti.
  Verkon kautta jos yrittää, pitää täyttää rivitietoja myöten todella tarkasti laskun tiedot.
  Ajankäyttö parin sentin bonuksen takia on aika suurta.
  Lisäksi jo nyt kaikki kotimaiset pankit tarjoavat verkkopankin kautta laskut e laskuna.

  Käytännössä, jotta saat kunnollista palautusta, sinun täytyy hommata luottokortti, jolla teet kaikki arkiostokset ja sitten maksat luottokortin laskut clarkin kautta. Tämä voisi esim. meidän kokoisessa perheessä lisätä kertymää 700-1300€/kk.
  Tällöin vähän hatusta heittty arvio olisi n. 50€/vuosi.

  Vaivan arvoista?
  Jos käytät paperilaskuja, niin kannattaa mielestäni tämän pohjalta harkita tutustumista ihan oman verkkopankin palveluihin.

  Clarkin ansainta logiikka liittyy yrityksille myytävistä lisäpalveluihin ja verkkokauppojen sivulle ohjaus referensseihin.
  Voimme siis odottaa, että käyttäjät alkavat saamaan jossain vaiheessa suoramarkkinointia ja mainoksia.

  Todennäköisesti oma Clark kokeilu jää kokeilun asteelle.

  1. Moikka!

   Kiitos näkemyksestäsi! Itse koen, että minulle Clarkin apin eräpäivämuistutus on huomattavasti tehokkaampi kuin oma eräpäivämuistutusräpellys. 65% kuluttajien laskuista kulkee vielä kirjeitse ja näiden häviämisestä/muistutuksista/laskutuslisistä kertyy x summa ja Clarkin avulla itse ainakin vältyn näiltä. Varsinkin kun ilmoitus tulee sekä sähköpostiin että appiin ennen ja jälkeen eräpäivän. Itse koin, että kun laskutussysteemin saa rullaamaan Clarkin kautta, ei se vie juurikaan enempää aikaa kuin verkkopankin kautta.

   Ja se, että palvelu on täysin ilmainen joten kertyneet bonukset on puhtaasti ylimääräistä, on itselleni jo pätevä syy käyttää appia. Plus suosittelusysteemistä voi tienata monta kymppia melko helposti, tuli kokeiltua. 🙂

   Tässä vielä Clarkin suora sitaatti ansaintamallista ja turvallisuudesta: ” Teemme yhteistyötä verkkolaskuoperaattorien kanssa ja mobiilimaksaminen yleistyy ( https://www.stralfors.fi/ratkaisumme/payment-management/mobiilimaksaminen/clark/) Toimimme yrityskentässä ja ansaintamalli koostuu yrityksille suunnatuista lisäpalveluista. Verkkokauppa maksaa meille ostoksista myyntikomission, jonka me puolestamme jaamme asiakkaan kanssa.

   Clarkin turvallisuutta voi verrata verkkopankkisi turvallisuuteen. Turvallisuus on meille suomalaisena yrityksenä ensiarvoisen tärkeää, ja siksi kaikki liikenne palvelussamme tapahtuu suojattuja SSL-yhteyksiä käyttäen. Clark ei koskaan tallenna korttitietojasi eikä myy asiakkaan tietoja eteenpäin (GDPR). (https://www.clark.fi/fi/tietosuojaseloste) <https://www.youtube.com/redirect?stzid=UgzHJ0Bwv7DK_789sih4AaABAg.8vReBL27wHs8vTRN7w5xZE&q=https%3A%2F%2Fwww.clark.fi%2Ffi%2Ftietosuojaseloste%29&event=comments&redir_token=EybaRLukV21eC22gqZo0zmjKGol8MTU2MDUwNjk3OUAxNTYwNDIwNTc5> Korttitiedot tallentuvat PCI DSS –sertifioidun yhteistyökumppanimme järjestelmään. Mikäli on kysyttävää, niin vastaamme mielellään kysymyksiin asiakaspalvelu@clark.fi <https://www.youtube.com/redirect?stzid=UgzHJ0Bwv7DK_789sih4AaABAg.8vReBL27wHs8vTRN7w5xZE&q=http%3A%2F%2Fclark.fi%2F&event=comments&redir_token=EybaRLukV21eC22gqZo0zmjKGol8MTU2MDUwNjk3OUAxNTYwNDIwNTc5>

   Mukavaa päivää sinne ja kiitos kommentista!

Vastaa