malelifestyle

Ensianalyysi Big Brother 2020 asukkaista – Kuka tulee aiheuttamaan ongelmia?

Tervehdys ystävä!

Ken minua on seurannut tai minua yhtään tuntee, tietää, että olen suuri reality-TV:n fani. Ja minulle syksy alkaa virallisesti siitä, kun Big Brother pärähtää käyntiin! BB:n ollessa tauolla, syksyni olivatkin kuin huminaa tuulessa, en saanut niistä otetta. Mutta viime vuonna syksyn virallinen starttipyssy teki loisteliaan paluun ja minä olen tottakai jälleen täysillä messissä sohvajoukoissa.
Päätin startata kauden tänä vuonna niin, että teen jokaisesta asukkaasta pienen oman henkilöprofiilianalyysini ensimmäisen jakson eli kertanäkemän perusteella sekä arvioin jokaisella kohdalla prosenttilukeman, millä todennäköisyydellä hän mielestäni tulee aiheuttamaan talossa ongelmia.

Lähdetään siis liikkeelle!

Big Brother 2020 asukasanalyysi

SISÄTILOJEN ASUKKAAT

1. BB-Kati, 32

Värähtelytaajuudeltaan korkealla liikkuva henkilö, joka on parhaimmillaan varmasti mahtavaa seuraa. Energiatasojensa hipoessaan galaksin äärilaitoja voi koitua monelle talon introvertille erittäin raskaaksi seuraksi, mikäli hän ei osaa itse vetää rajoja energian purkuunsa sosiaalisuudessa. Ihmisläheinen ja hyväntahtoinen viba. Kompastuskivenä voi olla pelin ottaminen liian vakavasti, koska kertoi olevan hänen vuosikymmenen kestänyt unelmansa päästä Big Brotherin suljetulle osastolle. Aistin impulssikontrollin haastetta, kun alkaa väsyttämään ja mahdollisesti turnauskestävyys koettelemaan.

Trouble maker ennuste = 20 %

2. BB – Arttu, 26

Talon ikioma pohjalaanen, jonka habitusesikuvana näyttäytyy selvästi Vikings-sarjan Kuningas Harald Kaunotukka. Tervehti kaikkia uusia tulokkaita tyylillä: ”Mitä isäntä?” tai ”No oot lähteny.”, joka loi minulle suurta luottamuksen tuntua. Lungin oloinen kaveri, mutta aistin silti päällepäsmärin merkkejä hänen lempeän katseensa takana, vaikka miten kertoi ”johtavansa edestä”. Ottaa varmasti töissään esimiehen asemaan tottuneena isoa roolia viikkotehtävissä ja hommien delegoinnissa. Uskon ihmissuhdetaitojen riittävän pelissä pitkälle ja aistin myös hyvää kykyä rauhoittaa itse itseään, kun stadin vegaanit alkavat pitää puheitaan.

Trouble maker ennuste = 30 %

3. BB – Sini, 32

Heti ensimmäiseksi arvostettava Sinin rehellisyyttä, yleensä työnarkomaanit eivät missään tapauksessa halua myöntää olevansa työnarkomaaneja, pisteet siitä! Aistin hänestä suorasukaisuutta, joka tulee koettelemaan monen mielenterveyttä talossa. Hyväntahtoinen nainen, joka työskentelee jatkuvasti yhteiskuntamme nurjan puolen kanssa. Tästä voimme päätellä, että hän ei helpolla hetkahda suuntaan tai toiseen, mutta toki diagnosoitu ADHD voi koitua talon rauhallisimmille asukkaille hankalaksi ymmärtää, riippuu millä tasolla se hänellä ilmenee. Aistin Sinissä myös itsepäisyyttä, joka voi kummuttaa konflikteja.

Trouble maker ennuste = 30%

4. BB – Joel, 25

Mukava ja pidettävä halinalle, josta pahantahtoisillakaan on vaikea löytää mitään huonoa sanottavaa. Ilmentymä sanalle ”Huolettomuus”. Monet sanovat olevansa huolettomia, mutta heidän kehonkielensä kertoo heidän olevansa takakireämpiä kuin 1800-luvun korsettisidonnat. Joelista huokuu se, että häntä ei todella kiinnosta, mitä huomenna tapahtuu tai on tapahtumatta. Talossa oleville uraohjuksille ja muutenkin kierroksilla käyville Joel voi tarjota mahtavaa peilausta ja vastapainoa rauhoittumiseen, mutta osaa varmasti hidastempoinen liikehdintä ja muutenkin ”löysä” elämänasenne voi ärsyttää, mutta sitähän emme voi miehen omaan piikkiin laittaa. Aistin myös paljon epävarmuutta minä-kuvassa, toivottavasti BB-kokemus voisi antaa tähän jotain.

Trouble maker ennuste = 5%

5. BB – Ella, 23

Tämä tikkarinväriseen mekkoon pukeutunut säpäkkä tapaus asteli taloon päättäväisillä askelilla, kuin New Yorkin muotiviikon catwalkille konsanaan. Aistin hänessä potentiaalia suuriin yhteentörmäyksiin, mutta samalla aistin, että hän luo muutamiin talon asukkaisiin hyvin vahvan ja syvän bondauksen. Aistin Ellassa vahvaa impulsiivisuutta ja ärsytysherkkyyttä, jota ei suhteellisen nuoren ikänsä vuoksi ole mahdollisesti vielä kovinkaan ”työstänyt, eli meno on joko tai. Rakastaa luksusta, joka voi kummuttaa arvokeskusteluja talon muutaman hieman ”erityylisen” kanssa. Love or hate, but you will listen. Ei välimuotoja. Juuri mitä taloon tarvitaankin!

Trouble maker ennuste = 85%

6. BB – Minna, 39

Perushabitukseltaan voisiko sanoa vastakohta Ellasta. Mutta mikä parasta, oman kotikyläni eli VARKAUDEN lähettiläitä, siitä heti miljoona pojoa! Vaikkakin murteesta kuulin, että ei ole originaaleja. Minnasta välittyi taloon astuttua sosiaalisen ahdistumisen multihuipentuma, kun muut asukkaat menivät häntä tervehtimään. Katse etsi pelastusta ja pakoreittiä kattopaneelien raoista. Illan edetessä hän kuitenkin selvästi alkoi rentoutua. Hän on kertonut, ettei hänellä ole koskaan ollut kapinavaihetta, ja mielestäni ihminen tarvitsee sellaisen. Saa nähdä, kumpuaako se nuori kapinallinen esiin BB-talon pitkien öiden myötä, eläkäämme toivossa.

Trouble maker ennuste = 10 %

7. BB – Sasa, 26

Sasasta tuli kyllä erinomaiset vibat! Tuli fiilis, että hän on hyvin tunneälykäs ja herkkä ja pyrkii antamaan kaikkensa kanssaolijoilleen. Uskon myös, että tarvittavaa särmää henkilökohtaisten rajojen vetoon löytyy tarvittaessa. Mietin, voiko hänen sydämellisyytensä ja empatian kauhallakaupalla muille jakaminen kuormittaa häntä kauden edetessä liikaa? Sasasta tuli vibat, että hän kantaa maailman nurjien puolien kuormaa omilla harteillaan paljon, toivottavasti ei liikaa. En näe häntä kovinkaan potentiaalisena konfliktien aiheuttajana.

Trouble maker ennuste = 3%

8. BB- Timo, 53

Harteikasta miehestä, joka tatuoi käteensä sanan ”Vegan”, ei voi kuin arvostaa, mutta en ole varma minkä takia. Kenties rohkeudesta erottua, etenkin ikätovereistaan miehenä? Tämä loviisan snake-dundee vaikutti hyvinkin muita mainiosti huomioonottavalta herrasmieheltä. Elämänkilometrit huikuivat hänestä jo alkuillan keskusteluissa kummunneissa avoimuudessa. Timolla ei ole mitään salattavaa, ainakaan nykyään. Mies,  joka on kasvanut vuohien keskellä ja haluaa kertoa maailmalle eläinten oikeuksista ja käsivarsista ja rintalihaksista päätelleen penkkaa vähintään 150kg = ei voi olla kuin hyvät vibat.

Trouble maker ennuste = 2%

MÖKKILÄISET:

1. BB – Paula, 40

Kertoi olevansa perheen musta lammas, aina iso respect! Mitä se ikinä heidän perheessään sitten tarkoittaakaan. Yleisfiilis Paulasta on hyvin autenttinen, välitön ja herkästi sielunsa muille avaava. Tulee fiilis, että hän neljänkympin sinkkukriisissään (jota ei myönnä olevan), päätti ratkaista asian hakemalla BB-taloon. Jaksoa seuratessa hänestä tuli hyvin muita auttavainen ja huomioiva fiilis. Vauhdikkaan oloinen nainen, jolta uskon, että nähdään vielä paljon. En ole varma mitä, mutta seinäruusuksi ei varmasti jää. Paulan suoruus ja vauhdikkuus voi kummuta ongelmia, mutta harvakseltaan.

Trouble maker ennuste = 20%

2. BB – Roope, 22

Mahtavan oloinen persoona! Kun allekirjoittanut katsoi ekoja BB:eitä 2007 tienoilla kossuvichy kourassa, oli Roope samaan aikaan seitsemän vuotiaana ilmoittanut äitilleen, että hän on joskus ohjelmassa. There you have it folks, universumin vetovoiman laki toimii. Roopesta välittyi sosiaalisesti älykäs fiilis ja samalla se, että hän ei pelkää provosoida ja näyttää, mikäli jokin asia tai henkilö ei miellytä. Hyväntahtoinen ”Moikku”-mies, jolta varmasti löytyy tulta, mikäli hän kokee olonsa uhatuksi. Näen hänet mukana hyvin monessa konfliktissa.

Trouble maker ennuste = 60%

3. BB – Olli-Pekka eli ”Oopee”, 27

Miehellä, joka skulaa skebaa bändissä nimeltä ”Täyspaska”, ei voi olla muuta kuin annettavaa talolle ja yleisölle. Rehellisyyden puutteesta ei voi miestä ainakaan syyttää, koska ilmoitti jo ensimmäisenä iltana muille syöneensä papuja ja että yöllä pärisee. Juuri se, minkä ahtaassa siskonpetilasikopissa nukkuvat haluavat kuulla ennen kauhujen yön alkua. Uskon, että Oopeesta paljastuu puolia, jotka eivät välttämättä ole niin rentoja ja hällä väliä. Renttumainen imago piilotti sisäänsä myös paljon muita tasoja, kuten viime vuonna Krisussa nähtiin. En kuitenkaan näe Oopeeta kovin herkästi aiheuttamassa draamaa.

Trouble maker ennuste = 20%

4. BB – Sami eli ”Kessu”, 27

Kessusta minulle tulee mieleen prototyyppi Facebookin Miestenhuoneen kommentoijasta, kenen mielestä joka toinen postaus on joko ”homoa” tai ”kommunistien lässytystä”. Perusteluja näihin harvoin saadaan. Uskon, että sisimmiltään hyvinkin herkkä ja ajatteleva mies, joka haluaa nähdä maailman vahvasti omasta vinkkelistään käsin. Näen erittäin suuren todennäköisyyden konflikteihin, jossa aiheina tulevat olemaan muun muassa salaatti, valtakuntamme rajat sekä salibandyn säännöt.

Trouble maker ennuste = 98%

5. BB – Kristiina, 21

Nuori asennemimmi, joka on ottanut leimaa enemmän kuin moni Helvetin Enkeli. Aistin hänessä nuoruuden uhmaa ja hyvää kapinahenkeä, jossa ei ole joustovaraa suuntaan tai toiseen. Kuitenkin Kristiinasta huokuu ihmisläheisyys ja aito halu bondata ja tottakai, pitää hauskaa, funfunfun! Ilmoittaa haluavansa olla tekemissä VAIN aitojen ihmisten kanssa. Noh, nythän hänelle siunaantui miljoonan dollarin paikka näyttää, pitäytyykö hän periaatteessaan. Näen Kristiinan lyövän päätä yhteen monenkin kanssa.

Trouble maker ennuste = 75%

6. BB – Niko

Erittäin kunnioitettavaa avoimuutta kokemaansa perheväkivaltaa kohtaan, iso iso respect! Yhteiskuntamme kaipaa tämänkaltaista avoimuutta lisää. Ensimmäisen jakson perusteella hänestä ei saanut paljoa irti, oli melko hiljaisen oloinen tarkkailija. Uskon, että kun tämä itseään house wifeynä pitävä kaveri kuoriutuu esiin, saadaan taloon kelpo viihdyttäjä! Alkuvibojen perusteella en näe hänen olevan kovinkaan paljoa järkkäämässä draamaa. Ehkä asukkaat saavat nauttia hänen kotivaimoilun tuotoksena syntyneistä kokkaustaidoistaan?

Trouble maker ennuste = 1%

7. BB – Tiia, 41

Mahtava esimerkki siitä, miten ammatillinen rooli on jokaisessa meissä vain yksi rooli muiden joukossa. Heti aluksi Tiiasta on huomattavissa mainioita rääväsuun merkkejä ilmoilla. Vihjaili, että voisi BB-voittomasseilla ottaa itselleen silarit? Vai olinko ainoa, joka ymmärsi asian niin? No oli miten oli, vielä aika vähän sai hänestä irti. Minulla on fiilis, että hän tulee olemaan bileissä porukan Ellu ja taisteluparinaan Annena hänellä bileissä tulee toimimaan Paula. Humalispäissään voi lähteä lapasesta myös konfliktien suhteen.

Trouble maker ennuste = 40%

8. BB – Marko, 34

Saunamajurin tittelin itselleen antanut sympaattisen oloinen perusjantteri, josta ei nyt kauhean isoja aaltoja saa aikaan suuntaan tai toiseen. Aistin pirteän seuramiehen vibaa, joka osaa tulla kaikkien kanssa toimeen. Havaitsen myös halua oikeudenmukaisuuteen ja reiluuteen, tai ainakin vahvaan pyrkimykseen niihin. Mielenkiinnolla odotan, jaksaako mies saunoa tilaisuuden tullen viittä tuntia pidempään. Toivon, että talo saa hänestä puolia esiin, jotka vielä esittelyssä ja ensimmäisen jakson perusteella jäi pimentoon.

Trouble maker ennuste = 15%

 

Siinäpä oma viiltävä analyysini asukkaista vuoden 2020 Big Brotherista! Kerro kommenttiosioon, oletko samoilla linjoilla vai puhunko mielestäsi aivan joutavia?

 

Rakkaudella,

Veli Koo

Ps. Instagramistani löydät lisää ajatuksiani BB:n lisäksi muihin elämänasioihin, luonnollisesti miehen vinkkelistä katsottuna!

3 thoughts on “Ensianalyysi Big Brother 2020 asukkaista – Kuka tulee aiheuttamaan ongelmia?

  1. Hauskat analyysit!

    Kommentoin, koska pisti silmään nuorukainen-sanan käyttö Ellasta. Itse olen luullut sanan tarkoittavan yleisesti nuorta ihmistä, mutta olenkin kuullut, että sillä tarkoitetaan nuorta miestä, ja vaikka jotkut käyttävät sanaa myös naisista, se herättää monessa närää. Kummalla tavalla sinä sanaa käytät? Jää epäselväksi, käytätkö tässä yhteydessä nuorukainen-sanaa (ehkä muka-huomaamattomana) kannanottona Ellan sukupuolesta vai ketä tahansa nuorata ihmistä kuvaavana sanana.

  2. Jatkoa edelliseen, että koska tiedän nuorukanen-sanan tarkoittavan monen mielestä miestä, en käyttäisi sitä transnaisesta, jos en halua tietoisesti kyseenalaistaa tai loukata tämän sukupuoli-identiteettiä

    1. Moikka!

      Kiitos kommentista! Pakko sanoa, että itse en ollut kuullut koskaan sanan ”nuorukainen” viittaavaan sukupuoleen, vaan ihmisen (sukupuolesta riippumatta) ikäryhmään. Toki mikäli asia näin on, täytyy termi vaihtaa, koska missään tapauksessa ei ole tarkoitus tässä kyseenalaistaa kenenkään sukupuoli-identiteettiä.

Vastaa