malelifestyle

Miksi ja miten puolisolle kannattaa osoittaa rakkautta?

Rakkauden osoittaminen toista ihmistä kohtaan on pelottavaa, mutta se on yksi palkitsevimmista asioista maailmassa. Mutta miksi rakkautta kannattaa osoittaa toista kohtaan? Siksi, että se on rohkeamman ja onnellisemman ihmisen valinta.

On parempi olla haavoittuvampi, rakastavaisempi ihminen kuin sellainen, joka ylläpitää viileää ulkokuorta. Jos pelkää näyttää tunteitaan, menettää elämässä paljon.

Enemmän rakastamista ei kannata kuitenkaan tulkita niin, että sinun tulisi aloittaa suhde jonkun kanssa, josta et välitä pätkääkään. Vaikka se voi olla omalla tavallaan myös palkitsevaa.
Rakastamaan oppiminen on kuitenkin kannattavampaa. Mutta miksi? Siksi, että rakastava elämänasenne palkitaan elämässä. Siksi haluan tässä kirjoituksessa jakaa pari vinkkiä kaikille, jotka haluavat oppia rakastamaan enemmän.

1. Kerro avoimesti miltä sinusta tuntuu.

Voit sanoa ”rakastan sinua” ensimmäiseksi – ei se ole noloa. Muistakin tunteista kannattaa kertoa. Ajatelkaa: jos suhteessa kummatkin olisivat avoimia tunteistaan, ei tarvitsisi käyttää energiaa
toisen sanomisien analysointiin. Avoimuudessa piilee aina kuitenkin torjutuksi tulemisen riski, mutta rohkeampaa se silti on kuin viileän näytteleminen.
Monet ihmiset pelkäävät omien tunteidensa tunnustamisesta ensimmäisenä. On pelottavaa ottaa ensimmäinen askel ja kertoa jollekulle, miltä sinusta tuntuu. Avoimuus on kuitenkin ainoa tapa pitää suhde hengissä pidempään.

2. Huomioi rakastasi.

Teot ovat tehokkaampia kuin sanat: jos tarjoudut tekemään ruokaa tai käymään kaupassa, osoitat rakkautta. Jos haluat ilahduttaa kumppaniasi, tee se kunnolla ja mieti, mistä hän tykkää.
Yllättävä päivällisehdotus on hieno teko varsinkin silloin, kun tarjous sisältää hänen lempiravintolansa tai lempiruokansa. Kun huomioimme mistä rakkaamme pitää, osoitamme
rakastavamme kumppaniamme. On tärkeää myös antaa kumppanillemme tilaa tehdä niitä asioita, joista hän pitää. Jos miehesi pitää esimerkiksi erilaisten nettipelien pelaamisesta, urheilun
harrastamisesta tai kolikkopelien pelaamisesta esimerkiksi William Hill kasinolla, anna hänen rauhassa tehdä niitä asioita, joita hän tykkää tehdä.

3. Lopeta miettimästä, oletteko tasoissa.

Tällä viittaan sellaisiin asioihin, kuten rakkaudenosoituksiin, palveluksiin, hierontoihin tai roskien viemiseen. Kirjanpito palveluksista aiheuttaa vain tarpeettomia marttyyrifiiliksiä. Tämä ei ole hyväksi sinulle tai kumppanillesi. Tulet olemaan paljon onnellisempi, kun koet tekeväsi asioita vapaaehtoisesti.

4. Kannusta armastasi tekemään asioita, joista hän pitää.

Mustasukkaisuus toisen rakkaalle harrastukselle on hölmöyttä – jos hänellä on elämää parisuhteen ulkopuolellakin, hän on kivempi kumppani. Jos haluat oikein tsempata, kokeile, kiinnostuisitko
itsekin hänen kiinnostuksen kohteistaan. Ei haittaa, vaikka innostuisit mieskuoromusiikista kuoroilevan miehen takia, päinvastoin saat elämääsi lisää sisältöä. Parisuhteissa vaanii elämänpiirin pienentymisen riski, jos vain käperrytään kahdestaan kotiin. Kuka sitä haluaisi?

5. Varo, ettet sulkeudu.

Kun ihmissuhteesta tulee läheinen, ihmisellä on taipumus alkaa luoda etäisyyttä, keskittyä kumppanin ärsyttäviin piirteisiin ja käydä kyyniseksi. Tapa johtuu joskus itsesuojelusta: liian
läheisessä suhteessa pelkää satuttavansa itseään. Hyvän rakkaussuhteen takia pelko kannattaa kohdata, tosipelkuri alkaa perääntyä.

Viime kädessä voimme kuitenkin tuntea vain omat tunteemme. Toisen rakastaminen on parasta, mitä voimme tehdä oman hyvinvointimme edistämiseksi, koska rakastamalla muita voimme
tuntea itsemme hyviksi. Rakastaminen on taito, joka hyödyttää meitä kaikissa suhteissamme, ystäviemme ja lastemme sekä romanttisten kumppaneidemme kanssa. Lisäksi kun opimme rakastamaan muita enemmän, muiden on myös helpompaa rakastaa meitä.

Näin osoitat rakastavasi kumppaniasi

Jos elämäsi on kiireinen, on ymmärrettävää, että sinulla ei ole aina aikaa kertoa kumppanillesi, kuinka paljon hän merkitsee sinulle. Joskus on syytä kuitenkin pysähtyä miettimään, miksi rakastat kumppaniasi, ja jakaa ajatuksesi hänelle. Voit kertoa rakkaallesi muun muassa tällaisia asioita:

”Olet niin hemmetin kaunis.”

Voit vaihtaa hemmetti-sanan myös johonkin vahvempaan sanaan. Voimasanaa käyttämällä viestit rakkaallesi, että hänen ulkonäkönsä sytyttää sinua todella paljon.

”Rakastan sinua joka päivä enemmän.”

Kertomalla kumppanillesi kuinka rakkautesi häntä kohtaan on vain kasvanut tutustumisen myötä, osoitat välittäväsi hänestä syvästi.

”Rakastan kroppaasi.”

Jos et ole vielä kehunut kumppanisi vartaloa, kehu sitä jo tänään. Rakkaasi luultavasti tietää, että rakastat häntä, mutta hän ei välttämättä tiedä, että jumaloit hänen vartaloaan myös.

”Olet kauniimpi tänään kuin silloin, kun tapasimme ensimmäistä kertaa.”

Ikääntyminen on arka aihe monille ihmisille, varisinkin naisille. Jos pystyt kertoa kumppanillesi, että pidät häntä edelleen kauniina tai komeana, hänen epävarmuutensa häviävät ja hän kokee olevansa arvostettu.

Yhteenveto

Rakkauden osoittaminen toista ihmistä kohtaan on pelottavaa, mutta se on yksi palkitsevimmista asioista maailmassa. Miten sinä osoitat rakkautta kumppaniasi kohtaan? Kerro muille jättämällä
kommentti alle.

Vastaa