malelifestyle

Miten ajanvietto muuttui pandemian aikana

Tällä hetkellä näyttää tilanne oikein hyvältä. Vihdosta viimein ovat rajoitukset lähteneet helpottamaan ja kenties se arkikin palaa. Mutta millainen arki palaa? Onkohan arki enää ikinä samanlaista kuin se oli ennen pandemiaa, vai onko kenties pysyviä muutoksia jäämässä niin yleisesti kuin ihan yksilöilläkin? Aika tulee näyttämään vielä, että millainen on maailma pandemian jälkeen.

Sitä joutui itse kukin keksimään uusia juttuja tehtäväksi silloin 2020 keväällä, kun kaikki suljettiin, sosiaalinen eristäytyminen alkoi ja turvavälit tulivat. Yhtäkkiä neljän seinän sisällä olikin pakko keksiä paljon tekemistä. Suurperheissä varmasti oli kivaa, kun koulut ja työt olivat pahimmillaan etänä. Niin sitä kukin kuitenkin kehitti omat tapansa viettää aikaa, toisille se tarkoitti juoksemaan lähtöä, toiselle pelaamista (esimerkiksi Wildz nettikasino tyyppisissä paikoissa).

Liikaa kotona oloa

Kotona olo oli raskasta kun seinät alkoivat kaatua päälle. Töitäkään ei päässyt tekemään ja ravintoloissa syöminenkin oli mahdotonta. Ei siinä auttanut kuin kehitellä elämäänsä hieman sisältöä uudella tavalla. Piti miettiä oikein tarkasti, että millaisia juttuja sitä kannattaa tehdä, jottei ihan lähde homma lapasesta. Näin ollen liikkuminen oli yksi tärkeimmistä askeleista.

Ensimmäisenä tietenkin tuli kotiin hankkia erilaisia painoja, piti olla käsipainoa ja tankoa sun muuta. Jumppamattoa, kahvakuulaa ja hyppynaru, koska ei tässä ihan sammaloiduta, vaikka harrastukset on suljettuina. Eli liikkua tulee ja lihastreeniä tehdä. No mutta kaikki tietävät, ettei se lihastreeni yksinään riitä. Sitä pitää laittaa juoksukengät jalkaan ja lähteä ulos lenkille. Olikin hauska huomata, kuinka moni oli keksinyt saman ratkaisun.

Olihan sitä tullut matoilla juoksenneltua ja kuntopyörillä poljettua kuin Sami Hedberg konsanaan. Siinä sitä olikin opettelua, kun juosta ja polkea pitäisi niin loskassa kuin vesi sateessakin. Mutta omalla tavallaan se karaisi. Oli mukava päästä ulos kotoa. Nyt sitä huomaa, että tuo tapa otti ja jäi ihan käyttöön.

Illanvietto kotona

Niinhän siinä kävi, että ravintoloita suljettiin ja sitten aukioloaikoja rajoitettiin rankasti. Ei sitä oikein mihinkään päässyt, joten sitä piti sitten kotona koittaa kehittää kiva illanviettoa. Se ei onneksi ollut ongelma lopulta. Ensin piti vain saada se inspiraatio, että mitä oikein tehdä. Ja kuinka ollakaan, kaikki alkoi palapelistä. Sitä tuli väsäiltyä niin yksin kuin porukallakin. Sitten tuli netin välityksellä pelaaminen, kuten PS4 pelit. Tulipahan innostuttua myös ihan VR laitteistakin.

Niin sitä lopulta huomasi, että ihan kotonakin pystyi tekemään kaikkea kivaa. Jos pelaaminen ei innostanut, niin aina voi lukea tai katsoa elokuvia. Myös niitä aikuisten värityskirjoja voi väritellä, jos mitään muuta ei keksinyt. Mutta tärkeintä oli huomata, että sitä tekemistä keksi, vaikkei mihinkään voinut lähteä. Jossain vaiheessa oli suosiossa videopuhelutkin, ne auttoivat mukavasti jaksamaan.

Työt ja koulu ja vapaa-aika kotona

Onhan se rankkaa kenelle tahansa, kun kotona tulee oltua kokoajan. Sitä oppikin nopeasti nauttimaan erilaisista pikku jutuista. Teams palaveri töiden takia tai kaverin soittama videopuhelu oli aina mitä parhainta päivissä. Siitähän ihan nautti kun pystyi hetken olla sosiaalinen muutakin kuin avovaimolle.

Suhde taas avovaimon kanssa kukoisti. Kerrankin oli aikaa olla yhdessä, eikä oltu koko ajan jompikumpi kotoa poissa. Oli mukava huomata, että kumppani, joka vierellä on, onkin juuri parasta karanteeni seuraakin tarvittaessa. Yhdessä aika sujui ja jos riitaa meinasi tulla, kun liikaa katseltiin toisiamme, niin sitä sitten lenkille vaan. Sillä kyllähän sen aina huomaa, jos ollaan 24 tuntia vuorokaudesta yhdessä. Joskus on pakko hengittää.

Vastaa