malelifestyle

Muun muassa näistä syistä miehesi ei ole aloitteellinen seksin suhteen

Syksyinen tervehdys toverit!

Miesten haluttomuus on lojunut tabulaatikon keskitasolla pölyttymässä aina viime vuosiin asti. Pikkuhiljaa iltapäivälehdistä on saanut lukea, mitkä esimerkiksi terveyshaitat voivat aiheuttaa haluttomuutta meille testosteronin täyteisille kiima-apinoillekin.

Mutta hyvin paljon tulee luettua myös keskustelua miehen aloitteellisuuden puutteesta seksin suhteen, vaikka päällä ei olisikaan terveydentilan häiriö. Kokemusta löytyy tästäkin, sekä terveyden tilasta, että muista seikoista johtuen.

Naiset tuovat ensimmäisenä usein esiin huolensa siitä, että eikö he enää viehätä kumppaniaan ulkoisesti. Väitänkin, että suurimmassa osassa tapauksia huoli on turha. Aloitteellisuuden puute kumpuaa pääosin miehen omista päänsisäisistä sotkuista, joita hän ei ole saanut (tai halunnut) avata kumppanilleen. Mutta mitä nämä sotkut sitten voivat olla? Tässä niistä (minun mielestäni) perinteisimmät!

Stressipeikko raapii päätä

Stressihän voi tutkitusti aiheuttaa kaikenlaista häsmäkkää ihmismieleen ja kehoon. Vaikka tilanne ei olisikaan niin paha, että stressi olisi vienyt vielä miehen terveyttä, voi se laskea libidoa ja sen myötä aloitteellisuutta jyrkästi.

Kun mielessä pyörii työpäivän jälkeenkin: ”Miten selvitään ensi kuun laskuista”, ”Voi v*ttu tämä auton pitäminen on kallista ja helmakin ruosteessa” tai ”Ei hitto en tule selviämään tästä viikosta” ynnä muuta ynnä muuta, eittämättä libido painuu maan alle.

Ei välttämättä reilu parikymppisillä, mutta kolmen kympin tienoilla ja sen jälkeen asiat alkavat vaikuttaa. Näin ainakin omalla kohdalla, tiedä sitten muista. Isoin möykky tästä syntyy, mikäli suutaan ei saa mieltä painavista asioistaan auki kumppanilleen.

Rukkasten pelko

Yksi merkittävä tekijä on rukkasten pelko. Tämä kuulostaa hivenen heikkomieliseltä, jos rukkaset lemmenleikkien osalta omalta kumppanilta on jotenkin big deal, mutta kyllä se joskus on. Etenkin jos pää on muutenkin täynnä kaikenlaista sotkua.

Se voi olla sen viikon viimeinen niitti ja siksi on parempi jättää edes kokeilematta. ”Turha sitä on vaivata asialla, vaikuttaa muutenkin huonotuuliselta”, on päällimmäinen ajatus.
Hyvä vaihtoehto parisuhteen kannalta? Ei. Mutta arjen melskeessä hyvin yleinen toimintamalli.

Takakireä ilmapiiri

On selvää, että mikäli parisuhteessa on ongelmia, intiimi kanssakäyminenkin ottaa osumaa. Puhumattomuus ja omilla tahoillaan kyräily sohvan eri nurkissa on suuri aloitteellisuuden murhaaja, ainakin miehellä.

Puolin tai toisin itseään murhaavalla katseella mulkaiseva kumppani ei kiihota eikä innosta tekemään aloitetta lemmenleikkeihin. Ensimmäiseksi täytyy saada lemmenloitsujen pohjasävel samalle tasolle, jotta vauhdikkaammat rytmikompit voidaan polkaista käyntiin. Usein helpommin sanottu kuin tehty, mutta mahdollista.

UKI-eli urheilukikkeli

UKI on kovan treenin jälkeinen tila, jossa ei vaan tee mieli mitään seksuaalista aktiviteettia. Uskon, että kyse on fysiologisesta reaktiosta, jossa hermosto on viety jo äärimmilleen ja tämä vaikuttaa myös libidoon.

Kyseissä tilassa myös tuntoherkkyys ”siellä” on noin 50% normaalista, joten siinä loppuu kunto ja into heti alkuunsa. Tästä tulee siis kyseinen nimitys urheilukikkelille.
Joten, jos miehesi tulee juuri elämänsä antaneena salilta tai muista treeneistä tai pelistä, ei kannata ihmetellä, jos heti suihkun jälkeen ei vielä uudet ”treenit” maita.

Aikuisviihteen lumo

Noh, jos tässä suoraan puhutaan, niin ei tätäkään aloitekykyyn vaikuttavaa tekijää voi täysin sivuuttaa. Jos mies tuijottaa pornoa välittömästi kun saa viimein hetken ”omaa laatuaikaa”, vaikuttaa se kokonaiskuvioon. Miksi? Asiahan on miehen osalta hoidettu pokesession jälkeen ja libido on taantunut omien fantasiaseikkailujen muodossa tietokoneen näytöltä.

Yksinkertaisesti ei jää tarpeita ja haluja kumppanille.Jos tämä menee liiallisuuksiin, koituu tästä luultavasti ongelmia parisuhteen intiimielämään. Tosielämä kun ei voi olla yhtä nahkaruoskaa ja lateksikorsetteja.

Oman suoriutumisen pelko

Yksi iso aloitekyvyttömyyteen johtava ajatusmallipeikko, joka raikuu miehen päässä suunnilleen näin: ” Hitto, olo vähän niin ja näin, pitäis varmaan olla aloitteellinen, mutta vähän kehnohko olo ja fiilis mitä omalta osalta hommasta tulee..äh katotaan vaan tätä telsua”.

Eli toisin sanoen asia otetaan liian vakavasti ja esiin puskee joko tai ajattelu. Joko täysi full on makuuhuoneen rokkistarba tai sitten ei ollenkaan. Miksi? Koska luullaan, että välimallin ”sinnepäin” suoritus olisi kumppanin mielestä jotenkin iso asia. No eihän se ole, tiedetään. Mutta niin vaan näitä naiivit pelot välillä ottavat vallan ja menee toimintaan saakka. Tai siis jättää toiminnan välistä.

Sisäinen rakastaja hukassa

Itsetuntohaasteet piinaavat välillä miehiä siinä missä naisiakin. Voi olla haasteita ulkonäkönsä suhteen tai muuten vaan viime ajat ovat menneet päin peetä ja olo on kuin pikkupojalla. Kun olo on kuin pikkupojalla, maskuliininen energia puuttuu ja libido rymisee alas kuin humalassa rakennettu korttitalo.

Sisäinen pikkupoika haluaa vaan linnoitautua pelikonsolin tai töidensä ääreen omaan luolaansa, jossa saa nuolla haavojaan rauhassa. Tämä toiminta saattaa usein hämmentää vastapartneria. Mutta ei hätää, se on ohimenevää, etenkin kun tilalle tulee kontrastina jotain maskuliinista energiaa boostaavaa toimintaa!

Miehen kuuluisi olla aina halukas?

Miehillä on yleinen harhaluulo, että me emme voi sanoa rehdisti: ”Nyt ei vaan tee mieli”, koska kyllähän sonneilla pitää tehdä aina mieli. Yleensä tekeekin, mutta välillä homma kyykkää.

Etenkin jos nuorempana on ollut libidohärkä ja aina valmis yötä päivää, voi tilanteen muuttuessa tulla omantunnon tuskat, että miten toinen suhtautuu asiaan? Luuleeko naiseni, että hänessä on jotain vikaa?

TässäKIN asiassa olisi totta kai se suoraan ja avoimesti puhuminen avain onneen ja mielentyyneyteen. Milloin me miehet rupesimme suhtautumaan itseemme ja suorituksiimme niin vakavasti? Lopetetaan se välittömästi, emmehän me koneita ole, paitsi oikeina hetkinä. 😉

Rakkaudella,

Veli_K

Ps. Tiesitkö näitä yllättäviä ja ei niin tavallisia seikkoja, jotka saavat miehen libidon hyrräämään?

 

Kirjasuosituksia:

Osmo Kontula – Mielen seksuaalisuus 2017

Marja Kihlström – Iso O 2018 sekä uusin teos Iso O – harjoituskirja 2019

Onko teillä keskusteltu aloitekyvyttömyydestä seksin suhteen? Millaisia keskusteluja olet käynyt ja mikä oli lopputulema?

3 thoughts on “Muun muassa näistä syistä miehesi ei ole aloitteellinen seksin suhteen

  1. Kiitos tästä asiallisesta ja suorasta puheesta!
    Tuntuu olevan niin yleismaailmallinen ongelma, nimittäin se miesten puhumattomuus parisuhteessa… Rohkeasti vaan suu auki, jos just vaimon/tyttöystävän heittäytyessä romanttiseksi ei miehellä satukaan tekemään mieli. Siitä nimittäin tulee paljon vähemmän (jos ollenkaan) vahinkoa kuin siitä, että puoliväkisin ryhdytään toisen mieliksi hommiin – >jutut ei välttämättä onnistukaan ja sitten kummallakin on paha mieli.
    Mutta tämän postauksen myötä valkeni hiukan tämä miesten arvoituksellinen ajatusmaailma!

  2. Jäiköhän listauksesta vielä vastapuolen lahnailu, mikä tekee sen, ettei vaan viitsi edes alkaa vaikka muuten paukkuja riittäisi?

Vastaa