henkinenhyvinvointi, malelifestyle

Marraskuun Netflix-suositus: I am not your Guru

Tervehdys jälleen ystävä!

Minua kalvaa usein tunne lukiessani jotain uutta ja mullistavaa life coaching periaatetta tai ajatusmallia, että: ”Hohhoijjaa kun nämä toistavat itseään”. Ehkä parin vuoden psykoterapiallakin on vaikutuksensa siihen, että mikään valtavirrassa seilaava ”uusi” elämänlaatua kohentava julistus ei juuri hetkauta tai herätä minussa tunteita. Kaikki on jo nähty, tai niin minä rassukka luulin.

Muutama hyvä ystäväni suositteli minulle tätä kyseistä dokumenttia Netflixistä pitkän tovin. Onneksi he olivat sinnikkäitä, koska en ottanut helposti neuvosta vaariin. Kyseisen dokumentin katsominen aina vaan jäi ja jäi, seuraavaan päivään ja lopulta seuraavaan kuukauteen. Ystäväni kuitenkin tuntevat minut ja tiesivät, että juuri minun kuuluu katsoa se. He tiesivät, mistä puhuivat.

Noin kuukausi sitten asettauduin sohvan nurkkaan ja viimein avasin töllön ja laitoin dokkarin pyörimään. Kun esiin asteli yli kaksimetrinen jättiläismies rouhealla Batmanin äänellä varustettuna, hänestä tuli muutamassa minuutissa uusi supersankarini. Tämä lempeä jättiläinen tiesi mistä puhui. Sain itselleni täydellisen esimerkin, millainen on aikuinen mies täydessä voimassaan. Enkä puhu nyt penkkituloksesta. Tarvitsin itselleni kipeästi auktoriteettia, ja sen toden totta sain.

Kuka Tony Robbins?

”Anthony Robbins (Tony Robbins) on amerikkalainen Life Coach / valmentaja, yrittäjä, Bestseller -kirjojen kirjoittaja ja puhuja. Tony Robbins on valmentanut mm. useiden maiden johtajia, joihin kuuluvat Nelson Mandela (Etelä-Afrikan presidentti 1994-1999), Mikhail Gorbachev (Venäläinen poliitikko), Margaret Thatcher (Englannin pääministeri 1979-1990), Francois Mitterrand (Ranskan presidentti 1981-1995), Prinsessa Diana ja Bill Clinton (Yhdysvaltojen presidentti 1993-2001).

Tony Robbins tuli tunnetuksi, kun hän kirjoitti kirjan Unlimited Power: The New Science Of Personal Achievement vuonna 1987. Kirjassaan hän kirjoitti mm. terveydestä, energiasta, pelkojen voittamisesta, vakuuttavasta kommunikoinnista ja ihmissuhteiden parantamisesta.

Tony Robbins kiinnostui jo nuorena kehittämään itseään ja halusi elämäänsä muutosta. Hän ei halunnut tyytyä siihen, mitä hänelle tarjottiin. Hän oppi luomaan itselleen unelmia ja tavoitteita, jotka ovat vieneet häntä omassa elämässään eteenpäin.

Samalla hän kiinnostui auttamaan myös muita ihmisiä muuttamaan elämäänsä paremmaksi. Robbins itse on hyvä esimerkki siitä, kuinka ihminen voi saavuttaa mitä vain.”

 • www.tonyrobbinsfinland.com

”What would Tony do?”

Minulle kävi pitkästä aikaa niin, että minut yllätettiin housut kintuissa ja kaiken kukkuraksi positiivisesti! Tämä on suuri tapahtuma ihmiselle, joka on perusluonteeltaan hyvin skeptinen. Lopputekstien pyöriessä istuin sohvannurkassa suu ammollaan. Olin saanut kokemuksen, jonka pohjalta koen elämän ja sen käänteet uudistuneiden lasien läpi. Silmät pyöri kuin hedelmäpeleissä .

Nämä lasit ovat kirkkaammat, jolloin vältyn turhalta pälyilyltä ja energiaa jää enemmän asioihin, joilla on merkitystä. Kyseinen dokumentti menee ainakin allekirjoittaneella aika-ajoin uudelleen katsottavien ohjelmien listalle, josta tätä ennen löytyvät ansiotuneesti vain elokuvat ”Häjyt” ja ”Rööperi”.

Joten pyydän Sinua ystävä hyvä antamaan tälle herralle mahdollisuuden tehdä samanlainen temppu myös sinulle. Valitse päivä, jolloin mielesi lilluu edes jokseenkin rauhallisissa vesissä, ota hyvä asento, vedä viltti korviin ja paina play. Avaa mielesi ja kiinnitä turvavyösi, koska kohta lähdet elämäsi hienoimmalle matkalle kotisohvaltasi käsin.

Minä lupaan sen kautta kiven ja kannon, ja jos sanani syön, mörökölli minut vieköön. Tästä lähin, kun olet kiperän paikan edessä, kysy iteltäsi: ”What would Tony do?”, ja sinulla ei ole mitään hätää.

 

” Life happens not to us but for us”

– Tony Robbins

Millaisia ajatuksia dokumentti Sinussa herätti?

6 thoughts on “Marraskuun Netflix-suositus: I am not your Guru

 1. Kiitos kirjoituksestasi:) onko netflixissä oleva Toni Robbinsin video suomennettu? Kiinnostaa paljonkin se dokumentti. En osaa englantia, ja olisi ihana löytää se suomennettuna.
  Jos haluat antaa minulle vastauksen, niin Kiitos!
  Seija

  1. Moi Seija!

   Eli jos sinulla on Netflix-suoratoistopalvelu (n.10e/kk), niin siellä
   dokumentti löytyy teksitettynä suomeksi 🙂

   Mukavaa viikkoa Sinulle!

 2. Moikka!

  Kiitos vinkistä ja Netflixittömille tiedoksi, että leffan voi katsoa myös YouTubessa!

  Tony on todellakin jättiläinen miehenä ja ihmisenä! 🙂 Joitakin nykymiehiä vaivaa feminiinisyys ja hän hienosti ”opasti” sitä yhtä miestä miehisyyteen! Don”t get me wrong: miehekkyys ei tarkoita sitä, etteikö ihmisellä olisi rikas tunne-elämä! Tippa linssissä -Tony on siitä oiva esimerkki! 🙂

  Ps. Jenkkimäinen tyyli aina hiukan häiritsee, mutta annoin sen valua kuin vesi hanhen selästä.

  1. Moikka!

   Ja kiitos kun jaoit ajatuksiasi, ja hienoa kun tutustuit mitä Tonylla
   olisi juuri sinulle tarjottavana! Itse miehenä etenkin kertomasi kohta meni ihon alle, koska koin pitkästä aikaa auktoriteetti-efektin. Kaipasin juuri sitä, koska tätä ei tapahdu itselleni usein.

   Jenkkityyliin asiat toki tehdään isosti, mutta tämä sopi mielestäni tähän
   kokonaisuuteen hyvin. Kiva jos sinuakaan se ei pahemmin häirinnyt. 🙂

   Voimaa viikkoosi!

  1. Hellouu S-P!

   Mahtavaa kun kävit tutkailemassa! Minustakin tässä oltiin ydinasioiden äärellä
   jämäkällä, mutta humaanilla otteella alusta loppuun. 🙂

Vastaa