blogi

Deittisovellukset ja moderni nainen

Deittisovellus ovat nykyään erittäin suosittu tapa löytää lyhytaikainen tai pitkäaikainen kumppani. Vaikka miehet tuntuvat käyttävän deittisovelluksia enemmän kuin naiset, painottuu naisten deittisovellus kulttuuri enemmän niin sanotusti laadukkaisiin deittisovelluksiin. Sen takana saattaa olla idea siitä, että naiset ovat enemmän tosissaan kumppanin etsinnässä ja siksi suosivat varmistetumpia sovelluksia. Usein näiden sovellusten hinta on korkeampi. Deittisovellusten käyttö yleisesti ottaen kumppanin etsinnässä on käytännöllinen tapa ja joidenkin sovellusten kohdalla onkin helppo käydä läpi useita eri deittiehdokkaita ja hyväksyä tai hylätä heidän hyvinkin helposti. Modernit naiset ovat tottuneet käyttämään digitaalisia kanavia jokapäiväisessä elämässä, siksi varmasti myös deitin löytäminen digitaalisesti on hyvin luonnollista ja tapahtuu nopeasti. Oksitosiini- ja dopamiiniruiskeet, jotka sopivan ja mielenkiintoisen potentiaalisen deittikumppanin löytäminen saattaa saada aikaan, on varmasti miellyttävä ja tunteita nostattava kokemus. Ei ihme, että deittisovellukset ja niiden omalla tavallaan pelillinen luonne, saa monet innostumaan. 

Suosituimmat naisten käyttämät deittisovellukset 

Suomessa suosituimmat käytössä olevat deittisovellukset voi listata kymmenellä sormella. Kärkipäässä on ehdottomasti Match.com sovellus, jolla on pitkä 23 vuoden historia. Sen avulla on helppo löytää kumppani, koska se on erittäin suosittu koko maailmassa. Lisäksi se on turvallinen. Sovellus on sekä naisten että miesten suosima. Toinen erittäin suosittu deittisovellus on Eliittikumppanit.com. Se houkuttaa nimenomaan naisia, koska se tavoittelee nimensä mukaisesti asemaa elitistisenä sovelluksena. Odotusarvona on, että sen avulla voi löytää kumppanin, jolle ura, raha ja status, ovat tärkeitä. Nämä kaikki ovat myös usein tärkeitä kriteereitä moderneille naisille kumppanin etsinnässä. Tinder on monelle tuttu deittisovellus ja naiset käyttävät sitä kaikkialla. Sovellusta käytetään sekä kumppanin etsintään että myös ihan vaan uusiin ihmisiin tutustumiseen kaverimielessä. Tähän saattaa olla syynä sen helppokäyttöisyys ja se, että profiilit on helppo ja nopea luoda, eikä siihen vaadita monimutkaisia turvallisuustarkastuksia. Kuten kaikki ihmiset, myös modernit naiset käyttävät deittisovelluksia hakeakseen kumppania vakavasti, etsiessään lyhytaikaista seuraa tai ihan vain tavatakseen ihmisiä ja löytääkseen uusia ystäviä ilman sen kummempaa tarkoitusta. 

Deittisovellusten turvallisuus

Deittisovelluksia on monen tasoisia, jos mietitään niiden turvallisuutta. Jotkut sovellukset perustavat palvelunsa erittäin tiukkaan turvallisuuteen. Ne vaativat deittailijoita vahvistamaan profiilinsa esimerkiksi virallisten dokumenttien avulla, ennen kuin on mahdollista luoda profiili loppuun tai saa profiili vahvistettu merkinnän omaan profiiliinsa. Luonnollisesti nämä sovellukset, ovat naisille aina turvallisempia, koska he voivat luottaa siihen, että deittikumppani on juuri se henkilö, jota profiili kuvaa. Lisäksi pystytään varmistamaan henkilön oikea ikä, koska esimerkiksi alaikäisiä deittikumppaneita ei mielellään deittisovelluksiin haluta. 

Moderni nainen on valveutunut deittisovellusten käyttäjä

Moderni nainen on erittäin valveutunut ihanteellisen kumppanin etsinnässä. Nettideittailu on ehdottomasti yksi tärkeimmistä keino valikoimista tähän liittyen. Naisella on varmasti tietyt kriteerit, jotka täytyy täyttyä. Deittisovellukset on helppo tapa suodattaa oikeiden ja tarvittavien kriteereiden perusteella tietyt potentiaaliset deittikumppanit, jotka täyttävät ainakin ensisilmäyksellä odotukset. Voidaan tietysti miettiä, onko sovellus liian kylmä tapa löytää ja etsiä kumppania tai deittiä. Tässä Online-deittailun-kaksi-puolta tulevatkin hyvin esiin.  Toisaalta, sovelluksella on helppo ottaa yhteyttä minne päin Suomea tahansa ja tavoittaa suuria määriä potentiaalisia deittejä, välimatkalla ei ole väliä. Toisaalta, sillä on melkeinpä liian helppo hyväksyä tai hylätä ehdotuksia tai vastata tai olla vastaamatta viesteihin. Deittisovelluksen käyttäminen on nykypäivää ja niiden suosio onkin kasvussa koko ajan. Yhä useammat naiset löytävät kumppanin deittisovellusten avulla. Modernille naiselle deittisovellukset ovatkin usein aivan arkipäivää ja itsestään selvyys. Monen mielestä on normaali tapa ottaa jokin deittisovellus, esimerkiksi tinder, käyttöön ja etsiä nopeasti seuraa, mikäli sille on tarvetta. Se ei ole modernille naiselle kovin iso asia eikä mitenkään erikoista. 

Moderni nainen tänä päivänä on tottunut käyttämään erilaisia sovelluksia, joten teknisesti niiden käyttö on pääosin kaikille tuttua. Deittikumppanin löytäminen deittisovelluksen avulla on siten aivan normaali tapa tutustua uusiin ihmisiin. Enää ei niinkään käydä baarissa tai tavata tansseissa, kuten ennen vanhaa. Nykypäivänä naiset ovat itsetietoisempia ja haluavat nähdä potentiaalisten deittiensä kuvat ja tietää heistä enemmän, ennen ovat missään kontaktissa kyseiseen henkilöön. Viestitellessä on ehkä jo muodostunut jonkinlainen kuva deitistä. Viestittelyä on voinut jatkua pitkään, ennen ensimmäistä tapaamista. Ja tähän tarkoitukseen deittisovellukset ovatkin todella hyvä ja turvallinenkin tapa löytää deittikumppani. Kiinnostavasta henkilöstä voi saada tietoa ennen mitään yhteydenottoa tai sitten jutella pidempään ja hankkia tietoa ennen tapaamista. Tapaaminen aluksi tottakai, pitää järjestää aina julkisella paikalla ihan vain turvallisuuden takia. 

Deittisovellus on moderni tapa löytää deittikumppani, tai ainakin varmasti kokeilemisen arvoinen.

Vastaa