malelifestyle

Englannin Valioliiga alkaa

Harva asia maailmassa saa suomalaisen miehen innostumaan niin paljon, kuin penkkiurheilu. Jääkiekko ja varsinkin sen MM- ja olympiakisat ovat tietenkin ykkönen, mutta heti perässä tulee jalkapallon Englannin Valioliiga. On ehkä erikoista, että Englannin sarja on Suomessa suositumpi kuin paikallinen sarja, mutta siihen on syynä vuosikymmenien Vakioveikkaus-perinteet sekä pitkä perinne televisioiduista otteluista. Edeltävä kausi venyi pitkäksi, mutta toisaalta hyvänä puolena uusi alkaa jo 12. syyskuuta. Yleisön puute latistaa tunnelmaa paikan päällä, mutta ruudun ääressä Suomessa ei vaikutus ole läheskään niin kova.

Penkkiurheilijan valmistautuminen uuteen Valioliiga-kauteen

Kovimmat fanit ovat tietenkin hankkineet kaikki mahdolliset maksukanavat, etteivät missaa minuuttiakaan suosikkiensa otteluista ja kaapissa on kaulaliinat ja pelipaidat valmiina juhlahetkiä varten. Meistä monen rutiineihin kauden alla kuuluvat erilaisten ennakoiden ja spekulaatioiden lukeminen. Suomalaisista lehdistä Elmo-lehti ja Urheilulehti julkaisevat varmasti omat kattavat ennakkonsa kisoihin. Useat suomalaismiehet harrastavat Valioliigaa seuratessaan myös vedonlyöntiä voimasuhteita koskevien analyysien lukeminen onkin tuttua puuhaa. Unibet Big Six Valioliigatutkimus on erinomainen katsaus Valioliigan kuuden suurimman joukkueen, Liverpool FC:n, Manchester Cityn, Manchester Unitedin, Arsenalin, Tottenham Hotspurin ja Chelsean, lähihistoriaan ja antaa perspektiiviä myös alkavaan kauteen.

Miten kävi edellisellä kaudella?

Erikoisella kaudella 2019-20 Liverpool FC sai vihdoinkin sen, mikä sitä oli jo pitkään kiertänyt. Valioliigan mestaruuden. Liverpool on toki voittanut paljon Englannin mestaruuksia, mutta vuonna 1992 perustettua Valioliigaa se ei ollut koskaan pystynyt voittamaan, ennen kuin nyt. Kaikkiaan edellisestä mestaruudesta ehti vierähtää peräti 30 vuotta. Liverpool oli täysin ylivoimainen ja ratkaisi mestaruuden jo hyvissä ajoin, kaksi edellistä mestaruutta voittanut Manchester City sijoittui kakkoseksi vetäen vanavedessään Mestareiden Liigaan myös Manchester Unitedin ja Chelsean. Sarjasta putosivat Bournemouth, Watford ja selväksi jumboksi jäänyt Suomen Teemu Pukin tähdittämä Norwich. Sarjaan nousivat Leeds, West Bromwich ja nousukarsintojen kautta Fulham.

Miten käy tulevalla kaudella?

Kauden 2020-21 mestariksi suuria suosikkeja on vain kaksi, hallitseva mestari Liverpool on niistä toinen, mutta kaikkein suurin suosikki mestariksi on kuitenkin Manchester City. Näiden haastajiksi arvioidaan onnistuessaan Manchester United ja Chelsea, kun taas muilla ei uskota olevan mahdollisuuksia mestaruustaistoon. Yllätyksiä kuitenkin sattuu, vuonna 2016 koko Valioliigan voitti sensaatiomaisesti putoamistaistoon ennakoissa tuomittu Leicester City. Vastaavanlainen ihme olisi tulevalla kaudella West Bromwich Albionin voittama mestaruus, mutta tuskinpa salama voi kahta kertaa iskeä samalla tavalla.

Voittajan ja putoajien ennakoiminen on aina viihdyttävää, mutta varmuutta niistä ei etukäteen ole kenelläkään. Sen sijaan jo nyt voidaan varmaksi sanoa, että edessä on huikean jännittävä kausi, joka sisältää hienoja maaleja, dramaattisen jännittäviä otteluita, voiton iloa ja tappion tuskaa. Mielellämme näkisimme 11 maalia viime kaudella iskeneen Teemu Pukinkin taas Valioliigan viheriöillä, mutta ainakin tätä kirjoittaessa Pukki on edelleen sopimuksen alaisena sarjatasoa alempana Norwich Cityssa ja ei näillä näkymin ole siirtymässä ennen kauden alkua mihinkään. Viimeisimmissä huhuissa oli tämän hetken maailman parhaan jalkapalloilijan Lionel Messin siirtyminen Manchester Cityyn, mutta valitettavasti tällä hetkellä näyttää, että Espanjan jalkapallon seuraajat saavat nauttia Messin otteista ainakin vielä yhden kauden ajan.

 

Rakkaudella,

Veli Koo

Vastaa