malelifestyle

Miss Suomi -kilpailun konsepti on väsähtänyt?

…Ken on heistä kaikkein kauneeiiin, ken on heistä herttaisiiin…?” Kyseinen sävellyksen alku,jonka sanat muistan suuntaa-antavasti, on tuttu vähintään 98%:lle suomalaisista, varsinkin ennen vuosituhannen vaihdetta syntyneille. Kyseessähän on tietenkin Miss Suomi –skaban tunnuskappale. Kyseinen kilpailu oli vielä hetki sitten kultaisella ysärillä suuri kansantapahtuma ja keräsi luultavasti aina miljoonayleisön töllöttimien ääreen. Nykyään suosio on alkanut kuitenkin hiipua.

Kauneus on tuomariston silmissä

Itse pidän kauneudessa kilpailemista hieman absurdina kokonaisuutena. Kukapa sitä kauneutta lopulta voi määrittää, paitsi luonnollisesti kauneuskilpailuiden tuomaristo. Ymmärrän kyllä, että kilpailussa otetaan huomioon muitakin avuja ja arvio henkilöstä tehdään kokonaisuutena, ainakin näennäisesti.

Minusta on aina jostain syystä tuntunut hankalalta katsoa, kun nuoria, älykkäitä ja elämässään moniulotteisia naisia tutkaillaan päästä varpaisiin ja lopulta päätetään, ken on heistä se kaikkein kaunein. Minulle herää joka kerta vastakysymys: ”Mitä sillä on väliä?”

Osalle kilpailu tarjoaa hyvän ponnahduslaudan esimerkiksi henkilöbrändäyksen kautta tehtävään yritystoimintaan, osalle taas kisa tarjoaa ikuista valitettavan negatiivissävytteistä ”missin leimaa”. Kruunu pysyy päässä, vaikka itse kilpailusta olisi vuosikymmeniä. Osalle kruunu on siunaus, osalle kirous.

Onko kuuluistasta ”missileimasta” enemmän hyötyä vai haittaa?

Kastit päivitykseen

Mielestäni emme tarvitsisi enää nykyään eri kategorioita, jos siitä kauneudesta on vielä pakko kilpailla. Mihin tarvitsemme erikseen järjestettäviä Miss XL tai Miss Plus Size -kilpailuja? Nykyinen painoindeksin mukaan tehtävä kastijako on väsynyttä menoa. Voisiko samalla sitten perustaa Miss Työtön, Miss Toimitusjohtaja tai Miss Ensisynnyttäjä kisaluokat, mikäli tällä tiellä halutaan pysyä? Jokaisesta yli 5000 asukkaan pitäjästä löytyykin jo tottakai paikallinen missikilpailu.

Mielestäni kaikki Miss Suomi -kilpailun alakategoriat pitäisi yhdistää yhdeksi ja samaksi, johon ovet olisivat auki kaikille. Mitä kirjavampi porukka, sen parempi. Koska suomen naiset ovat kirjava porukka ja erittäin hyvä niinPelkän Elovena -kuvaston esittelyn aika missilavoilla alkaa olla mennyttä elämää.

Oman elämänsä Miss Maailmat

En yritä demonisoida kyseistä kilpailua. Omasta halustaanhan sinne osallistutaan ja ryhmähenki on varmasti hyvä ja voimaannuttava. Kisa voi avata myös paljon ovia tulevaisuutta varten. Minusta konsepti vaatii vaan päivitystä kovemmalla kouralla.

Onhan kokonaisuus toki kehittynyt jo viimeisen vuosikymmenenkin aikana parempaan suuntaan hyvää tahtia. Tästä esimerkkinä Maikkarin juttu menneeltä kesältä. Väitän myös, että lisäpäivitystoimenpiteet lisäisivät uutta kiinnostusta myös kansan keskuudessa, jos aikanaan kehitetyt raja-aidat kaadettaisiin.

Joten summa summarum: Miss Suomi -kilpailu hienosäätöremonttiin. Jään pohtimaan, teenkö tästä kansalaisaloitteen. Jokainen nainen on lopulta oman elämänsä Miss Maailma, mitä se kellekin ikinä tarkoittaakaan. Pidetään siis huoli, että kerromme elämiemme naisille tämän faktan tasaisin väliajoin. Siinä on minullakin vielä huomattavan paljon petrattavaa.

 

Mitä mieltä sinä olet Miss Suomi -kilpailusta? Pitäisikö sitä mielestäsi päivittää, vai onko

nykyinen systeemi passeli?

 

Ps. Tiesitkö, mitkä seitsemän henkistä ominaisuutta naisessa saavat miehen sukat pyörimään? Jos et, on aika perehtyä ja kurkata tänne!

 

Rakkaudella,

Veli_K

Vastaa