blogi, malelifestyle

Mitä mies todella etsii naisessa?

Tervehdys ystäväni!

Olen seuraillut vuosia loputonta keskustelua lähipiirissäni ja yleisellä tasolla siitä, kuinka miehet kummastelevat: ”Mitä naiset todella haluavat miehestä?”. Kun taas naisten keskusteluissa tulee usein esille kysymys: ”Mitä miehet haluavat naisesta?”. Luonnollisesti minulta löytyy enemmän vastauksia jälkimmäiseen näistä kahdesta ikuisuuskysymyksestä. Joten tällä kertaa ajattelin avata mieleni arkkuani siitä, mitä mies sisimmissään naisesta etsii. Toki esitän asiat vain omasta näkökulmastani, mutta uskon, että moni kanssaveljeni voi yhtyä ajatuksiini ainakin joltain osin. Mikään ei ole absoluutista totuutta, lähinnä vain omaa ajatusvirtaani.

Nykymedia on täynnä kyselyjen pohjalta tehtyjä gallupeja, joissa yllä mainittuihin kysymyksiin ladellaan suorat vastaukset. Miksi kyseinen asia tuntuu edelleenkin olevan mysteeri molemmille osapuolille? Ilmassa leijuvat olettamukset, mitä naiset luulevat miehen etsivän naisesta on suurelta osin harhaanjohtavia. Me miehet emme vaan uskalla myöntää sitä. Meille on helpompi pitäytyä vanhoissa uskomuksissa, kuten fyysisten ominaisuuksien korostamisessa, koska ne ovat enemmän ”alfauros-meininkiä”.

 

Boobsit vai beba?

Karkea jaottelu miesten mieltymyksistä on jo iät ja ajat jakaantunut näihin kahteen peruslinjaukseen. Olet joko tissi- tai persemiehiä. Kova panomies on molempia.  En yritä kieltää, ettenkö olisi itsekin hieman jälkimmäistä, mutta enemmän olen silmämies. Miksi kukaan ei puhu ikinä meistä silmämiehistä? Silmämies on sellainen, joka kiinnittää eniten huomioita naisen silmiin. Miksi? Siksi, koska silmät ovat tunnetusti se sielun peili.

Naisen silmistä mies voi skannata hänen syvintä olemustaan. Silmät kertovat aina tarinaa ja paljastavat palan sinusta, mitä sanasi eivät välttämättä kerro. Ja voi armas Luoja sentään, jos niissä näkyy muun muassa hyvyyttä, herkkyyttä, feminiinistä voimaa, leikkisyyttä, viekkautta sekä pientä pilkettä. Tällöin menevät mieheltä polvet veteliksi! Nämä asiat tuikkivat avopuolisoni silmistä aikanaan. Pitkän yhteisen taipaleen jälkeen voin todeta, että hänen silmänsä eivät valehdelleet.

Vastakohtana voin todeta, että jos näen ulkokuorellisesti näyttävän naisen silmissä pahantahtoisuutta, muiden halveksuntaa, ylimielisyyttä tai itsestäänselvyytenä pitämistä, niin kaikki viehätys on poissa kertarysäyksellä ja kirjaimellisesti silmänräpäyksessä. Ehkä se olen vaan minä, joka pitää näitä asioita avainasemassa. Katse voi tappaa tai vetää polvet veteläksi. Näin se vaan menee.

 

”Vahva nainen pelottaa poikia, mutta sytyttää miehiä”

Mies etsii naista, joka olomuodostaan riippumatta kantaa itseään ylpeydellä oman arvonsa tuntien. Voin sanoa tämän faktaksi, että se jos mikä tekee vaikutuksen mieheen. Itsevarmuus siitä, että olet viehkeä lady, jota me rakkaudennälkäiset helmassa roikkujat jahtaamme ja teemme mitä vain vuoksesi. Mutta varoitus nainen, tarkka mies huomaa nopeasti, mikäli yrität käyttää tätä itsevarmuutta hyväksesi. Silmäsi paljastavat sinut.

En koe, että mies etsii itselleen äidin korviketta.  En ymmärrä, miksi monet miehet kokevat vahvan naisen uhkana. Päädytään mieluummin pimatsuun, kenellä ei ole juuta tai jaata sanottavana mihinkään. Tai ainakaan mitään rakentavaa.  Mielestäni nimenomaan aikuinen ja vahva nainen on puoleensavetävä. Vahva nainen herättää miehessä ajatuksen: ”Tuli mitä tuli, hänen kanssaan kestän sen”.  Me miehet emme uskalla myöntää, että mekin etsimme turvaa.  Ehkä menneiltä vuosikymmenillä vallalla ollut ajatus: ”vahva uros etsii heikkoa naarasta suojeltavakseen” kummittelee yhteiskunnassamme edelleen?

 

Show me your soul!

Kuitenkin, loppujen lopuksi jokaisella on oma yksilöllinen tutkansa potentiaalista kumppania skannatessaan. Mutta uskallan väittää, että miesten sekä naisten keskuudessa on edelleen paljon vääriä olettamuksia vastakkaisen sukupuolen sielunmaailmasta.  Toivon, että kirjoitukseni avaisi edes hivenen sitä vääristynyttä kuvaa, mitä olen niin monesti kuullut puhuttavan meidän kaksilahkeisten mieltymyksistä. Siirto casinot

Ei se Michael Korsin laukku, ei se timmi tarakka, eikä ne terhakkaat tisutkaan, vaan sielusi nainen, sielusi. Näytä miehelle rohkeasti mistä pidät, mistä et pidä, mistä tulet, minne olet matkalla, miten näet maailman ja ennen kaikkea kuka oikeasti olet. Sitä me miehet todellisuudessa haluamme.

Sure God created man before woman.  But then you always make a rough draft before the final masterpiece. –Anonymous

 

Nyt puolestaan te arvon ladyt voisitte valaista minua, mitä te etsitte miehestä skannatessanne potentiaalista kumppaniehdokasta?

 

Psst..Oletko miettinyt, millainen on miehen näkökulmasta vahva nainen? No minäpä kerron..painat vaan tästä!

 

 

Rakkaudella,

Veli_K

54 thoughts on “Mitä mies todella etsii naisessa?

 1. Kiitos! Me naiset usein mietimme omaa riittävyyttämme. Nimenomaan fyysisesti. Media lataa kauheasti paineita siitä millainen naisen pitää olla. Samoin toki miehille. Itse olen myös aina katsonut silmiin. Ja se on kertonut millainen ihminen on. Mutta olen myös erehtynyt sekoittamaan kauniit silmät ja sielun. Nähnyt vain ne silmät ja sisin ollutkin jotain muuta. Mutta elämä on matka ja oppia ikä kaikki. 😊

  1. Moikka!

   Tosiaan, paljon nykyisen somekulttuurin keskellä moni kokee itsensä varmasti riittämättömäksi. Sekä naiset että miehet.
   Hmm niin..ehkä se silmätutka ei aina kerrokaan täyttä totuutta, mutta jotain osviittaa se antaa yleensä 😉 Ikävää, että
   sinulla on ristiriitaisia kokemuksia 🙁 Mutta niitä sattuu varmasti kaikille ja kuten sanoitkin, opitaan matkasta ja
   vaelletaan eteenpäin. Mukavaa loppuviikkoa!

 2. Kiitos 🙂
  Olen käynyt läpi itseni kanssa suunnilleen sen miksi suhteet ovat epäonnistuneet. Suurin syy on ollut se, että itse olen etsinyt ulkopuoleltani sitä rakkautta, jonka voin saada vain itseltäni. Toinen asia on se, että en ole riittävän ajoissa huomioinut sitä että taistellessani omien ongelmieni kanssa myös olen yrittänyt saada sitä toista käsittelemään omiaan. Aika raskas yhtälö. Varsinkin jos toisen panos on mitätön.
  Toivoisin, että mies josta olen kiinnostunut ei menisi pakoon omia ongelmiaan.
  Ei ihmisen tarvitse olla mitenkään ”valmis” voidakseen aloittaa parisuhde.
  Valmis ehkä siltä osalta, ettei kanna liiallisesti edellisistä suhteista taakkaa uuteen mukanaan, mutta ihmisenä saa olla vapaasti keskeneräinen. Koska sen koen rikkautena että yhdessä voi ottaa vastaan elämän tarjoamat myötä- ja vastamäet.
  Tärkeää on miehessä siis läsnäolo, oman itsensä ja toisen hyväksyntä. Halu nähdä toinen sisältä, ei pelkästään ulkoista kuorta.
  Ja huumori, kyky nauraa itselleen. Kyky nähdä itsessä ja toisessa se sisäinen lapsi joka ei koskaan kasva aikuiseksi 🙂
  Ja tärkeimpänä ehkä rakastaa sitä sisäistä lasta.
  Oiskohan tuo jo lähellä sitä minkä toivoo vastaan joskus tulevan 🙂

  1. Moikka Darya!
   Kiitos hienosta ja tarkasta kurkistuksesta Sinun sielunmaailmaasi. Uskon, että moni (varsinkin mies) tekee kommenttiasi lukiessa
   monta uutta oivallusta eikä pelkää keskeneräisyyttään ja luule, että vain valmiina alfauroksena voisi kyetä parisuhteeseen.

 3. Silmistä tosiaan voi lukea paljon – jos toinen haluaa antaa sisimpänsä luettavaksi. Katseen voi myös verhota, ja noitakonstit taitava nainen voi tehdä itsestään sellaisen kuin haluaa. Tai mies. Onhan niitä shamaanioppaansa lukeneita miehiäkin. Silmistä saisi pilkistää huumori ja äly. Nokkeluus ja uteliaisuus. Ulkoisella olemuksella ei ole mitään merkitystä, jos avausrepliikki iskee suoraan tajunnan ytimeen. Tai tajun kankaalle. Pelisilmääkään ei saisi puuttua, näin silmistä kun puhutaan.

  1. Terve Karjalan noita!

   Kiitos kommentistasi! Hyvä näkökulma tuokin, ja varmasti on on taitava verhoamaan silmistäänkin oikeat värinsä. Eli
   Sinulle siis avausrepliikki ja pelisilmä tekee taian. Hienoa ku jaoit ajatuksiasi 🙂

 4. Heippa!

  Kiitos kirjoituksestasi. Parhaat tarinat alkavat aina silmistä, vaikka päättyisivätkin kyyneliin. Minäkin olen aina katsonut ihmistä silmiin, joko ”sillä silmällä”, ”pilke silmäkulmassa” tai muuten vain nähdäkseni millainen ihminen on kyseessä. Välillä on voinut mennä pieleen (humalassa?), mutta useimmiten kiltit, lämpimät ja ihanat silmät sytyttävät. Ulkokuorella on toki merkitystä, mutta se ei ole koskaan ollut niin tärkeää.

  1. Moi Noona!
   Ja kiitos kun jaoit ajatuksiasi. Me olemme siis tässä suhteessa suhteellisen samoilla linjoilla 🙂 Silmäskannerit tarkkana, ja toki välillä
   kaikilla menee varmasti skannerin tulkinnat metsään 😮

  1. Heyps!

   Ikävä kuulla, että koet näin. Näin heteromiehenä kirjoitan luonnollisesti heteromiehen kontekstista. Tarkoitus
   ei kuitenkaan ole syrjiä tai asettaa mitään rajoituksia kenenkään seksuaalisuudelle. 🙂

 5. Silmät, sielun peili ja huumori, nimenomaan älykäs huumori ja sanan käyttö. Siinä kaksi ominaisuutta, jotka saavat minut syttymään. Ei niinkään se peppu eikä hauiksen ympärysmitta… toisarvoista. Kyllä se on yleensäkin kokonaisuus ihmisessä, on sitten kyseessä mies tahi nainen, ystävä tai rakastaja.

  1. Moikka Silver hair!

   Tottahan toki, kokonaisuuden perusteella jokainen syttyy tai ei syty. Kiitos kun jaoit oman näkemyksesi asiasta. Huumori
   tosiaan on kyllä iso tekijä näin miehenkin näkökulmasta. 🙂

 6. Miehen Silmät kertovat sielukkuudesta minullekin. Sitäkin enemmän katson käsiin, jotka kertovat vieläkin enemmän arvoista, asenteista, kosketuksesta ja tavasta tarttua asioihin.
  Kokonaisuus on tärkeä, keskusteluyhteys ja -kumppanuus sitäkin tärkeämpi.
  Halaus paljastaa kaiken.
  Ihania pohdintoja mihestä ja naisesta ❤️

  1. Moikka!
   Tosi mielenkiintoinen näkökulma tämä käsien skannailu. Tämä olikin minulle uutta! Mutta kun tarkemmin miettii,
   kädet ja kosketus yms. kertovat todella paljon 🙂 Kiitos kun jaoit viisauttasi!

  2. Miten kädet voivat kertoa arvoista, asenteista, kosketuksesta ja tavasta tarttua asioihin? – Hämmentynyt

 7. Olen siis lumoajatar, ilman kumppania (tietoinen valinta), jos uskotaan otsakkeen: Boobsit vai beba? sisältöön. Mikä miehessä on puoleensa vetävää: hyvä itsetunto, rohkeus, turva (joo se alkukantainen/vanhanaikainen asia), huumori, leikkisyys ja seikkailijan luonne (ei kaavoihin ja rutiiniin kangistumista), hyvyys.

   1. Älykkyys tietenkin on merkittävä osa pakettia 🙂 Karjalan noidalla oli hyvät tuumailut. Avausrepliikit eivät tosin ole täällä merkittävässä osassa, enempi yleinen puhetapa ja keskustelun sisältö.

 8. Ulkoisesti maskuliininen, sisältä pehmo. Eli se miten kantaa itsensä rohkeasti, on työstänyt omia juttujaan sen verran että tietää kuka on, eikä pilkettä silmäkulmassa saa unohtaa. Maskuliininen olemus tuo mulle sellaisen turvan tunteen. Että toinen pitää huolta silloin, kun omat jalat ei kanna. Sielultaan pitää olla pehmeä ja kiltti. Haluta hyvää muille. Näin arvot kohtaa omieni kanssa.

  Lopulta se on kuitenkin energia ja vetovoima, joka kertoo kun sukat pyörähtää jaloissa. 🙂

  1. Moikka Pinja!

   Kiitos kun jaoit oman näkemyksesi asiasta! 🙂 Hienoa kuulla, että sinulle sisäinen pehmous/herkkyys ei syö maskuliinisuutta kokonaisuudesta. Olen tällaisiinkin ajatuksiin törmännyt joskus.

 9. Silmät on sielun peili ja peppu on kehon peili. Ja puhuakin kannattaa, siinä heijastuvat aivot. Mutta kaiken tärkein on kuitenkin ne teot. Se miten tekee ja minkä merkityksen noille pystyy antamaan. Ihminen on kokonaisuus ennen kaikkea tekojen kautta.

  1. Moi Ally,

   Eli kiteytettynä, vanha sanonta siitä, että ”Ole sanojesi mittainen mies” pätee edelleen vahvasti? 🙂 Eli puheet on turhaa jos
   teot eivät vastaa niitä.

 10. Minä etsin miestä, joka on luotettava, rehellinen, uskollinen, kärsivällinen, ystävällinen, suvaitsevainen, huumorintajuinen ja eläinrakas. Olisi myös hienoa, jos hän pitäisi työstään ja harrastaisi jotain tervehenkistä, kuten kitaran soittoa tai lenkkeilyä. Halu kehittyä ihmisenä läpi elämän olisi myöskin aika fantastinen piirre, koska siihen itsekin elämässäni pyrin.
  Tuosta aiemmin postatusta keskeneräisyys-kommentista tuli mieleen joitakin vuosia sitten tapaamani mies, joka tuntui olevan sitä mieltä, että hänen ei kannata aloittaa seurustelusuhdetta sellaisen naisen kanssa, joka tunnusti olevansa aika sotkuinen luonne, kun taas mies oli siisteydestä pitävä. Miehen puolustukseksi voidaan kai sanoa se, että hän oli tuolloin todella nuori, ehkä noin kahdenkymmenen ja muutenkin aikeissa muuttaa pois paikkakunnalta jatkaakseen opiskelujaan. Sen jälkeen tämä nainen ei ole seurustellut kertaakaan. Miehen suhteista en tiedä sanoa muuta kuin, että facebookissa lukee yhä edelleen sinkku.
  Omalta kohdaltani voin sanoa, että ehkä silloin parikymppisenä tuntui, että maailma on täynnä ihmisiä ja seuraava mahdollinen kumppani voi kävellä vastaan vaikka huomenna, mutta ei se elämä niin mene. Itselläni kuitenkin kriteerilista kumppania etsiessä oli erittäin pitkä ja yksityiskohtainen niin, että tuskin kukaan olisi niitä kriteereitä voinut täyttää. Nyt kolmekymppisenä ymmärrän, että nuorena ihmiset ovat tosiaankin aivan keskeneräisiä ja jotta löytäisi toimivan suhteen tulisi jokaisella olla voimia hyväksyä toisen ihmisen keskeneräisyys ja kärsivällisyyttä antaa toisen kehittyä rauhassa, varsinkin jos toinen on itse ilmaissut halunsa kehittyä jossain tietyssä asiassa. Koska entä sitten jos tapaatkin sen ns. täydellisen kumppanin, joka pitää siisteydestä yhtä paljon kuin sinä, mutta teidän välillänne ei ole minkäänlaista kemiaa. Kumman sinä ottaisit, sen joka on paperilla täydellinen kumppani vai sen jonka kanssa kipinöi ja räiskyy, mutta joka ei vielä ole täysin sisäistänyt kaikkia täydelliseen naiseuteen vaadittuja siivoustekniikoita?

  1. Moikka Tinkerbell!

   Ja kiitos hienoista ajatuksistasi. Sehän taitaa olla tutkittua tietoakin, että suurimmat kasvukivut ja ns. heräämiset todelliseen maailmaan
   ja itseensä tapahtuu siinä 20-30 vuoden iässä, joten siinä toki myös näiden asioiden hahmotus ja käsittely kokee suuria mullistuksia. Kysymykseesi vastaan, että
   itse valitsisin ehdottomasti henkilön, kenen kanssa sielujen sympatia värisee, vaikkei pysyisikään se moppi kädessä. Siivota osaan itsekin 🙂 Pääasia, että toinenkin osapuoli
   olisi halukas kehittymään ihmisenä , tai ainakin halukas löytämään itsensä ja olla rauhassa omassa itsessään. Tai pyrkisi siihen. Jos ei onnistu kovasta yrittämisestä huolimatta, maailmanloppu ei ole sekään. 🙂

 11. Se on huvittavaa että itsenäinen ja vahva nainen on vielä näin vuonna 2017 pelottava ja kauhistuttava ”ilmestys”. Vaikka itsenäisiä naisia ollaan tietyllä tavalla alettu ihannoimaan, niin silti sitä samaan aikaan edelleen pidetään outona. Luultavasti tämä ”haen heikkoa naista suojeltavaksi” ja miehen tarve kokea itsensä siksi kantavaksi tukipilariksi on syy tähän, että vahva nainen kavahduttaa.

  Yksi hyvä seikka on myös ihmisen maailmankuvaan sopiminen. Moni meistä rakentaa päässään ajatusta siitä kuinka elämän ja asioiden kuuluu mennä, eikä valitettavasti vahva itsenäinen nainen useimmin sovi tälläiseen perinteisempään yhteiskunnan luomaan ajatukseen siitä kuinka elämä etenee (punainen talo ja perunamaa, lapsia jne). Valitettavan moni tykästyy ja ihastuu sinuun vain jos sovit heidän tietynlaiseen elämänkuplaan ja ajatusmalliin elämästä.

  Tähän aiheeseenhan olisi niin paljon sanottavaa jos vain jaksaisi kirjoittaa!

  1. Moikka!

   Hmm minusta vahvoja naisia on ollut niin kauan kuin yhteiskuntamme on ollut pystyssä. Itse olen kasvanut heidän ympäröimänään, joten
   minulle vahva nainen on enemmän sääntö kuin poikkeus. Ja toinen seikkasi on todella myös sellainen, joka on minua mietityttänyt nykyajassa. Eli se,
   että eletään elämää ulkopuolisten ihanteiden ja koodistojen mukaan, vaikka oma sisin sanoisikin muuta. Siihen sitten haetaan kuten sanoitkin, ”kuvioon” sopivaa
   kumppania, ja ristiriitoja alkaa syntyä. Tätä teemaa pitää kyllä käsitellä jatkossa lisää! 🙂

 12. Vastaanpa minäkin, sillä luulen, että minulla on naisena olemisen kilsoja takana enemmän kuin useimmilla tässä kommentoijilla ikävuosia (64v.) Itse en edes ymmärrä miksi ikää pitäisi hävetä, joten se SAA tulla ilmi, myös livekohtaamisissa.

  Mies, minulle mieluinen on ennen kaikkea IHMINEN. Se tarkoittaa rohkeutta myöntää heikkoutensa, uskaltaa itkeä jos tuntee niin. Se merkitsee rohkeutta seistä sanojensa takana, olla siinä mielessä henkisesti vahva.Hän antaa minun lohduttaa itseään tarvittaessa ja päinvastoin.

  Minua kiehtoo mies, joka antaa minun tuntea itseni maailman ihanimmaksi, seksikkäimmäksi, älykkäimmäksi jne. Eikä tuntemuksen tarvitse tulla aina sanoista vaan juurikin katseesta, kohtelusta. Hän katsoo minua silmiin rakastelun aikana…

  Hän on vahva ja pitää puoliaan (asiallisesti) jos olen väärässä häntä koskevissa arvioissa. Hänelle hyvinvointi ja terveys merkitsee niin paljon, että huolehtii itsestään (ja samalla myös lähimmäisistään) menemättä äärimmäisyyksiin.

  Ihannemieheni tanssii, antaa minun tuntea olevani juuri SE nainen, jonka kanssa mieluiten tanssii, vaikka tanssittaakin välillä muita ja vaikka heidän joukossaan on taitavampia, nuorempia ja kauniimpia tanssijoita! 🙂

  1. Huomenta Tintarella!

   Ja iso kiitos kommentistasi! Hienoa kuulla elämää nähneen naisen mietteitä. Osaat ilmaista ja kiteyttää ajatuksiasi hienosti.
   Tällainen nuori mies menee menee ihan hiljaiseksi moisesta, mutta vain hyvällä tavalla 🙂 Eli punainen lanka olisi ihminen ihmiselle, joka sillon tällöin tanssittaa 😉
   Mahtavaa viikonloppua Sinulle!

 13. Nuorempana kiinnitin paljon huomiota ulkonäköön miehissä. Aloin seurustelemaan vakavasti todella nuorena. Kahden pitkän väkivaltaisen suhteen jälkeen on oppinut arvostamaan aivan eri asioita miehissä, kuten myös itseään! Nykyään vuosien tauon jälkeen minulle merkitsee kaikista eniten turvallisuus ja sitä nykyinen suhde on. Pienikin virheliike, taakse ei ole katsomista! Miehen ulkonäkö ja ulkoinen olemus ei ole oleellisen/ratkaisevan tärkeää. Jotkut vaan kiinnittää enemmän huomiota, mutta miehen katse kertoo paljon…

  1. Moikka Laventeli!
   Sinulla on ikäviä kokemuksia taustalla, mitkä luonnollisesti vaikuttavat nykyiseen ajatusmalliisi. Hienoa, että olet löytänyt
   turvasataman, missä voit rakastaa ja tulla rakastetuksi 🙂 Ja todella, katse kertoo omastakin mielestä paljon. Ei toki kaikkea, mutta antaa
   vihjeitä henkilön tarinasta 🙂

 14. Hieno kirjoitus! 🙂 Olisin voinut luulla että mieheni on tämän kirjoittanut. Aikas samallaisista asioista ollaan kotona keskusteltu. 😊

  1. Moikka!

   Ja iso kiitos kauniista sanoistasi! Hienoa kuulla, että muiltakin löytyy samankaltaista ajatusvirtaa aiheesta. 🙂
   Mukavaa viikkoa Sinulle!

 15. Katson miehissä sitä miten he kohtelevat toisia ihmisiä – se paljastaa ihmisestä paljon. Piirteet, joita etsin, ovat rehellisyys ja ystävällisyys. Jos ihmiseen ei voi luottaa, mitä on enää jäljellä? Ja jos sydän on kylmä, vierellä on paha olla. Mitä aitouteen tulee, teeskentelijät paljastuvat skannerissa aika äkkiä.

  1. Moikka Nuori nainen,

   Kiitos kun jaoit ajatuksiasi aiheesta. Tosiaan, jos luottamuksen kanssa on haasteita, on kaikki
   muukin haastavaa. Sinullakin on selvästi tarkka skanneri 🙂

   Mukavaa alkanutta viikkoa Sinulle!

 16. Miehessä ehdottoman viehättävää on heikkouksien näyttäminen ja niiden kanssa sinut oleminen – kuten kaikissa ihmisissä yleensä. Jalat menee alta, kun mies vitsailee olevansa pulkannaru, kertoo olevansa epävarma sosiaalisissa tilanteissa tai heittää hetulaa siitä, miten yritti käydä salilla kerran, muttei sitten uskaltanutkaan. Ja jos näihin paljastuksiin vielä lisätään se, että osaa olla armollinen omia piirteitään kohtaan ja hyväksyä ne osaksi itseään, ah! Tää likka on myyty!

  1. Moikka R,

   Hehheh tosiaan, onpa hyvä näkökulma. Eli terve itseironia ja kyky olla ottamatta itseään liian vakavasti puree
   siellä päässä! Kiitos kun jaoit ajatuksiasi aiheesta, mahtavaa viikonloppua Sinulle!

 17. Luotettavuus on miehessä puoleensa vetävää. Myös terveellä tavalla itsevarmat miehet.

  1. Moikka Hellu,

   Luotettavuus lienee molemmin puolin se yksi suurimmista kulmakivistä. Ja sielläkin selvästi itse itseensä
   tyytyväinen henkilö tekee vaikutuksen 🙂 Kiitos kun kerroit mietteesi!

 18. Itselle tärkeintä on se, että seurustelukumppani on monella tapaa samalla aaltopituudella. Olen itse käyttänyt viime vuosina kohtalaisen paljon aikaa itseni etsimiseen ja elämän suurten kysymysten pohtimiseen, kun taas elämä mielenulkoisessa maailmassa on jäänyt vähän köyhemmäksi. En siis ainakaan tässä vaiheessa voisi kuvitella seurustelevani ihmisen kanssa, jolla on koko ajan kaikkea menossa pääkopan ulkopuolella mutta ei mitään käsitystä siitä, millainen hän on ihmisenä ja mitä hän elämältään haluaa. Toisin sanoen etsin enemmän ajattelijaa kuin toiminnan miestä.

  Hyvänlaista säröä suhteeseen voisi puolestaan tulla siitä, että mies on isokokoisempi, vakaampi ja hieman hillitympi kuin minä. Olen nimittäin itse kohtuullisen pienikokoinen, tunteellinen ja levoton nainen, enkä haluaisi seurustella täydellisen kopioni kanssa. Rakastan sitä, kun mies on seurassani hiukan hämmentyneen mutta uteliaan näköinen. Uskon, että juuri tuonlaisista eroavaisuuksista syntyy sopivanlaista kitkaa.

  Olen huomannut myös, että samankaltaiset elämäntavat ja -arvot ovat tärkeä juttu. Haluan, että mies kunnioittaa omaa kehoa ja mieltään eikä pilaa terveyttään esim. jatkuvalla alkoholin juomisella, tupakoinnilla, huumeilla, roskaruoalla tai peliaddiktioilla. Lisäksi on iso plussa, jos mies kokee elävän naisen aidosti kiihottavaksi, digitaalisten pornotähtien tuijottamisen sijaan, ja uskaltaa olla avoin omista mieltymyksistään. Vaikka seksi ei olekaan minulle tärkein asia parisuhteessa, haluan kuitenkin seurustelukumppanini kokevan, että hän haluaa minusta muutakin kuin pelkästään hauskaa seuraa ja äidillisen lohduttajan. Tämä ei ainakaan itselleni ole aiemmissa parisuhteissa ollut itsestäänselvyys.

  1. Moikka Susanne, ja mahtavaa kun avasit ajatusmaailmaasi asiasta kattavasti ja elävästi! Osaat kuvata tätä kokonaisuutta kyllä hienosti ja monipuolisesti.
   Tähän en voi oikein muuta tuumata kun että iso KIITOS. Sain tästä paljon hyviä näkökulmia ja ajateltavaa 🙂

   Mahtavaa viikkoa Sinulle!

 19. Kysyit, että mitä naiset etsivät miehessä.

  Vastauksia on varmasti yhtä monta kuin on naisiakin. Jokainen voi vastata vain omasta puolestaan, eikä voi tehdä mitään yleistyksiä. Ihmiset viehättyvät eri asioista ja tarvitsevat eri asioita ja se on täysin ok. Kaikki eivät ole toistensa kanssa yhteensopivia ja kovin epäkäytännöllistä se olisikin. 🙂

  Olen itse vakuuttunut, että aivan valtavan suuri osa miehistä eivät ole kanssani yhteensopivia, mutta se ei häiritse minua yhtään. Ei myöskään ole mielestäni huono asia pitää ihmissuhteissa vaatimustasoa korkealla. Toki siinä tapauksessa kannattaa myös itse olla sellainen ihminen, jonka toiset voisivat haluta lähelleen. Tähän itse pyrin.

  Omasta puolestani voin vastata näin tiivistetysti, että edellytän kumppaniehdokkaalta hyviä keskustelu- ja muita ihmissuhdetaitoja, erityisesti suoraa kommunikointitapaa, myötätuntoisuutta, suoraselkäisyyttä ja itsevarmuutta. Muista ”kriteereistä” voisin mainita myös polyamorisuuden ja seksipositiivisuuden. 🙂

  1. Heips!

   Ja kiitos kattavasta ajatuksiesi avaamisesta! On ilo lukea ihmisen tuumailuja,
   joka on selkeästi sinut itsensä kanssa ja ”linjaukset” on kirkkaat.

   Erityisesti tämä kiteytyksesi: ”Kaikki eivät ole toistensa kanssa yhteensopivia ja kovin epäkäytännöllistä se olisikin” oli
   hienosti sanottu. Eihän asia sen monimutkaisempi ole tosiaan.

   Iloa ja energiaa viikkoosi! 🙂

 20. Vahvojen naisten ongelma on usein siinä, että he vaikuttavat erittäin maskuliinisilta. Minulla taas on herkkänä miehenä se ongelma, että tuo herkkyys näyttäytyy helposti heikkoutena, feminiinisenä ominaisuutena. Pidän vaikeista naisista, koska he pakottavat minut kasvamaan ja kehittymään ja saavuttamaan oman potentiaalini miehenä. Vielä kun he ymmärtäisivät että minulla on kiltteydestä ja herkkyydestä huolimatta rajat olemassa, ja ennen pitkää jatkuva testaaminen, tule lähelle-mene pois -peli johtaa siihen, että lähden suhteesta lopullisesti. Niin ironista kuin se onkin, yleensä tässä kohtaa nainen huomaa etten ole niin heikko miltä ehkä päälle päin vaikutan eikä minua pelota jättää suhdetta, jossa omat tarpeeni eivät täyty. Koska annan itsestäni aivan kaiken, on välttämätöntä että nainen avaa sydämensä ja ottaa tuon kaiken vastaan. Erityisesti suhteessa naisen toistuva sulkeutuminen saa minut tuntemaan itseni torjutuksi, ja aika pian minusta alkaakin tuntua siltä ettei minun kannata tuhlata enempää rakkautta tähän ihmiseen vaan jatkaa eteenpäin. Tai ehkä naisen sydämen avaaminen vaatii taitoja, joita minulla ei vain ole (vielä). Toisaalta en ymmärrä sitäkään miksi miehen pitäisi tehdä suurin osa työstä suhteen hyväksi ja nainen on aina se, joka testaa miehen kelpoisuutta olemalla aivan tahallaan helvetin vaikea ja miehen tehtävä on vain ottaa loputtomasti vastaan. Ei tunnu aina ihan reilulta. Noh, eipä kissa karvoistaan pääse, joten kai minun on valittava joko yksin oleminen tai sitten hyväksyttävä se että naiset nyt vain ovat sellaisia kuin ovat. Toisaalta tuo suhteessa pois lähteminen siinä vaiheessa kun oma mitta tulee täyteen on aina antanut ihan valtavan itseluottamusboostin siitäkin huolimatta. Miehen on kuitenkin seurattava sydäntään, ja jos sydän sanoo että on aika siirtyä eteenpäin, niin silloin se on tehtävä vaikka sattuisi kuinka.

  1. Morjens!

   Ja kiitos kun toit miehen näkökulmaa keskusteluun 🙂 Tosiaan sinulla taitaa olla melko haastavia parisuhdekokemuksia taustalla. Pystyn samaistumaan kyllä tuohon, kun
   tuumasit etät herkkyys voi näyttäytyä liian feminiinisenä ominaisuutena, tai niin sitä itse helposti luulee vaikka totuus yleensä on juuri päinvastainen.
   Toivon, että kohdallesi osuu vielä juuri se henkilö, kehen saat niin syvän yhteyden, että moista ”pelailua” ei enää tarvita ja asiat loksahtavat kohdalleen, työtä
   se toki vaatii aina.

   Mukavaa viikonloppua sinulle!

 21. Vastaan näin lyhyesti, kiva luonne, huumorintajuinen ja hyvät käytöstavat. Osaa ja haluaa ottaa myös muut huomioon. Ja olenkin ollut 22 vuotta yhdessä😍.

  1. Moikka!

   Ja kiitos kun jaoit ajatuksiasi aiheesta.Teillä onkin kunnioitettavan pitkä taival takana yhdessä!

   Rauhallista joulua Teille 🙂

 22. Huomasin jostain syystä ärsyyntyväni tekstistä. En oikein tiedä miksi. Luulen sen johtuvan tekstin yleistävästä luonteesta: kuinka ihmeessä kukaan voi puhua koko miessukupuolen suulla. Itse en ainakaan kykene kertomaan, mitä naiset haluavat. Vahvuuskin jo käsitteenä tarkoittaa yhdelle yhtä ja toiselle toista. Itselleni vahvuus tarkoittaa resilienssiä sekä oman puutteellisuudesta hyväksymistä. Niitä ominaisuuksia itse arvostan – kohtuullisen yleissivistyksen lisäksi.

  1. Moikka!

   Harmi jos sinulle on noussut ärsyyntyneisyyden tunteita :/ Mutta ymmärrän toki näkökulmasi. Omalla suullani puhun ja ympäröivästä elämästä
   olen havaintoni rakentanut. Ei tietenkään absoluuttinen totuus, mutta usein tämä puoli asian tiimoilta jää miehiltä sanomatta, vaikka sitä
   omassa päässä pyöriteltäisiinkin. On vaan puhetta ulkoisista tekijöistä yms. Siksi halusin nostaa nämä teemat esiin. 🙂

 23. Hei.

  Sun kirjoitus oli ihana samoin sen jatko.. Luin molemmat.

  Minä näen toisessa ihmisessä mieluummin sielun, kasvoja valaisevan riemun ja ikään kuin totuuden ehkä toisen syvimmän olemuksen.

  Ja minusta ripaus feminiinisyyttä miehessä karussa karjussakin tai maskuliinisuus feminiineimmässäkin naisessa on seksikäs twist joka sytyttää minut no mielikuvituksen, olin, halun tutustua ja pidemmässä suhteessa antaa suhteelle myös syvyyttä ja samalla toisessa tunnistamisen välineitä. Tunnistamisen siinä mielessä että molemmat kykenevät samaistumaan toiseen.

  Pidän myös syvällisyydestä mikä ei missään tapauksessa pois sulje omasta kropasta huolehtimista. Sopusuhtaiset lihakset ovat seksikkäitä, mutta ei pakollisia. Toinen saattaa olla sielultaan ja sisimmältään niin kaunis ettei pallo maha estä sen näkemistä (tai naisellinen pömppis).

  Parhaiten viihdyn omassa kropassa kun lihakset on havaittavissa, liikkuminen tuntuu hyvältä ja omassa itsessä on hyvä olla fyysisesti ja henkisesti. Samaa toivon toiselkekkin.

  Toisessa täytyy olla myös rohkeutta tulla lähelle ja koskea mutta myös uskallusta olla haavoittuva ja tarvitseva (viimeiset ovat olleet itselleni vaikeimpia mutta olin koko ajan).

  Ja kuten sanoit huumoria ja pilkettä täytyy löytyä se iskee suoraan sydämeen, tekee toisesta haluttavan ja mikä tärkeintä luo yhteyden.

  En ole oikein koskaan uskonut noihin ”syvällisiin” tutkimuksiin enkä karikatyyreihin siitä mikä iskee mieheen tai naiseen vastakkaisesta sukupuolessa syinä saattaa olla biseksuaalisuus tai erityisherkkyys mutta en tarkoita niillä sitä että nuo muuttuisivat yhtään merkityksellisimmiksi ilman niitä. Jokainen on yksilö ja jokainen kaipaa tasapuolisesti hyväksyntää, hellyyttä, läheisyyttä, suojaa ja eteenkin yhteyttä rakastamaansa henkilöön. Se joka muuta väittää on matkalla vasta omaan itseensä tai pelkää tasavertaista kumppanuutta.

  Yksin kertaisesti toisen kohtaaminen omana itsenään on avain syvälliseen suhteeseen ja se vaatii rohkeutta ja uskallusta astua tuntemattomaan. Lähelle pääsee ripauksella hyvää huumoria, sillan toiseen rakentaa lempeydellä ja myötätunnolla mutta pysyvyytyä saavuttaa vain rohkeudella antautua mutta uskalluksella pysya omina yksilöinään yhdessä lähekkäin vasta voidaan saavuttaa rakkaus.

  T: HannaS

  1. Moikka!

   Kiitos kovasti siitä, miten syvällisesti ja ajatuksella olet teksteihini pureutunut! Yhdestäkään kohdasta mitä kirjoitit,
   en voi väittää olevani eri mieltä. Viisaita sanoja… olet asioiden ytimessä ja alkulähteillä! Valtaisa kiitos kun jaoit ajatuksiasi
   aiheesta ja annoit minulle muutamia uusia näkökulmia pohdiskeltavaksi omaa elämääni ja itseäni koskien.

   Mahtavaa viikonjatkoa Sinulle! 🙂

 24. Heippa.

  Oli kiva kirjotus. Mutta naisena vastaan omasta puolestani kysymykseesi. Oon siis parikymppinen eukko. Itse etsin miehessä, lempeetä, kivaa, joka osaa myöskin ottaa vastuuta tarvittaessa(enkä meinaa penskoi). Mielummin suloinen, babyfacemies, kun kalju karju, lihaksikkaat on yliarvostettua, minulle on ok, jos pystyy nostaa mut(alle50kg). Mut eniten varmaaan miehissä pidän, ystävällisyydestä ja siitä, että oikeasti osaa arvostaa mitä on, eikä kokoajan kehu kaikella mitä ei ole(/materialismi). Käyn töissä, se on ehdoton miehessä myöskin(työpaikalla ei ole väliä, voi olla vaikka intissä), kunhan tekee rahan eteen jotain. Ei haittaa vaikka asuisi kotona, kunhan muutto suunnitelmat olisi selvillä. Tykkäisi töljää töllöö ja mussuttaa vaikka sipsei. Olisi avoin ihan oikeesti uusille harrastuksille(ei mitäään jogaa jne).

  1. Moikka!

   Ja kiitos kovasti palautteestasi sekä syväluotaavasta analyysistäsi aiheeseen. Aina mielenkiintoista kuulla
   naisten näkemyksiä siitä, mitä ominaisuuksia he pitävät arvossaan, kun kumppania haeskellaan 🙂

   Mahtavaa viikkoa Sinulle!

 25. Täällä luetaan vuoden myöhässä näitä, koska vasta tänään näin eräässä ryhmässä linkin tänne, ennen ei ole vastaan tullut. Kivaa lukea miehen ajatuksia ja vielä kivempaa että profiilisi on noinkin salaperäinen, Nyt on hauskaa itse värittää mielikuvaa kirjoittajasta ja tavallaan voin kuvitella sinut juuri sellaiseksi kuin haluan. Tämä ei kuitenkaan tarkoita että jos kuvasi olisi tuossa että sinussa mitään vikaa on, mutta jotenkin minusta tekstin lukeminen on mielekkäämpää kun se ei liiaksi henkilöidy keneenkään.

  Olen jo elämää himpun kauemmin nähnyt ex-rouva, eronnut ja kerran karannut, opetellut näitä pelejä jo hetken ja todellakin tiedän silmien voiman vastakkaiseen sukupuoleen nähden. Luonnostani olen varmaan vilkkusilmä, mutten sitä ehkä ymmärtänyt ennenkuin sinkkuajat koitti. Tai sitten musta on vaan tullut sellainen pelaaja 😀 Muutamalla katseella ja vilkuilulla, lisäten sen hymyn vielä, saa aika paljon aikaan. Joskus silmistäni olen joutunut ihan pulaan asti ollessani maailmalla ja ennenkuin ymmärsin että muualla maailmassa ei niin käytetäkkään iskurepliikkejä vaan ne on just ne silmät joilla viestiteellään. En montakaan metriä ehtinyt kävellä kadulla kun alkoi totuus selvitä. On siis tiedettävä missä niitä silmiään käyttää 🙂
  Joskus tylsyyden iskiessä olen huvittanut itseäni jouluruuhkassa kaupassa, siellä kun niitä kyllästyneitä miehiä pönöttää ostoskärryjen kyljessä sillä välin kun vaimot juoksee hyllyjen välissä hamstraamassa joululahjoja. Pieni törmäys ja anteeksi ja hymyä ja silmäpeliä niin jopa on miehelläkin kivempaa ja itselläni lystiä seurata sitten niitä vaimojen kommenteja ”mille sä oikein hymyilet täällä” 😀 hirvee nainen oon mutta minkäs sille voi 😉 Elämä menee hukkaan murjottaessa.

  Eniten itseäni kiinnittää miehessä huomio yleisilmeeseen, enkä nyt tarkoita vaatteitakaan vaan juuri kasvojen yleisilmettä, hymyä etsin, positiivisesa elämänasenteesta kertovaa viestiä ja yllätys kyllä ne on silmät miehelläkin jotka tarvitsee nähdä. Aurinkolasiselfiet on jo aikansa eläneitä, ne on turvalasit auringolle ei naisille 🙂

  Kiitos blogista , viihdyn täällä varmasti!

  1. Moikka ja tervetuloa linjoille!

   Kiitän nöyränä ilahduttavasta palautteestasi. Niin tällainen varjomies täällä naputtelee 😉 Btw, jos sinua kiinnostaa, niin tässä on linkki radiohaastatteluun, jossa käväisin taannoin
   Radio Aallolla : https://www.supla.fi/supla/3258042 . Siitä pieni varjomiehen ääninäyte! 😀

   Kiitos kun jaoit ajatuksiasi aiheeseen liittyen, arvon eronnut ja kerran karannut ex-rouva (loistava termi) ! Varsinkin jouluruuhka-stoori sai hymyn huulilleni. Näin tilanteen hyvin elävästi mielessäni! 😀 Et ole hirveä nainen,
   kai sitä saa ihmisille hymyillä! Murjotusta tosiaan on jo ihan tarpeeksi nykyajassa.

   Ja tosiaan, jatkakaamme taistelua, että aurinkolasiselfiet saadaan kitkettyä mahdollisimman vähiin! 😀

   Mahtavaa kesää Sinulle ja ilo kuulla, jos viihdyt linjoilla jatkossakin! 🙂

Vastaa