malelifestyle

Positiivisuuden kautta eteenpäin- Posido

Liian moni arkinen asia ajatellaan ensi alkuun negatiivisuuden kautta – minulla on vain vähän mehua jäljellä, leipä alkaa loppua, minulla on kiire töihin, en ehdi tänään pelata – mutta mitä jos näitä tilanteita ajattelisikin positiivisuuden kautta, kuten https://posido.com/fi/ tarjoaa parhaat pelit aikuisille – ilon kautta. Mietitään seuraavaksi näitä arkemme tilanteita, positiivisesti.

Ei puoliksi tyhjä vaan puoliksi täynnä

Nykymaailma kaiken kiireen keskellä keskittyy liikaa tavarapaljouteen. Se tuntuu olevan myös elämän rikkauden mittari, että sinulla on uusimmat laitteet ja hienoimmat tavarat, ja että olet nähnyt uusimmat elokuvat ja kotonasi on mahdollisimman trendikäs sisustus. Tämän kaiken ohessa on tullut uusia ajattelutapoja, jotka liian usein perustuvat negatiivisuuteen – eli näemme vain ne ongelmat ja viat, emmekä ollenkaan sitä pohjaa, jolle kaikki rakentuu. Jos vaikka olet juuri hävinnyt kympin urheiluvedonlyönnissä Posido sivuston tarjonnassa, niin saatat jäädä miettimään sitä pelikohdetta sen kympin kautta, et sen kautta, että olipas siinä kiva ottelu, joka toi sinulle jännitystä, viihdettä ja ajanvietettä sen kympin arvosta, ja kenties enemmänkin. On niin helppoa nähdä kaiken negatiiviset puolet, koska myös media tarjoaa meille suurimman osan uutisistaan negaation kautta.

Monet uutisotsikot nostavat asiat negatiivisuuden kautta: pudotti.. katosi.. hävisi.. vaikka itse uutinen olisikin positiivinen sitten lopulta – tämä kaikki kertoo siitä, että massana ihmiset haluavat nykyään lukea enemmän toisten ongelmista, epäonnistumisista, kuin onnistumisista – miksi näin? Miksi avatessamme maitopurkin emme ole kiitollisia siitä, että meillä yleensäkään on sitä maitoa? Pitäisikö jokaisen nykyaikaisen yhteiskunnan jäsenen viettää viikkoa Aasian tai Afrikan tai Etelä-Amerikan köyhemmillä alueilla, missä ei ole sähköä, ei ole kauppoja, eikä oikeastaan ole edes kunnon teitä, eikä välttämättä edes sitä juoksevaa vettä. Nämä kaikki ovat asioita, jotka ovat meillä olleet saatavilla yleisesti ottaen jo yli sata vuotta, ja vuosien aikana niistä on tullut niin itsestään selviä, ettemme osaa olla kiitollisia tästä kaikesta mitä meillä on – jolleivat ne häviä.

Positiivisuuden ja ilon kautta

Nettipelitkin kuten ne mitä Posido tarjoaa, ovat aikuisille tapa paeta arkea. Ne tarjoavat viihdettä, ajanvietettä ja ainakin hetkellisen paon sitä arjesta. Niitä pitäisi pelata nimenomaan ilon kautta ja
positiivisella ajatuksella, vaikkakin itse pelaaminen saattaa viedä rahaa enemmän kuin tuoda. Kasinopelit ovat kuitenkin onnenpelejä, joissa kuka tahansa voi voittaa koska tahansa.

Positiivisuuden kautta on paljon parempi kohdata arjen tilanteet – ja sen oppiminen vaatii harjoittelua. Meidän tulee opetella tunnistamaan ne perusasiat, jotka ovat muodostuneet vuosikymmenten työn kautta, ja opeteltava olemaan niistä kiitollinen – jo meidän kaupunkimme kaikkine teineen ja palveluineen, kauppoineen ja juoksevine vesineen ja sähkölaitoksineen ovat asioita, joita meidän ei tulisi pitää itsestään selvinä – ne ovat kaikki sinne rakennettuja, ja sen sijaan että olisimme vihaisia tunnin sähkökatkosta, meidän tulisi olla iloisia, että meillä on sähköä 8759 tuntia vuodessa.

Näe ja koe arki todellisuuden kautta

Entä se meidän kiire? Kiire johtuu yleensä siitä, että emme osaa rakentaa arkeamme oikein. Meillä kyllä riittää aikaa kaikelle, kunhan emme haali liikaa tekemistä. Yöuni vaatii sen 7-9 tuntia vuorokaudesta meiltä kaikilta ja kiire töihin useimmiten saattaa liittyä siihen, että olemme menneet liian myöhään nukkumaan ja aamutoimet ovat kuluneet tavallista hitaammin – mistä syystä olemme lähteneet töihin myöhempään ja siten aiheuttaneet itsellemme kiireen. Mutta silloinkin, olisi parempi ajatella: onneksi minulla on töitä, joita pääsen tekemään saadakseni sen kaiken mitä itselleni toivon.

Samalla tavalla kuin pelaamisessa Posido mahdollistaa pelaamisen aivan koska tahansa, meidän ei pidä kiirehtiä pelaamaan – jos haluamme pelata, niin varmasti arjessamme on sille aikaa- mutta sitä ei pidä pakottaa johonkin tiukkaa väliin. Elämässä kohtaamme varmasti stressiä, ja meidän tulisi positiivisen ajattelun kautta löytää ne tilanteet, joissa nyt aiheutamme itsellemme oman ajattelumme vuoksi turhaa negatiivista ajattelua ja sitä kautta stressiä – ei elämän pidä olla vain kiireessä juoksua, vaan elämästä pitää osata nauttia, ilon kautta.

Me voimme vaikuttaa moneen asiaan elämässämme ja arjessamme – aikaan me emme voi vaikuttaa, eikä siihen, että kaikki me vanhenemme – miten sen teemme, ja miten sinä aikana suhtaudumme elämämme tilanteisiin – siihen kaikkeen me voimme vaikuttaa.

Vastaa