malelifestyle, terveys

Naisen orgasmia mä metsästän ja tahdon antaa suuren!

Ohjeet kirja-arvontaan tekstin lopussa!

Tervehdys toverit!

Sain taannoin käsiini kirjan, joka on pyhitetty kokonaan naisen orgasmille. Mahtavaa! Kyse on siis bloggaaja&seksuaaliterapeutti Marja Kihlströmin suureen suosioon nousseesta teoksesta Iso O – Matkaopas huipulle.

Kirjan kannet ovat helakan pinkit. Lueskelin sitä usein linja-autossa. Huomasin, että minulla oli tarve lukea pinkkiä orgasmiraamattua hieman peitellen. Eihän miehet lue pinkkikantisia orgasmikirjoja. Lopulta puupääni kuitenkin ymmärsi, että mikäs sen miehekkäämpää kuin tutustua tarkemmin naisen orgasmiin!

Tämän oivalluksen jälkeen luin kirjaa rinta rottingilla myös julkisissa kulkuvälineissä. Hyvä niin, sillä kirjan lukemisen jälkeen myytti naisen orgasmin ”mystisyydestä” karisi.

Matkaopas… mutta kenelle?

Kirjan punainen lanka omaan silmääni on tarjota naisille ja heidän kumppaneilleen rakennuspalikoita kohti nautinnollisempaa ja kokonaisvaltaisesti tyydyttävämpää seksielämää samalla omaan seksuaalisuuteen syvemmin perehtyen.

Miehenä koen, että kirjan lukeminen oli jokaisen siihen kulutetun sekunnin väärti. Etenkin kirjaan sisällytetyt suorat lainaukset naisilta olivat erityisen mielenkiintoisia. Se vahvisti käsitystäni naiseuden moninaisuudesta.

Samalla kirja paljasti omat haasteeni miehuuden lokerosta, johon itsekin olen itseäni tunkenut vuosien ajan. Minuun, kuten moneen muuhunkin mieheen oli iskostunut luulo täydellisen tyydyttäjän ja aina valmiin orin vaatimuksesta.

Naisen nautinnon tärkeys

Vanha ja väsynyt ”sanonta” kuuluu: ”Pääasia että molemmat nauttivat, sekä mies että muna.” Tämä ei mielestäni voisi olla kauempana totuudesta. Kumppanin nautinto hetkessä on iso asia myös miehelle, vaikka harvoin sitä ääneen sanommekaan.

Aikuisten leikit ilman vastapartnerin aitoa nautintoa on kuin burgeri ilman pihviä tai pasta bolognese ilman kastiketta. Kyllä sitä nälkäänsä syö, mutta se tärkein makunautinto puuttuu.

”En saa edes omaa naistani tyydytettyä?”

Kun miehelle kerrotaan, että homma ei nyt vaan toimi syystä tai toisesta, voi pala nousta kurkkuun ja tuntua, kuin joku kastroisi kiveksiä irti puulusikalla hitaasti sahaten. Pään sisällä pikku pirulaiset huutavat: ”Olenko minä niin saamaton vätys, että en saa edes omaa naistani tyydytettyä?”

Tämä on sinänsä absurdia, koska ihmisellä ei ole luontaista kykyä lukea toisen ajatuksia. Mitä pidemmältä ajanjaksolta palaute tulee, sitä enemmän puulusikan sahaus tuntuu boxereissa. Miksi? Koska miehuus ottaa osumaa. Usein nämä miehuutta ”kolhivat” faktat ovat kuitenkin tarpeen.

Vastakohtana, jos mies kuulee positiivisia huomioita omasta toiminnastaan vällyissä, on olo hetken kuin oman elämänsä Tšingis-kaanilla. En tiedä muista, mutta näin ainakin minulla. Se antaa puhtia ja motivaatiota panostukseen myös jatkossa. Mutta valehtelemaan ei kannata ruveta. Aidot huomiot ovat arvossaan ja niiden ääneen sanominen molemmin puolin on libidolle kuin petroli juhannuskokolle.

Miehet liian herkkähipiäisiä?

Puulusikka-efektiin liittyen bongasin kirjasta useammankin kohdan, jossa naiset kertoivat, että eivät uskalla tuoda huoliaan esiin kumppanilleen. Huolenaiheet liikkuivat omista orgasmivaikeuksista itsetyydytykseen ja kaikkeen siltä väliltä.

Mieleeni hiipii siis kalvava ajatus: ”Mitä kaikkea meille ei uskalleta kertoa raivokkaan vastaanoton vuoksi?”

Tunnistan ilmiön. Häpeäkseni olen aikanaan itsekin kävellyt ”hankalan” keskustelun päätteeksi ovesta ulos ja minua ei näkynyt kolmeen päivään. Vällyongelmien ilmetessä tekee mieli nostella salilla äkäpäissään ennätysrautoja ja raivoryypätä viikonloput.

Voin kuvitella, miten haastavalta ja epäreilulta tuntuva tilanne tämä on kumppanille. Tunnekäsittelytaidot kun harmi vaan eivät löydy salilta tai kyykkyviinipullosta. On tullut kokeiltua.

Opit Jallusta ja Kallesta

Olisinpa saanut tämän opuksen käteeni jo 16-vuotiaana. Olisin välttynyt monelta mokalta, turhalta kiukuttelulta sekä herneiden nenään vetämiseltä, sekä itseni että muiden sieraimiin. Noh oppiihan sitä sen kuuluisan kantapäänkin kautta ja varttuneempikin koira voi vielä oppia uusia temppuja.

Kun lähtee nuorena miehenä porskuttamaan maailman vesiin täydessä uskossa, että miehen täytyy olla makuuhuoneessa kuin Ron Jeremy tai Henry Saari, on pään lyöminen moneen mäntyyn takuuvarmaa. Sori Ron ja Herny, yritin kyllä mutta ei se vaan toiminut.

Vielä parikymmentä vuotta sitten opeteltiin ”faktat” sähkökopin alta löytyneistä Jalluista ja Kalleista. Pahoitteluni hänelle keneltä ne varastimme, kiinnosti vaan niin kovin. Myös puumajamme seinät kaipasivat kipeästi sisustusta, joita lehtien julisteet tarjosivat.

Miehen työ

Tästä tiiviistä orgasmiraamatusta saa tiristettyä isoja hyötyjä irti niin naiset kuin heidän kumppaninsakin. Kirjan eri osioihin liittyvät tehtävät yksin tai partnerin kanssa vie tietoa käytännön tasolle. Miehet, on aika karistella egon suojissa lymyävät pelot ja arkuudet myös omasta seksuaalisuudestamme.

Vaikka intiimielämä on äärimmäisen arka ja henkilökohtainen aihealue, turvallisessa ja kunnioittavassa ympäristössä asioista voidaan saada hyvinkin yksinkertaisia. Myytti siitä, että naisen orgasmi on ydinfysiikkaa ja vaatii huippuunsa viritettyjä rakastajan taitoja, on syytä purkaa. Tämä kirja sopii kyseisen myytin purkamiseen kuin avain lukkoon.

Tiivistän suurimman oppini opuksesta seuraavaan virkkeeseen: Naisen orgasmi vaatii ja ansaitsee läsnäoloa hetkessä.

” Siis kysy, ole rohkea ja utelias.”
– Marja Kihlström

Rakkaudella,

Veli_K

ARVONTA: Sain Kosmokselta kunnian arpoa 3kpl ”Iso-O – Matkaopas huipulle”– teosta teille rakkaat toverini! Joululahjakausi onkin sopivasti kuumimmillaan. 😉
OHJEET ARVONTAAN: Osallistu arvontaan kertomalla alla näkyvään kommenttiosioon, miksi tämä teos kiinnostaisi sinua tai mitä ajatuksia tekstini ylipäätään herätti?
Jätäthän kommenttisi tietoihin erottuvan nimimerkin sekä sähköpostiosoitteesi, jotta tavoitan Sinut mikäli onni potkaisee.

Arvonta alkaa NYT ja päättyy tasan viikon päästä sunnuntaina 11.11 klo 23:59. Otan voittajiin yhteyttä henkilökohtaisesti mikäli sähköpostiosoite löytyy! 🙂

EDIT: Arvonta on päättynyt, kiitos kaikille mahtavista kommenteistanne! ☺️ Arvonnan voittajiin ollaan yhteydessä henkilökohtaisesti.

149 thoughts on “Naisen orgasmia mä metsästän ja tahdon antaa suuren!

 1. Ehdottomasti osallistun tähän arvontaan! Jokainen päivä voi oppia uutta ja tämä jos mikä on äärimmäisen tärkeä aihealue, joka koskettaa meitä jokaista (ja jota ei usein uskalleta edes ajatella saati ääneen puhua) ❤️ ☀️🌹 Veli Koo olet niin Mies paikallaan 😘 Terkuin Tarja L.

 2. Minua kiinnostaa tuo opus syystä että seksuaalisuus ja seksi on ollut elämässäni aina hyvin merkittävä ja merkityksellinen asia. Se jos parisuhteestani katoaa halu/seksi, sille on olemassa aina peruste. Jos ja kun minua halutaan mutta minä en halua, se on merkki henkisellä tasolla tapahtuvasta prosessista mielessäni. Nautin seksistä ja se antaa valtavasti energiaa. Näin iällä monet tekijät täytyy loksahtaa kohilleen ja vasta silloin syntyy se minkä minä koen tyydyttävänä seksinä ja ilotulituksena. Minua kiinnostaa tietää lisää orgamista ja sen syntymekanismeista. Antaisin opuksen luettavaksi rakastajalleni😊
  -Millenium

 3. Tekstisi myötä kiinnostuin, kirja olisi varmastikkin lukemisen väärti! Toivottavasti onnetar suosii!

 4. Moikka! Naisen orgasmi on minulle hyvin tuttu ja rakas aihe! 🙂 Olen puhunut seksuaalisesta nautinnosta läheisimpien ystävieni kanssa, mutta olisi kiva saada lukea aiheesta myös muiden naisten kokemuksia. Seksuaaliterapeutin kokemus ja näkemys antaa varmasti kirjaan lisäsyvyyttä.

  Mielellään lukisin kirjan ensin itse ja sitten antaisin sen lahjaksi parikymppiselle sukulaistytölleni, jonka matka täyteen naisen nautintoon on vasta alkumetreillä. Kirja varmastikin lisäisi hänen tietämystään aiheesta ja antaisi eväitä hyvään seksuaaliseen itsetuntemukseen ja itsetuntoon sekä omien tarpeiden ja rajojen viestimiseen parisuhteessa.

 5. Aihe on kiinnostava ja jollakin tapaan hyvin koskettava tässä elämäntilanteessa..
  Toivottavasti onni suosisi.

 6. Tämä on aihe, josta ei ole tullut teini-iän jälkeen luettua tai katsottua videoita – ehkä olisi taas aika.
  Myös sillä kirja kiinnostaa, että jos tuollainen kirja omasta hyllystä löytyisi, ehkä kaksi poikalasta aikanaan sen sieltä salaa ottaisivat lukuunsa ja oppisivat enemmän kuin neti tarjoamasta pornosta.

 7. Hurjan tärkeä ja kiinnostava aihe, jopa ”tabu”, joten olisin erittäin halukas itse lukemaan tästä lisää mutta myös jakamaan tietoa eteenpäin!

 8. Lainasin tuon kirjan jo kirjastosta ja luin kertaalleen läpi. Mutta kertaus on aina opintojen äiti =) Ja sen jälkeen kirja päätyisi pukin pakettiin tuolle omalle siipalle vinkiksi.

 9. Itse olen naisena kokenut että vasta nyt keski-ikäisenä olen oikeasti oppinut arvostamaan omaa nautintoani ja olen löytänyt kumppanin jolle se on myös oikeasti tärkeää! Toivoisin että tyttäreni ja kaksi poikaani osaisivat jo aiemmin ottaa oman ja kumppanin paremmin huomioon. Siksi lukisin ensin itse ja antaisin sitten heille luettavaksi.

 10. Minä ja mieheni tarvitsisimme tätä! Me molemmat olemme turhautuneita etsimään minun isoa O:ta ja varsinkin miehelleni tämä tuntuu olevan vuosi vuodelta entistä kipeämpi asia.

 11. Ehdottomasti mielenkiintoinen kirja luettavaksi, en ole saanut koskaan yhdynnässä o:ta.. 🙂 tämä olisi myös oiva lahja idea!

 12. Tärkeä aihe, joka kiinnostaa vielä näin vanhemmallakin iällä (+60) ja joka on AINA ajankohtainen. Iso O on Seksuaaliterapeuttini suosittelema teos, jota ei valitettavasti ole löytynyt paikkakuntani kirjastosta. Kirja on mielestäni hyödyllinen matkaopas kaikenikäisille parisuhteessa eläville. Oi jospa minä olisin löytänyt kirjan jo 30 vuotta sitten, niin olisin säästynyt monilta itkuilta, häpeäntunteilta ja minuuteni mitätöinneiltä.
  Ajattelen nyt näin, että olisi upeata, jos kirjaa voitaisiin jakaa vaikka neuvoloiden kautta nuorille pariskunnille. Se voisi kuulua yhtenä osana esim. Äitiysvalmennukseen!! Uskon, että nykyajan pariskunnat ovat niin valveutuneita, että osaavat antaa arvon k.o. matkaoppaalle!! Seksuaalisuus on aina läsnä jokaisen ihmisen elämässä, niin naisten kuin miestenkin. Mutta se oma seksuaalisuus on vain ensin löydettävä, hyväksyvässä ja arvostavansa ilmapiirissä, onnellisessa parisuhteessa, joka rakentaa ja hoitaa ihmistä kaikilla sielun tasoilla.
  Oi jospa onnetar olisi minulle nyt suosiollinen ja vihdoin saisin tämän kaivatun teoksen käsiini. Elämäni viimeisessä kolmanneksessa alkaisi silloin uusi ihmeellinen onnen jakso rakkaimpani kanssa. ❤️
  – Murmeli

 13. Minulla on ikäni tähden viime hetket puhjeta kukkaan ja kirjanoppineisuus auttaisi oikeille urille.

 14. Tahdon ojentaa kirjan kumppanilleni. Vaikka olemme avoimia, kirja voi hyödyttää meitä molempia. 😊

 15. Osallistun arvontaan! Niin herkkä ja tärkeä aihe, joka vaatisi enemmän julkisuutta ja vähemmän tabumaista leimaa. On väärin, että nainen kokee olevansa huono, kun ei huipulle pääse ja hänen kumppaninsa kokee olevansa huono, kun ei naistaan sinne huipulle saa saatettua. Kumpikaan ei asiasta puhu, vaikka asia vaivaa ja huippu on täten edelleen kauempana. Toisena ääripäänä toki se, että sinne huipulle pyritään väkisin kaikki (fyysiset) keinot käyttäen. Ei hyvä sekään. Terveydenhoitajana ja kätilönä kirjan sisältöä ja oppeja pääsee jakamaan omaa makuuhuonetta laajemmin. Kahden teinitytön äitinä jätän kirjan näkyville kirjahyllyyn, josta sitä toivottavasti salaa lainataan ja luetaan. Mutta ensisijaisesti ja itsekkäästi kirja tulisi työkaluksi omaan parisuhteeseen ja seksistä puhumiseen ja edelleen oppimiseen.

 16. Ehdottomasti kiinnostaa. Seksuaalisuus ja orgasmi asiat koituivat pitkän avioliiton kompastuskiveksi. Itse tällä saralla mennyt nyt paljon eteenpäin ja koen itseni jotenkin vapautuneeksi näissä asioissa. Kirja toisi varmasti paljon lisää tietoa ja uusia näkökulmia.

 17. Osallistun arvontaan. Elinikäinen oppiminen tässäkin asiassa on tärkeää, eikä ihmisen elämän kannalta merkittävästä asiasta voi ikinä tietää edes tarpeeksi ja tämän avulla voisin ehkä antaa enemmän ja paremmin. Olen opettajana käynyt näitäkin asioita opiskelijoiden kanssa läpi ja tämä voisi olla hyvä lisä osaamiseeni silläkin alalla – tietysti opetussuunnitelman mukaisella sopivalla tavalla.

 18. Osallistun!
  Kirjan tahtoisin ensin itselleni, sitten lahjoittaisin sen eteenpäin ystävälleni ja hänen miehelleen! Vinkkejä hyvää ja antoisaan seksielämään otan aina nöyränä vastaan.

 19. Hyvä kirjoitus! Naisen orgasmi on aikalainen tabu, jos sitä ei tule, sen oletetaan olevan miehelle kova paikka ja näin asiasta ei puhuta. Kissa kuitenkin pitäisi uskaltaa nostaa pöydälle, jotta parisuhteessa voi yhdessä asialle tehdä jotain. Mielenkiinnosta haluaisin saada kirjan itselleni luettavaksi, saattaisipa tuo päätyä miehenkin yöpöydälle 😊

 20. Olen äskettäin eronnut pitkästä avioliitosta, jossa seksi ei sujunut hyvin… nyt tapailen leskimiestä ja tuntuu että kaikki seksiin liittyvä on minulle niin uutta…
  Tästä kirjasta olisi suurta oppia ja hyötyä etenkin minulle, poikaystäväni kanssa sitten yhdessä luettaisiin..
  Arpaonnen toivon suosivan 🙂

 21. Viisikymppiset lähestyy ja iso O kokematta. Mielenkiinnolla lukisin. Jospa seksistä vihdoinkin tulisi iloinen asia.

 22. Asiallinen, rohkea ja rehellinen kirjoitus. Kirja kiinnostaa, koska tästä asiasta on liian vähän kirjoja.

 23. Olen lukenut kirjan, mutta lukisin sen uudestaan. Sitten antaisin sen ystävälleni, joka voisi puolestaan antaa sen tyttärelleen. Naisen orgasmi on asia, jota mies ei voi yksistään hänelle ”tehdä” tai ”antaa”. Naisen tulee antaa sille mahdollisuus ja arvostaa orgasmiaan. Kun tuntee itsensä ja on löytänyt tuon ihanan asian sisältään, sen jakaminen kumppanin kanssa on mahtava kokemus.

 24. Juuri juttelin teinityttäreni kanssa seksistä ja tässäpä olisi oivaa luettavaa hänelle (ja pokaystävälleen). Toki itse lukisin kirjan ensin 😊

 25. Kirja olisi todella mielenkiintoinen ja tahtoisin ensin lukea sen itse. Toivoisin myös mieheni ja ystäväni lukevan sen. Aihe on tärkeä, vaikka mitään ongelmia ei olisikaan. Aina voi oppia jotain uutta 🙂. Toivottavasti onni suosisi!

 26. Takuuvarmasti mielenkiintoinen kirja luettavaksi. Melkein 15 vuotta parisuhteessa olleena, seksi on ollut parasta juurikin tänä vuonna! Rakastan miestäni enemmän kuin koskaan! Syy siihen on ollut meidän suhteen avoimuus(minun puhumaan oppiminen tunteista), toisen huomioiminen, luottamus.
  Peukkua pystyyn, että onni suosii.

 27. Henkisellä polulla miettien mitä seksuaalisuus elämän kokonaisuudessa merkitsee. Itseä etsimässä, mutta toisen kanssa. Tämä kirja on siihen oivallinen työkalu.

 28. Pitäähän tähän osallistua jonkun meistä miehistäkin. Varmaan mielenkiintoista luettavaa.

 29. Totta kai pitää takataskussa olla aina olla uusia konsteja, joilla oman muijan saa mukaan menoon.

 30. Alkuun pakko sanoa että hyvä arvonta!
  Osallistun arvontaan koska kirja on mielenkiintoinen ja voisi auttaa hyvin omaa parisuhdetta. Itse en oo orgasmia saanut joten siihen voisi olla apua ja miestä on tämä kirja kiinnostanut, joten olisi mahtavaa saada antaa lahjaksi tämä kirja hänelle:)

 31. Tiedän itse tasan tarkkaan millaisesta seksistä pidän ja siksi olisi mielenkiintoista tietää voisinko minäkin löytää jotain uutta. Tai ehkä kirjasta olisi apua tulevan kumppanin kanssa. Olen panseksuaali, eikä minulla ole kokemusta naisista ja välillä suoraan sanottuna pelottanut, että mitä jos tuleva kumppanini onkin nainen.

 32. Marja Kihlström on kiinnostava persoona ja hänen ajatuksena ovat todella mielenkiintoisia. Myös tekstisi oli kiinnostava ja ajatuksella kirjoitettu.

 33. Erittäin hyvä arvonta, sillä aihe on varmasti monille ajankohtainen, kuten myös itselleni! Seksin saralla ei parisuhteessa ongelmia ole, mutta välillä tulee kyllä turhauduttua ja olisi mukava saada erinäisiä vinkkejä näihin tilanteisiin kirjan myötä! 👍😊

 34. Ehdottomasti mukana, antaisin miehelle luettavaksi ja toki myös itse lukisin opuksen. Koskaan ei voi oppia liikaa itsestään.

 35. Haluaisin ehdottomasti lukea tämän kirjan! Yksi elämäni tavoitteista on oppia itsestäni mahdollisimman paljon ja luulen, että tämä kirja tukisi asiaa loistavasti!

 36. Kiinnostaa tottakai! Ja hyvin kirjoitettu teksti! Kiva kuulla miehen näkökulmaa!

 37. Kiitos kirjaesittelystäsi, se sai mielenkiinnon heräämään kyseistä kirjaa kohtaan, joten mielellään lukisin sen itsekin ja kirjan laittaisin varmaan eteenpäin, jollekin miehelle, joka olisi valmis ottamaan sen vastaan yhtä suurella uteliaisuudella kuin sinäkin otit 🙂 Tietoisuutta itsestään voi lisätä niin monin eri tavoin 🙂

 38. Mielenkiinto heräsi kirjaa kohtaan😍Innolla lukisimme kirjan yhdessä mieheni kanssa❤

 39. En ole koskaan saanut orgasmia miehen kanssa, ikää on jo 58 ja miehiä on ollut…
  Bäms

 40. Kirjan aihe on erittäin tärkeä ja ehdottomasti haluaisin kirjan lukea! 🙂 mukana siis ollaan!!

 41. Ketäpä tämä aihe ei kiinnostaisi! Tätä voisi olla mielenkiintoista lukea yhdessä miehen kanssa 😊

 42. Tämä aihe on parisuhteessani juuri nyt ajankohtaisempi kuin koskaan aikaisemmin. Antaisin kirjan miehelleni, mutta toki lukisin myös itse. 🙂

 43. Tämähän olisi loistava, lukea ihan itsekin. Sujauttaisin tosiaan pukin konttiin miehelle:-)

 44. Seksi on yksi ihmisen perus tarpeista! Tästä syystä toivoisin voittavani myös tämän erittäin mielenkiintoisen sekä ajatuksia herättävän kirjan. Jo tuo kirjan esittelyteksti vei mukanaan, tämä kirja on pakko saada😍

 45. Hienoa kun kirjoitat tästä. Kiinnostus kirjaan heräsi. Eron jälkeen oma seksuaalisuus tuntuu olevan jotenkin hukassa, muuttunut.

 46. Nyt kun kuuluisa ”koulutusaika” parisuhteessa on ohi ja tunnemme toisemme hyvin niin olisi aika oppia uutta yhdessä! Kirjasta saisimme varmasti lisää intohimoa elämään!

 47. Olen vasta aloittanut uuden suhteen ja alusta asti välillämme on ollut suurta kipinää. Oma taustani seksuaalisuuden saralla on todella rikkonainen ja haavoitettu, joten on mahtavaa että viimein olen tavannut ihmisen kenen kanssa on hyvä olla myös intiimisti. Olen myös oppinut paljon uutta ja ymmärtänyt, että seksuaalisuus ja seksi on ennenkaikkea henkistä läheisyyttä, fyysisesti toteutettuna. Olemme puhuneet avoimesti asioista ja luottamus välillämme on suuri. Olemme kiinnostuneet asioista ja pohdimme usein miksi jokin tuntuu miltä tuntuu, miksi joskus mikään ei tunnu miltään. Olemme molemmat naisia, joten uskon että tästä kirjasta saisimme myös paljon yhteistä puhuttavaa ja pohdittavaa!

 48. Kuten tekstissä mainitsit niin molemminpuolinen nautinto on myös mulle hyvin tärkeä asia ja olisi hyvin mielenkiintoista päästä kurkistamaan naisten ajatusmaailmaan asian ympärillä. Osaapahan sitten jatkossa ehkä avata keskustelua asiasta ja nauttia enemmän.

 49. Mielenkiintoista ja taatusti opettavaa.. Ihan itselleni kirja tulisi, mielenkiintoni omaan naiseuteeni on herännyt vasta vähän aikaa sitten. Muutenkin luen paljon myös tietokirjoja, ei aina jaksa dekkareita lukea! Seksuaalisuudesta vasta luinkin vanhan 70-luvulla kirjotetun, miten nainen ja mies eroaa, seksuaalisesti.. tämä jos mikä oli mielenkiintosta luettavaa. Myös se missä aika on muuttanut näitä käsitteitä ja olettamuksia.
  Taatusti tämäkin kirja herättäisi mielenkiintoisia mielipiteitä ja voisi vaikka tuttaville vinkata, mitä joulun pyhinä lukea!

 50. Uskon että tästä kirjasta olisi suuresti hyötyä ja apua suuhteessani ja sen ”ongelmista” intiimillä osa-alueella. Minä, jolla on paljon haluja, mutta menneisyys ja sen aiheuttama huono itsetunto varjostaa uskallustani sekä oma lääkityksen joka vaikeuttaa (Ja turhauttaa) ison O:n saamista ja miehelleni jolla on vaikea masennus, se ja lääkkeet syövät hänen halujaan päälle huono itsetunto, mitä ei helpota lääkityksen tuomat ongelmat mieskunnossa… silti haluamme toisiamme kaikin tavoin, ja annamme ja saamme läheisyyttä molemmat toisilemme. Ehkä tämä kirja toisi vielä lisää apua ja vinkkejä suhteeseemme.

  Reilu vuosi oltu yhdessä ja minulle tämä on paras suhde ikinä vaikeuksistaan huolimatta. Koska nyt tiedän miltä tuntuu kun mies kunnioittaa ja arvostaa.

 51. Hyvä kirjoitus ja herätti kyllä kiinnostukseni kirjaa kohtaan. Luulen, että kirjan avulla oppisin lisää itsestäni ja voisin luetuttaa tämän myös miehelläni :–)

 52. Mielelläni olen mukana kirjan arvonnassa. Minulla on ollut hyvin vahva seksuaalienergia aivan lapsesta saakka. Kuitenkin orgasmin saaminen on ollut vain mahdollista itseni kanssa. Olen nyt uudestisyntyneessä parisuhteessa ja toivoisin, että molemmat pääsisimme uudelle tasolle myös seksielämän puitteissa. Nautinnon antaminen ja saaminen on hyvin tärkeä osa yhteistä taivalta. En tarkoita että vain orgasmin tavoittelu on tärkeää. Siihen kuuluu paljon muutakin kuin seksi. Syvä yhteys kumppanin kanssa on osa suurinta saavutettua nautintoa.
  Siltikin, haluan antaa tilaa mahdollisuudelle kokea orgasmi myös kumppanini kanssa.
  Tiedä minkälainen polku sitä kautta avautuukaan.

 53. Eron jälkeen tutustuin itseeni uudelleen. Nykyisen murun kanssa tutustuimme jo lukiossa ja eka kerta nyt keväällä oli suorastaan tajunnan räjäyttävä kokemus. Marjan kirja olisi oiva lukukokemus meille puhumattakaan harjoituksista 🙂

 54. Kiva kuulla miehen ajatuksia kirjasta ja aiheesta yleensäkin. Olisi kiva tietää aiheesta enemmänkin, että mitenkä asia kannattaisi miehelle esittää ettei tule paha mieli ja tarvetta paeta? Kirja minua on kiinnostanut jo pitkään ja kumppanini kanssa mielelläni lähtisimme tutkimaan asiaa kirjan avulla.

 55. Löysin sattumalta tämän ja heti alkoi kovasti kiinnostaa kun luki kirjoituksiasi. Kirjan kovasti haluaisin. Aion kyllä jatkossakin lukea kirjoituksiasi. Ihanaa ja mielenkiintoista lukea miehen näkökulmasta.

 56. Mielenkiintoisia ajatuksia! Kuulin kirjasta aiemmin erään podcastin yhteydessä, johon tämä kirjailija osallistui. Mielenkiintoni heräsi jo silloin, mielelläni lukisin ja antaisin myös kumppanin luettavaksi.

 57. Koska olen jo lukenu Kari Heusalan kirjat -Naisen seksuaalisuus ja Naisen orgasmi kirjat, haluan lukea lisää.

 58. Oppikirjana omaan vaikeasti tavoiteltuun asiaan… tulisi tarpeeseen tässä puutteessa 🤪

 59. Teksti jätti kauhean mielenkiinnon kirjasta, mitä siinä tarkalleen kerrotaan.. Tahtoo siis sen! 😃

 60. Todella hyvä, kun toit tämän kirjan olemassa olon julki. Naisen nautinto on näin miehen näkökulmasta omaakin tärkeämpi ja nautin itse kun näen tuottavani nautintoa toiselle. Kiva olisi lukea tämä jos voitan

 61. Tämä olis hyvä lisäys mun elämään😊 miten sitä vois nauttia vielä enemmän seksistä ja tietenkin ymmärtää miehiä paremmin😁

 62. Kirjoituksesi herätti mielenkiinnon kirjaa kohtaan ja olisi mukava lukea se. Varmasti saisi hyviä vinkkejä omaan parisuhteeseen, joka on vielä aika tuore.

 63. Kirja pursuaa asioita ja tietoa, jotka meidän jokaisen, miehen ja naisen, olisi hyvä jollain tavoin käsitellä, tietää ja oppia. Tämä kirja olisi loistava ajatusten ja keskustelun herättäjä parisuhteessa sekä myös ystäväporukassa. ✨ Olen lukenut tästä arvosteluita, mutta vielä en ole päässyt lukemaan kirjaa. Ehdottomasti olen mukana arvonnassa! 👌🏼 Kirja olisi yhteinen lahja meille; miehelleni ja minulle. 💚

 64. Ehdottomasti mukana arvonnassa. Tärkeä ja hyvä aihe, josta pitäisi puhua enemmän.

 65. Oi kyllä, mukana ollaan! Lukisin yhdessä mieheni lanska. On ollut ilo nähdä kuinka nykypäivänä naisellakin on oikeus pyytää ja nauttia seksistä. Se on yksi ihmisen perustarpeista.

 66. Tähän kirjaan haluan tutustua, koska entisen suhteen seksielämä ei selvästikään enää pelittänyt ja uudessa alkavassa suhteessa haluan tehdä kaiken ”oikein”. Mitä se meinaa – täytyy ottaa siis selvää ensin!

 67. Moro,

  Hyvä kirjoitus! Erityisesti toi pinkit kannet ja miten lopulta aloitkin lukea kirjaa rintarottingilla.
  Kuulostaa todella mielenkiintoiselta kirjalta jonka itsekin haluan lukea ja kiinnostava + hyödyllinen kai tuo on kun sullakaan ei menny sekunttiakaan hukkaan tuota lukiessa! 🙂

 68. Hyvä kirjoitus👍 kyllä näistä asioista pitäisi olla enemmänkin kirjallisuutta.itse olen lukenut kirjan Vaginan tarina ja se oli kanssa erittäin hyvä ja mielenkiintoinen.
  Tämä olisi kyllä mukava saada luettavaksi, eli mukana arvonnassa

 69. Hyvä kirjoitus! Pitkän ”kuivan” kauden jälkeen löysin ihanan miesystävän, jolle tuntuu olevan tosi tärkeätä minun huomioimiseni myös seksin tiimoilta. Aihe on aika arka minulle, mutta paljon olemme puhuneet ja tämä kirja voisi vieläkin edesauttaa yhteisen nautinnon lisäämisessä <3 Näin reilusti yli viisikymppisenäkin voi oppia uusia tapoja ja asioita…

 70. Todella tärkeä aihe! Haluaisin lukea kirjan oppiakseni lisää itsestäni ja uskon että se tekisi hyvää myös parisuhteelleni, varsinkin jos miehenikin lukisi kirjan =) Tämä olisi loistava yhteinen lahja pukinkonttiin.

 71. Naisen orgasmista kertova kirja. Sellainen sopisi jokaisen naisen ja miehen luettavaksi, mieluiten kumppanin kanssa yhdessä. Toivottavasti niin kävisi meilläkin, eli mukana arvonnassa 🙂

 72. Jälleen kerran toinen kolmekymppinen mies samaistui kirjoitukseen täysin. Samojen ”ongelmien” kanssa painivalle tuosta opuksesta olisi varmasti valtavasti hyötyä!

 73. Arvon Veli_K,

  Olen lähestulkoon sanaton.

  Teksti osuu syvälle, samaistuminen sinuun on valtavaa. Naisen Orgasmi on sydämen asia

  Olisi erittäin huikeeta päästä lukemaan veljen ajatukset kirjan sivuilta.

 74. Osalistun arvontaa en ole sängyssä mikää mestari mutta uskoisin et tää kirja auttais todella palio tai ainaki muutaisi jotain asioita yritän tehdä kaikki aina parhaiten mutta ei se ainavaa onnistu niiku elokuvissa

 75. Oih tämä olisi ihan mahtava lukupaketti miesystävälle ja itselleni joululahjaksi! Tällainen avoin yhdessä opiskelu vie suhdettakin aina aivan uudelle tasolle. Minulla on kunnia ja haaste olla miesystäväni ensimmäinen seksikumppani. Siihen tämä sopisi avuksi erittäin hyvin. Arvonnassa voittamalla asia olisi helppo myös esittää miehelle tyyliin ”katsos mitä olen voittanut arvonnassa! Haluaisitko
  vähän opiskella mun kanssa tätä ettei mun tarvi yksin sitä lukea?” :-D. Jos kirjan vain antaisi hänelle, hän saisi vain paineita itselleen. Näitä sun juttuja on aina mukava lukea. Suoraa ja sujuvaa tekstiä 🙂

 76. Onpa kiiknostava ja ajankohtainen aihe. Varmasti tulisi kirja luettua yhdessä miehen kanssa.
  Ja hienosti olet aiheesta kirjoittanut.

 77. Mielenkiintoinen aihe, seuraan Marjaa somessa ja olen tästäkin kirjasta saanut pieniä maistiaisia niiden kautta, mutta jostain syystä kirja on vielä lukematta.

 78. Haluisin naisena oppia sanomaan ne omat toiveeni ja mielitekoni paremmin ja helpommin. Ehkä tää kirja vois antaa eväitä ja itseluottamusta sillekin saralle 🙂

 79. Tämä kirja on ollut jo kauan toivelistalla, tulisi niin tarpeeseen 😍 toivotaan että onni on myötä 👍

 80. Olen haaveillut tämän kirjan lukemisesta jo pitkään! Ajankohtainen aihe ja upeaa lukea välillä myös miesnäkökulmasta.

 81. Iliman muuta haluan voittaa 😊 Itse osaan nauttia….mutta money ystävistäni eivät.

 82. Olen uuden suhteen alkumetreillä (kilometreillä) ja vaikka puhummekin kaikista asioista avoimesti kirja olisi varmasti aivan mahtava tutustuessamme toisiimme ja samalla aivan uudella tavalla myös itseemme.

 83. Mukana arvonnassa. Kirja on ollut pitkään lukulistalla, mutta eipä ole ollut ylimääräistä ostella kirjoja. Kiinnostava aihe.

 84. Ehdottomasti mukana! <3 Laitoin jo yhden kommentin, mutta sitä ei näy, joten kokeilen uudestaan. Äärimmäisen mielenkiintoinen aihealue, jossa jo aika syvällä uiskentelenkin. Tietysti kiinnostaa tietää lisää ja etenkin kuulla vinkkejä siihen, miten avata suu rohkeasti näistä asioista miehelle puhuttaessa.

 85. Vuosikymmeniä olen kärsinyt kun en saanut orgasmia. Nykyinen mieheni osaa tämän toteuttaa. Kukapa nainen tai mies ei haluaisi tähän opukseen tutustua.

 86. Kyllä kiitos! Mielelläni osallistun tähän arvontaan. Tietoa ei koskaan voi olla liikaa ja aina on hyvä oppia uutta. Tämän voisin miehelleni laittaa Pukin pakettiin ja yhdessä sitä sitten voitaisiin lueskella😘

 87. Kiinnostuin. Seksi ja seksuaalisuus ollut tässä parisuhteessa todella isosti tapetilla, sillä miesystäväni menetti poikuutensa päälle kolmikymppisenä ja olen hänen ensimmäinen vakituinen kumppani. On joskus vaikeaa saada sanoitettua kaikkea toiselle ja olisi ihana auttaa toista pääsemään entistä enemmän samoille aalloille seksin osalta. <3

 88. Haluan ehdottomasti olla mukana arvonnassa. Kirja tulisi tarpeeseen, minulle itselleni uutta innostusta tuomaan ja kumppanilleni, jonka ensimmäinen nainen olen, avuksi naisen ihmeelliseen ja monimutkaiseen rakkauden lähteeseen tutustumiseen 😊❤

 89. Itse koin lapsuudessa seksin likaisena, osin jopa kuvottavana tapahtumana ja nämä on heijastunut omassa seksielämässä.
  Pitkään piilottelin itseäni, enkä uskonut että seksi voisi olla hyvä asia millään muotoa. Se on vain parisuhteen pakkopullaa jossa miehen haluilla on vain väliä.

  Nyt viimeisimmät 4vuotta kun erosin pitkästä liitosta, johon sitouduin ollessani 19 olen löytänyt itseni. Löysin seksin nautinnon ja ilon. Ja voin vannoa, 26 vuoteen en ole seksistä nauttinut niin kuin nyt. Mutta silti olen arka, ehkä enemmänkin ujo. Ja ehkä syynä on nyt se, että en koe itseäni seksikkääksi naiseksi. Olinhan 19 kun ensimmäisen lapseni sain, joten mm täyteläiset rinnat.. en edes muista niitä. Lantiota on, ja nättiä pyöreyttä juurikin lantion alueella, mutta kera kahden nahkaisen kärpäslätkän.
  Minä? Naisellinen? No ehkä vaatteet päällä topatuilla liiveillä.

  Haluaisin oppia enemmän, löytää sen salaisen puutarhan jossa se täydellinen hekuma saavutetaan. Haluaisin luottaa itseeni seksin aikana, sillä jos mies ei vielä laukea, minä pidättelen.
  Silti usein olen myös itkenyt onnesta, kuinka mahtavaa se voikaan olla.
  Ja se, että oppisin itsestäni ja seksuaalisuudesta enemmän, ja luottamaan siihen. Voisin näin luottaa myös enemmän kumppaniini ja nauttia hänen kanssaan todella. Haluaisin oppia, opettaa ja olla opetettavana 😊

  Seksi. Mikä ihana tekosyy vaikka myöhästyä töistä 😁 ja tämä on se, mihin minäkin haluan tähdätä.
  Olla kokonainen, täydellinen nainen. Sillä sehän minä olen, mutta.. en vain luota siihen vaikka niin sanoinkin.

  Siksi minä toivon voittavani tämän kirjan, sillä uskon että sen avulla oppisin sen mitä olen aina etsinyt.

 90. Mukana arvonnassa. Itse olen sellaista helposti laukeavaa naismallia, mutta ei tietoisuus asioista koskaan ole haitaksi. Jos mieli on massa tai tekee sitä velvollisuudesta, vaikeudet ovat taattuja. Seksi on iloinen asia 🙂

  -Mauahtava90

 91. Kirja kiinnostaa paljonkin, on tällä hetkellä ajankohtainen. Kolmenkympin – kriisi lähestyy, ja työt stressaa, mikä vaikuttaa suuresti kaikkiin elämän osa-alueisiin. Myös fyysisesti kroppa alkaa vanheta, tulee kaikkia pieniä vaivoja, ja sekin hankaloittaa seksi-elämää. Antaisin miehelle joululahjaksi, luettaisiin yhdessä 🙂

 92. Mielenkiintoisin huomio oli, joka tarttui heti korvantaakse: kirja olisi ollut aarre 16-vuotiaalle! Sen myötä, ”moni moka” olisi jäänyt tekemättä?!

  Siksi ajattelisinkin, että jos juuri Sinä, et olisi tehnyt niitä ”mokia” ja nyt lukenut tätä kirjaa, et ehkä olisi myöskään mainostanut tätä kirjaa. Olisi osa ihmisistä jäänyt mahdollisesti tietämättömäksi koko obuksesta 🤷🏻‍♀️😁

 93. Tämä kirjoituksesi sai minut ajattelemaan että nuorten poikieni seksivalistuksen voisi hoitaa toisin. Ehkä tästä maailmasta tulisi hiukan parempi paikka heille ja heidän tuleville kumppaneilleen ❤️.

 94. Elämä on oppimista, ainahan voi oppia uutta itsestään ja nautinnostaan. On mielenkiintoista lukea aiheesta joka on mietityttänyt paljon. Eihän se orgasmin saaminen ole mikään itsestäänselvyys siihen vaikuttaa niin moni asia. Olen sitä mieltä että tietoisuutta pitää lisätä,ja miestenkin on hyvä tutustua tähän aiheeseen.

 95. Aina voi oppia uutta ja tätä olisi ihana lukea kumppanin kanssa.
  Rohkeaa ja suoraa puhetta sinulta. Olisipa monella muullakin noin avoin suhtautuminen itsensä oppimiseen.

 96. Opin vasta tänä keväänä, että klitoris on semmoinen Hapsiaisen-näköinen elin. Epäilen, että jotain muutakin on mennyt ohi.

 97. Olen metsästänyt tätä kirjaa joka paikasta ja Kirjastossakin olin 100 lainaaja. Olisin otettu jos voittaisin tämän itselleni. Ehkä pian kyllä ostan kirjan itselleni

 98. Elän tyydyttävässä suhteessa, mutta kirja kiinnostaa! Varmasti aina on jotain uutta opittavaa 😊😉

 99. En ole koskaan oikein ollut tyytyväinen seksielämääni ja se harmittaa kovasti, kun olen kuitenkin seksuaalisesti aktiivinen. Mutta tuntuu vaan että teen jotain väärin tai kehoni ei toimi, koska olen kaikille kumppaneille ollu se hankalin tapaus.

  Itse haluan uskoa, että syynä voi olla sekin ettei heille ole kukaan ollut aikaisemmin rehellinen. Tottakai sen lisäksi etten itsekkään tiedä kehoani.

  Joten ehdottomasti haluan sen itselleni, jotta voisin vihdoinkin oppia kehostani ja etenkin nyt sen kumppanin kanssa kenen kanssa haluan jakaa loppuelämän vaikkei petipuuhat ihan suju. Sitten kun me osataan jo niin laitetaan tottakai hyvää kiertoon jollekin tuttavapariskunnalle.

 100. Ehdottomasti kirja kiinnostaa ja nyt vielä enemmän kun luin tämän sinun tekstin! Orgasmi ja muutenkin seksuaalisuus on ollut aina jotenkin arka ja hankala aihe itselle ja on vaikea kertoa kumppanilleni mitä haluan tai mistä pidän, koska en sitä itsekkään oikein tiedä! Kirjasta voisi siihe saada apua tai ainakin helpottaa asiasta puhumista 🙂

 101. Aihe kiinostaa paljon ja juuri niinkuin itsekkin kirjoitit, että voikun kirjan olisi saanut jo teini-iässä. Sama täällä, pari seurustelusuhdetta(teininä) meni normaalisti työstäessä. Vasta viimeisimmässä suhteessa keskusteltiin puolison kanssa oikeasti mistä kummatkin tykkää ja miten toimitaan ja tästä oppi paljon ja nyt uudessa suhteessa tästä ollut hyötyä vaikkei kaikki naiset olekkaan samanlaisia. Joten halu oppia lisää on syy miksi haluaisin kirjan 🙂

 102. Olen kuullut kirjasta paljon. Tyytyväisenä elän parisuhteessa mutta aina voi ja on kiva oppia uutta! Ehkäpä opus saisi sukat pyörimään jalassa ja vipinää kinttuihin 😉

 103. Juuri orastavaan, uuteen parisuhteseen vois tuoda ihan uden mielenkiintoisen näkökulman. Yhdessä oppien tuntemaan toisemme.

 104. Kirjoituksesi jälkeen kiinnostuin kirjasta. Tämä aihe ollut hankala itselle ja ehkäpä kirjasta löytyisi apua.

 105. Ehdottomasti osallistun. Miehen kanssa on ollut ongelmana just se, etten uskalla kertoa asioita, kun itseensä se ottaa. Ja olisi mukava uskaltautua tutustumaan aiheeseen paremmin.

 106. Iliman muuta osallistun. Luulen ja tiedän että tästä on paljon oppia, hyötyä ja iloa omaan avioliittoon…meinaa vaan olla semmoinen asia vaikka ollaan niin ”avoimia”…kiinnostavan oloinen kirja

 107. Tärkeä aihe. Puhumista joka paikassa suositellaan, mutta on äärimmäisen vaikea ottaa puheeksi näin intiimi asia, kun se niin usein johtaa loukkaantumiseen ja/tai turhautumiseen. Kirjasta olisi varmasti hyötyä sekä naisille, joiden o:t on syystä tai toisesta hukassa sekä miehille, jotka haluavat ymmärtää kumppaninsa tuntemuksia. Olisipa kiva päästä lukemaan opus.

 108. Kiitos rehellisestä tekstistä tärkeästä teemasta. Kirja on itselleni tuntematon ja olisi hienoa päästä lukemaan se yhdessä mieheni kanssa, ja jättää se odottamaan kirjahyllyyn, kun yläkouluikäiset kundimme ovat hieman vanhempia.

 109. Mielenkiintoni kirjaa kohtaan heräsi jo vähän aiemmin nähtyäni siitä mainoksen jossakin. Sitten asia vaipui unholaan ja nyt kirjoituksesi lukeneena tuli hyvin vahva tunne että tämä kirja on siis aivan pakko lukea!

 110. Kirja kiinnostaisi erittäin paljon avauksena kyseiseen teemagenreen. Ehdottomasti tarvitsisi lisää tietoa ihmisen seksuaalisuudesta ja viisauksia kavereille jaettavaksi.

 111. Aihe on mielenkiintoinen. Omassa perheessä seksistä ei koskaan puhuttu ja koulun terveystiedon tunneilla vain punastellen kuuntelin asioita niitä sen paremmin ymmärtämättä. Jossain vaiheessa koin seksuaalisuuden hieman häpeälliseksi asiaksi ja samoin orgasmi oli ja on vieläkin hankala asia saavuttaa. Josko tästä uutta kokeiltavaa omaan sänkykammariin mieheni kanssa.

 112. Lukisin itse mutta ennen kaikkea tuo tuleva ex sais lukea ettei tee enään samoja virheitä 🤔

 113. Osallistun arvontaan!
  Tämä kirja kiinnostaa, koska olen vasta aloittamassa seksi elämää ja olisihan se ihan kiva, jos siitä voisi/pystyisi nauttimaan heti alusta alkaen. Uskoisin tämän kirjan auttavan siinä valtavasti! Tämä on asia, mistä ei koulun terveystiedon tunneilla puhuttu, vaikka olisi pitänyt!
  Lisäksi kiinnostuin kirjasta jo aiemmin kun näin siitä mainoksen.
  Oli kiva lukea aiheesta myös miehen näkökulmasta. Hyvin kirjoitettu ja blogisi on muutenkin mahtava! Jatka samaan malliin! 🙂

 114. Edellinen kommenttini kai hävisi jonnekin, joten uusi yritys: haluaisin lukea tämän kirjan, koska mieheni on tällä hetkellä jättämässä minua 14 vuoden suhteen jälkeen seksuaalisen yhteensopimattomuutemme (hänen ilmaisunsa) vuoksi.

 115. Tekstisi herätti paljon ajatuksia ja sen myötä tuli polte saada teos käsiini. Mitä teos voikaan saada aikaan seksielämälleni? Haluan tunnistaa ja tutkia esteitä jotka erottavat tällä hetkellä minut ja nautinnon toisistaan. En malta odottaa pääsyä tutkimusmatkalle! Tuntuu, että tarvitsen nyt kipeästi juuri tällaista itsetutkiskelun apua elämääni.
  – MirMir

 116. Kirja varmasti antaa ajattelemisen aihetta mm. oliko liian tiukkapipoinen avioliitossani, mikä sittemmin päättyi? Mikä minä olen naisena?

 117. Kirja olisi opas vielä parempaan itseni tuntemiseen. Auttaisi kumppaniani ja olisi hyvää lukemista ystävillekin.

 118. Ehdottomasti mukana!

  Löysin blogisi itseasiassa kirjailijan instagram-storysta juurikin tämän arvonnan tiimoilta. Törmäsin alunperin kirjaan käsittelevään artikkeliin yllättäen, ja laitoin kirjan heti varausjonoon. Nooh, varaajia oli 200 muutakin, että ehkä sitten vuonna 2019 tai 2020 pääsen sivistämään itseäni tämän asian tiimoilta.

  Itselläni riittää varmasti opittavaa tämän asian tiimoilta, haluaisin myös saada puolisoni lukemaan tämän. Kerrontasi kirjasta oli hauskasti ja informatiivisesti kirjoitettu. Tirskahdin ääneen mielikuvalle susta lukemassa tätä ratikassa (vaikka näinhän ei saisi tehdä, rispektit kaikille miehille, jotka haluavat oppia lisää!).

  Toivottavasti arpaonni kerrankin potkaisee!

 119. Kirja kuulostaa mielenkiintoiselta, joten mielelläni lukisin sitä puolisoni kanssa. ☺️

Vastaa